Pakalpojumi

Eurotunnel pērn 57 miljonu eiro zaudējumi

Ritvars Bīders, 04.03.2011

Jaunākais izdevums

Dzelzceļa operators Eurotunnel 2010. gadu noslēdzis ar 57 miljonu eiro lieliem zaudējumiem. 2009. gadā kompānija strādāja ar 7 miljonu eiro lielu peļņu, ziņo BBC.

Eurotunnel zaudējumus skaidro ar izdevumiem, kas radušies nesaskaņu dēļ ar apdrošinātājiem, kas aizkavējuši maksājumus saistībā ar 2008. gada septembrī notikušo ugunsgrēku Eurotunnel dzelzceļa tunelī, kas šķērso Lamanša šaurumu.

«Kā ziņots iepriekš, ir aizkavēta apdrošināšanas atlīdzību izmaksa, kas smagi ietekmē mūsu finanšu rādītājus, taču mēs strādājam, lai šo situāciju uzlabotu,» skaidro Eurotunnel izpilddirektors Žaks Guno (Jacques Gounon).

Tāpat pērn par 25% līdz 248 miljoniem eiro palielinājušies izdevumi, kas saistīti ar kompānijas parāda apkalpošanu.

Attiecībā uz šo gadu Eurotunnel prognozē, ka par 4 līdz 5 % palielināsies pārvadāto kravu apjoms kompānijas apkalpotajās dzelzceļa līnijās. Pārvadāto pasažieru skaita pieaugums šogad tiek sagaidīts 3% apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināta - Lamanša tunelī, atkal cenšoties iekļūt 1500 imigrantiem, viens gājis bojā

LETA--AFP, 29.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz 1500 imigranti cerībā sasniegt Lielbritāniju naktī no otrdienas uz trešdienu atkal centušies iekļūt Lamanša tunelī Francijas ostas pilsētā Kalē, vēsta policija.

Viens cilvēks atrasts miris.

«Mūsu komanda no rīta atrada līķi, un ugunsdzēsēji ir apstiprinājuši cilvēka nāvi,» pavēstīja tuneļa apsaimniekotāja kompānijas Eurotunnel pārstāvis.

Tiek uzskatīts, ka sudāniešu izcelsmes imigrantu, kuram varētu būt 25 līdz 30 gadi, sabraukusi smagā automašīna, kas izbrauca no Lamanšu šķērsojuša prāmja.

Pēc šī nāves gadījuma bojāgājušo imigrantu skaits pie Lamanša tuneļa kopš jūnija sasniedzis deviņus.

«Viss notika naktī, un plkst.6 (plkst.7 pēc Latvijas laika) policijai joprojām ir daudz darba,» sacīja avots policijā, kurš pastāstīja, ka pie tuneļa ieejas joprojām atrodas 500 līdz 1000 imigranti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamanša tuneļa strādnieku pēkšņi pieteiktā streika dēļ apturēta dzelzceļa satiksme starp Franciju un Lielbritāniju, un tā rezultātā pirmssvētku dienās izjaukti ceļojumu plāni tūkstošiem cilvēku, iestrēgušas kravas.

Parīzes Ziemeļu stacijā un Londonas Pankrācija stacijā vērojamas haosa ainas. Tūkstošiem ceļotāju tur gaidīja, kad satiksme tiks atjaunota, līdz reisi galu galā tika atcelti pavisam.

Četri vilcieni bija ceļā, kad sākās streiks. Šie vilcieni atgriezušies sākuma stacijās.

Streiko uzņēmuma "Eurotunnel", kas ir tuneļa Francijas operatora "Getlink" apakšstruktūra, darbinieki.

Francijas "arodbiedrības noraidīja 1000 eiro lielās gada beigu prēmijas, ko bija izziņojusi vadība, un aicināja uz streiku, pieprasot tās trīskāršot", pavēstīja "Getlink".

Ceturtdienas vakarā strādnieku arodbiedrība paziņoja, ka streiku izbeidz.

Komentāri

Pievienot komentāru