Jaunākais izdevums

SIA New Europe Real Estate multifunkcionālā projekta Ezerparks teritorijā tikko ir uzsākta jauna dzīvojamā kvartāla Ungura Nami būvniecība. Dzīvokļu komplekss ir daļa no 24 ha lielās teritorijas apbūves, kas paredz jauna Rīgas mikrorajona – Pilsētas pilsētā - attīstību ar daudzveidīgu sabiedrisko funkciju infrastruktūru, kas veidota pēc Zviedrijas pilsētbūvniecības paraugiem.

Ungura Namu būvniecības uzsākšana iezīmējot šo plānu strauju attīstību. Jaunās daudzdzīvokļu mājas atradīsies līdzās jau daļēji izbūvētajai Valsts ieņēmumu dienesta ēkai.

«Ēku kompleksa koncepts un tehniskais projekts tapuši divu gadu laikā, kad detalizēti izpētīts tirgus pieprasījums un vidusšķiras iedzīvotāju vēlmes, iegādājoties jaunos mājokļus. Īpašu uzmanību esam pievērsuši mājokļu ekonomiskumam ekspluatācijas izdevumu ziņā, piedāvājot īpašus siltumizolācijas risinājumus un elektrības izmaksu optimizāciju mājās, kā rezultātā mēs plānojam sasniegt iespējami viszemākos komunālos maksājumus uz kvadrātmetru Ungura Namu iemītniekiem. Ņemot vērā to, ka Ezerparkā laika gaitā tiks uzbūvētas gan plašas ofisu platības, gan mājokļi un izklaides un atpūtas objekti, teritorijā darbosies savs elektrotīklu operators, kas nodrošinās visiem projekta iemītniekiem lētāku elektrību,» skaidroja SIA New Europe Real Estate izpilddirektors Jānis Stakens.

Ungura Namu kompleksā ir paredzēti 570 dzīvokļi. Projekts sadalīts četrās attīstības kārtās, pašlaik ir uzsākta pirmā attīstības kārta, kurā tiks uzbūvētas divas astoņu stāvu ēkas ar 142 dzīvokļiem. Būvdarbu veikšanai konkursa kārtībā ar izdevīgāko cenas piedāvājumu tika izvēlēta SIA Selva Būve.

Dzīvokļi tiks nodoti ar pilnu apdari. Dzīvokļu vidējā platība ir 60 kvadrātmetri, divistabu dzīvokļi projektā būs 50-60 kvadrātmetru platībā, trīsistabu dzīvokļi - 67-75 kvadrātmetru platībā. Tiks piedāvātas arī virszemes un apakšzemes autostāvvietas. Ēku pirmajos stāvos ir paredzētas telpas pakalpojumu sniedzējiem un veikaliem.

Projekta pirmās kārtas būvniecību plānots pabeigt piecpadsmit mēnešu laikā. Informācija par dzīvokļu iepriekšpārdošanu tiks sniegta tuvāko mēnešu laikā, iepriekšpārdošanu plānots sākt šā gada pavasarī. Pārējās Ungura Namu attīstības kārtas tiek plānots realizēt pakāpeniski līdz 2015.gadam, vadoties no tirgus situācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

VID ēkas īpašniekam šogad bankai jāsamaksā 2,4 miljoni eiro no hipotekārā kredīta pamatsummas

LETA, 12.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās administratīvās ēkas īpašniekam SIA Biroju centrs Ezerparks šogad būs jāveic 2,4 miljonu eiro hipotekārā kredīta pamatsummas maksājums Nordea bankai, aģentūrai LETA sacīja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons.

Uz šī gada sākumu Biroju centra Ezerparks parādsaistības pret Nordea banku ir 53,15 miljoni eiro. Hipotekārais kredīts tika ņemts uz 30 gadiem - līdz 2044.gadam.

VNĪ nav pārņēmis Biroju centra Ezerparks kredīta saistības. Parādsaistības ir Biroju centram Ezerparks ar tiem pašiem nosacījumiem, kas bija, pirms VNĪ iegādājās šī uzņēmuma kapitāldaļas. VNĪ nav izsniedzis papildu galvojumus vai nodrošinājumus Nordea par šo saistību izpildi, skaidroja Blodons.

Viņš norādīja, ka šī finansējuma izmaksas ir iekļautas VID samazinātajā nomas maksā, kā rezultātā 34 miljoni eiro nomas maksas ietaupījumu izveidojas pēc visu saistību segšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Vides pakalpojumiem un MRTL

Žanete Hāka, 16.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējis SIA Vides pakalpojumi un SIA MRTL, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Komercķīlas maksimālā prasījumu summa ir 27,1 miljons latu un tās ņēmēja bijusi Nordea Bank Finland.

