Viedierīces

EmoPulse centīsies apvienot viedtālruni, aproci, virtuālo asistentu un rokaspulksteni

Jānis Rancāns, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Silīcija ielejas iesācējuzņēmums EmoPulse uzsācis līdzekļu vākšanu mobilās ierīces, kas sevī apvieno viedtālruni, virtuālo asistentu, rokaspulksteni un aproci, izgatavošanai.

Ierīce nodēvēta par The Smile un aprīkota ar Linux operētājsistēmu. Izstrādātāji norāda, ka tas būs pasaulē pirmais viedtālrunis, kuru varēs izmantot kā rokas aproci, kas seko līdzi lietotāja veselības stāvoklim, garastāvoklim un ēšanas paradumiem.

Noderīgs The Smile var kļūt arī gulēšanas laikā. Ierīce automātiski pielāgos sava ekrāna apgaismojumu diennakts stundām, sekos līdzi lietotāja miega cikliem, kā arī pāradresēs ienākošos zvanus uz balss pastkastīti vai arī zvanītāju lūgs pārzvanīt vēlāk.

Ierīces ražotāji norāda, ka The Smile ir aprīkota ar speciāliem sensoriem, kurus izmantojot tās mākslīgais intelekts spēj strauji mācīties un pielāgoties lietotāja gaumei.

The Smile aprīkots ar NFC komunikāciju tehnoloģijas atbalstu un izstrādātāji cer, ka tā var kļūt par magnētisko atslēgu, e-biļešu un maksājumu karšu alternatīvu. Ierīcei ir trīs kameras, no kurām trešā ir speciāli paredzēta svītru kodu, QR-kodu un teksta nolasīšanai. Ierīce ir paredzēta strādāšanai gan kā viedtālrunis, gan arī kā personīgais asistents.

Patlaban The Smile izstrādāšana tiek atbalstīta ar ziedošanas kampaņu interneta vietnē indiegogo.com. Ziedojot 300 ASV dolāru iespējams savā īpašumā iegūt 128GB The Smile versiju, bet par 550 dolāriem tikt pie 256 GB versijas.

Komentāri

Pievienot komentāru