Ražošana

Farmācijas uzņēmums Lotos Pharma uzsāk eksportu uz Armēniju

Lelde Petrāne, 21.01.2016

Jaunākais izdevums

Latvijas farmācijas uzņēmums Lotos Pharma jaunajā gadā turpina palielināt produkcijas eksporta apjomus, noslēdzot sadarbības līgumu par produkcijas eksportu uz Armēniju.

Pirmais Armēnijas tirgū pieejamais Lotos Pharma produkts būs uzņēmuma izstrādātais dabas vielu preparāts holesterīna līmeņa normalizēšanai – AteroLip. Pagājušā gada rudenī, piedaloties starptautiskā farmācijas izstādē CPhI Worldwide Madridē, produkts guvis ievērojamu interesi, turklāt AteroLip šobrīd ir otrs pārdotākais produkts Lotos Pharma sortimentā.

Šobrīd Armēnija ir septītā eksporta valsts, uz kuru tiek eksportēta uzņēmuma produkcija. Lotos Pharma produkti tiek eksportēti arī uz Lietuvu, Igauniju, Somiju, Azerbaidžānu, Gruziju un Ukrainu.

Lotos Pharma ir SIA AD Smart kompānijas zīmols, dibināts 2013. gadā, kurš izstrādā dabiskos farmācijas produktus, to izveidē sadarbojoties ar vietējiem nozares speciālistiem - mediķiem, pētniekiem un Latvijas zinātnes institūcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - Ieguldot 60 tūkstošus eiro, Lotos Pharma atver pārstāvniecību Lietuvā

Db.lv, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas farmācijas zīmols Lotos Pharma atvēris pārstāvniecību Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Lietuvas pārstāvniecībā strādās 5 darbinieki, un investīcijas pārstāvniecības atvēršanā un darbības nodrošināšanā ir 60 000 eiro.

Jaunatvērtā zīmola pārstāvniecība ļaus efektīvāk izplatīt un pārdot Latvijā ražotos farmācijas produktus Lietuvas aptiekās, kāpinot produktu pārdošanas apjomus. Plānots, ka jau nākamgad kopējie Lotos Pharma produktu pārdošanas apjomi Lietuvā pārsniegs 1 miljonu eiro apgrozījumu.

Līdz šim populārākie Lotos Pharma eksporta produkti Lietuvā ir AteroLip®, Hepasan® Forte, Sinunorm® un Good Sleep. Lai sasniegtu eksporta mērķus, atverot pārstāvniecību, Lietuvas tirgū tiek ieviest arī jauns produkts AteroLip® 5D.

Zīmola Lotos Pharma vadītājs Kaspars Ivanovs: «Lotos Pharma pārstāvniecības atvēršana Lietuvā ir tikai viens solis kompānijas attīstības plānos, taču tas ļaus nozīmīgi kāpināt Latvijā ražoto farmācijas produktu pārdošanas apjomus, kas līdz šim sasniedza apmēram 500 000 eiro gadā. Lietuva bija pirmais uzņēmuma eksporta tirgus, kas tika apgūts 2013.gadā, tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka pirmā uzņēmuma pārstāvniecība ir atvērta tieši šeit. Mēs Lietuvu uztveram tāpat kā mūsu mājas tirgu, kurā jāiegūst pacientu un medicīnas profesionāļu uzticība ar jauniem risinājumiem, kas ir efektīvāki un inovatīvāki par tirgū jau esošajiem produktiem.Turklāt šobrīd Lietuvas farmācijas tirgū Latvijas produktiem ir laba reputācija. Tie tiek novērtēti kā efektīvi un inovatīvi ārstniecības produkti ar lielu tirgus potenciālu gan pacientu, gan medicīnas profesionāļu vidū. Piemēram, Grindeks, Olainfarm, LMP, Pharmidea produkti tiek augstu vērtēti arī mūsu kaimiņtirgū, ļaujot pozitīvi ietekmē arī mūsu kaimiņzemes cilvēku attieksmi pret citiem Latvijas farmācijas produktiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas farmācijas uzņēmums Lotos Pharma, kura vadītājs ir Kaspars Ivanovs, atvēris pārstāvniecību Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Tas ļaus nozīmīgi kāpināt Latvijā ražoto farmācijas produktu pārdošanas apmērus. Populārākie Lotos Pharma eksporta produkti Lietuvā ir AteroLip, Hepasan Forte, Sinunorm un Good Sleep.

Komentāri

Pievienot komentāru