Tāpat pagājušajā nedēļā 26,5 miljonu vērtu komercķīlu reģistrējis uzņēmums New Europe Real Estate LTA, bet kā parādnieks norādīts būvniecības projektu izstrādātājs SIA Mežaparks SPV. Ķīlas ņēmēja bijusi SEB banka.

16,2 miljonu vērtu komercķīlu reģistrējis metāla izstrādājumu vairumtirgotājs SIA Sigmen un tās ņēmēja bijusi Swedbank. Uzņēmums Sigmen arī devis komercķīlu AS UniCredit Bank 11,13 miljonu latu apmērā.

Aizvadītajā nedēļā komercķīlu 6,02 miljonu latu apmērā reģistrējusi Liepājas SEZ AS Liepājas Osta LM, tās ņēmēja bijusi Nordea Bank. Savukārt SEB banka ņēmusi 6,009 miljonu vērtu komercķīlu, kuras devējs bijis New Europe Real Estate LTD, bet parādnieks – nekustamā īpašuma tirgotājs SIA Ungura nami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Vastint Latvia iegādājies 19 hektārus lielu apbūves platību Rīgā

Žanete Hāka, 25.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas nekustamā īpašuma attīstītāja Vastint Latvia īpašumtiesības 19 hektāru plašai apbūves platībai Rīgā, Ezerparka teritorijā, informē uzņēmums.

Vastint Latvia iegādātais īpašums sastāv no 13 atsevišķiem zemes gabaliem, kas atrodas starp Rusova, Ķīšezera, Talejas un Ungura ielu, un ir daļa no Ezerparka teritorijas. Blakus iegādātajam īpašumam ir Valsts ieņēmumu dienesta centrālā ēka un projekts Ezerparka nami.

Vastint Latvia īpašumu iegādājās no uzņēmumu grupas New Europe Real Estate. Darījuma finanšu konsultanti bija Catella Corporate Finance, savukārt juridiskās konsultācijas nodrošināja advokātu biroji FORT un Rosenthal.

Nekustamā īpašuma attīstītāja Vastint Latvia līdz šim realizētie projekti ir Rīgas klusajā centrā: viesnīcas ēka, kas šobrīd tiek renovēta un drīzumā tiks atvērta kā AC Hotels by Marriott, A klases biroju ēka Zaļā 1, mūsdienīgs dzīvojamais nams FUTURIS, jauna dzīves un darba telpa – Magdelēnas kvartāls, kur pirmās kārtas ietvaros ir pabeigtas divas dzīvojamās ēkas un šobrīd veiksmīgi norit dzīvokļu pārdošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma investīciju tirgus šogad būs aktīvs; interesi un naudas pieplūdumu komercīpašumos sekmē arī zemās procentlikmes

Salīdzinot ar 2014. gadu, pērn par 25 % audzis kopējais investīciju apjoms gan Centrālās un Austrumeiropas reģionā, gan Baltijā. 2015. gads Baltijā bija ļoti aktīvs, vērtējot pēc kopējā komercīpašumos ieguldīto līdzekļu apjoma, kā arī jaunu investoru ienākšanas. Kopējais investīciju apjoms Baltijas valstīs 2015. gadā sasniedza 1,1 miljardu eiro, kas ir lielākais rādītājs kopš 2007. gada. Tas gan veidoja 9% no kopējā investīciju apjoma Centrālās un Austrumeiropas reģionā, šādu informāciju ir apkopojusi kompānija CBRE. Visvairāk naudas starp Baltijas valstīm ieplūda Igaunijas īpašumu tirgū. Savukārt populārākais sektors – tirdzniecības objekti. DB jau ziņoja, ka starp lielākajiem darījumiem Baltijā bija Rīgas tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole nonākšana pasaules lielākā aktīvu pārvaldītāja Blackstone Real Estate Partners IV paspārnē; pēc Colliers International aprēķiniem, darījumu apjoms Baltijā varētu būt bijis pat lielāks – 1,4 miljardi eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – New Europe Real Estate

Žanete Hāka, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējis uzņēmums New Europe Real Estate Ltd, kā parādnieku norādot SIA Mežaparks SPV, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Komercķīlas maksimālā prasījumu summa ir 33,15 miljoni eiro, un to ņēmusi AS SEB banka.

Otru lielāko komercķīlu devusi SIA Jysk Linnen’n Furniture, Jysk Linnen’n Furniture OU, SIA Do It, kā parādnieku reģistrējot UAB Jysk Baltic un SIA Do It. Komercķīlas maksimālā prasījuma summa ir 24,3 miljoni eiro. Ķīlas ņēmējs ir AS Swedbank.

Komercķīlu 24,22 miljonu eiro vērtībā ņēmusi Finanšu ministrija, bet devis VAS Lauku attīstības fonds.

