Tehnoloģijas

E-pakalpojumu skaits līdz gada beigām sasniegs 300

Žanete Hāka, 17.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad e-pakalpojumu skaits pārsniegs 300, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

aicina iedzīvotājus pakalpojumus saņemt elektroniski, savukārt iestādes – veltīt īpašu uzmanību klientu atbalstam un apmācībām, jo praktiska palīdzība ir efektīvākais risinājums, kā iepazīstināt ar e-pakalpojumu iespējām un priekšrocībām.

«E-pakalpojumu apguvē praktiskas palīdzības un iedrošinājuma nozīmību apstiprina pasākumu Dienas bez rindām laikā veiktais pētījums – katrs trešais e-pakalpojumu konsultāciju saņēmējs apņemas ar valsti turpmāk sazināties elektroniski. Tādējādi soli pa solim virzāmies uz principu, ka valsts pakalpojumi primāri tiek saņemti elektroniski, vienlaikus saglabājot iespēju klātienē saņemt atbalstu un praktisku palīdzību jauno iespēju apgūšanā,» skaidro VARAM Elektronisko pakalpojumu nodaļas vadītājs Gatis Ozols.

Šobrīd katrs otrais valsts pakalpojums ir pieejams elektroniski, bet plānots, ka līdz gada beigām iedzīvotājiem būs pieejami vairāk nekā 300 e-pakalpojumu.

2015. gadā ieviesti vairāki desmiti jaunu e-pakalpojumu, tostarp no novembra pieejams Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) e-pakalpojums, kas ļauj pieprasīt 21 iestādes pakalpojumu attālināti.

«Pašlaik populārākais ir ģimenes valsts pabalsta e-iesniegums. Turklāt, ņemot vērā, ka VSAA mēnesī vidēji saņem 2600 iesniegumus, tad prognozējam, ka mēneša laikā jau 20% no tiem varētu būt iesniegti elektroniski,» par aktuālajiem rezultātiem informē Lauris Lenerts, VSAA vadošais sistēmanalītiķis.

Komentāri

Pievienot komentāru