Tāpat aizvadītajā nedēļā reģistrēta komercķīla 10,8 miljonu eiro apmērā. Ķīlas devējs bijis K Holding Limited, Calvinare Investments Limited un Rotwill Ventures Ltd., SIA Latrealty, SIA Kuula Holdings un Armands Sadauskis. Kā parādnieks reģistrēta SIA Rixjet Riga. Ķīlu ņēmusi Nordea banka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome grib pārdot 102,9 ha plašus īpašumus Lucavsalā, ko iepriekš biznesam tā noskauda

Otrdien Rīgas dome iecerējusi lemt par 10 īpašumu Lucavsalas ielā nodošanu atsavināšanai, pārdodot tos izsolē. Šie īpašumi, kuru kopējā platība ir 102,9 ha, ir gandrīz visa Lucavsalas ziemeļu daļa – lielākā salas daļa, kuru no pašvaldības lab- iekārtotā parka šķir Salu tilts. Daži īpašumi šajā salas pusē pieder arī privātīpašniekiem, tomēr lielākoties zeme, no kuras lielu daļu aizņem mazdārziņi, ir pašvaldības īpašums.

Salas zemi iecerēts pārdot attīstības vārdā. Proti, salu attīstīt iespējams, īpašumus vai nu atsavinot par labu kādam privātam investoram, vai pašvaldībai sadarbojoties ar investoru, DB norāda Rīgas domes Īpašuma departamenta vadītājs Oļegs Burovs. Viņš arī piebilst – Lucavsalas attīstība nekad nav bijusi pašvaldības funkcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pieaugot mājsaimniecību «1 + suns» īpatsvaram, transformējas mājokļu tirgus

Ingrīda Drazdovska, 04.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainoties paaudzēm, pieaugot mājsaimniecību «1 + suns» īpatsvaram, transformējas arī mājokļu tirgus, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Pasaulē inovācijas mājokļu jomā saista ar ēku energoefektivitāti, modulārajiem risinājumiem, pārmaiņas skar īpašumu konfigurāciju, izmērus, tāpat tiek runāts par smarthouse jeb viedajām mājām, par cohousing – mājokļu komūnu veidošanos ap kādu noteiktu koplietošanas vietu, pakalpojumu – un microhousing jeb mazītiņiem apartamentiem. Spiediens kopumā ir uz izmaksu samazināšanu, racionālismu, kas ļauj palielināt mājokļu pieejamību. Tā ir arī Latvijas problēma, asociācijas LANĪDA rīkotajā konferencē Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā? uzsvēra Inese Jureviča, SIA New Europe Real Estate investoru attiecību vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu reģistrē Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra

Žanete Hāka, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējusi Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

Kā ķīlas ņēmējs reģistrēta Finanšu ministrija, un komercķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 85,1 miljons latu.

Otru lielāko ķīlu reģistrējis Te Spi Re Holdings S.a.r.l. Komercķīla reģistrēta Nordea Bank Finland un tā maksimālā nodrošinājuma summa ir 30,3 miljoni latu.

Tāpat komercķīlu pagājušajā nedēļā reģistrējusi SIA Man-Tess un Alandam Capital B.V. Ķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 15,1 miljons latu, un tās ņēmējs bijusi Nordea Bank Plc. Uzņēmumi kā parādnieku reģistrējuši SIA Pars Termināls. Kā liecina Lursoft dati, SIA Pars Termināls īpašnieki ir divi Kiprā reģistrēti uzņēmumi - Gertynoir Holdings Limited un Mattell Alliance Limited.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko ķīlu reģistrē Magellan Properties Limited

Žanete Hāka, 08.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā kā lielākās komercķīlas devējs reģistrēts Magellan Properties Limited, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Ķīlas nodrošinājuma maksimālā prasība ir 80,3 miljoni latu, un tās ņēmējs ir Ulster Bank Ireland Limited.

Otru lielāko komercķīlu reģistrējis SIA Norfolk, un tās lielums ir 16,1 miljons latu. Komercķīla reģistrēta SIA Norvest Latvia.

Pagājušajā nedēļā 10,77 miljonu latu lielu komercķīlu devusi SIA Liepājas enerģija, un kā ķīlas ņēmējs reģistrēta AS Swedbank.

Gandrīz 7,5 miljonu latu liela komercķīla reģistrēta uz SIA Ostas skati vārda, taču kā ķīlas devēji ierakstīts Ivars Grīnbergs, Andris Grasmanis un Valerijs Azamatovs. Ķīlas ņēmējs bijusi SEB banka.

Nordea Bank Finland ņēmusi 6,89 miljonu latu vērtu komercķīlu, kuras devējs bijusi SIA Latvijas energoceltnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru