Būvniecība un īpašums

Februārī plāno demonstrēt projekta Boxhouse pirmās gatavās pārvietojamās ēkas

Lelde Petrāne, 16.11.2016

Jaunākais izdevums

Šā gada vasarā tika ziņots, ka latviešu uzņēmēji, dizaineri un inženieri Eiropas tirgū plāno pieteikt kopdarbu - Boxhouse – stikla šķiedras ēku.

Tika vēstīts, ka cenas atkarīgas no aprīkojuma un iekārtojuma: EUR 9000 maksās palīgēka-noliktava, EUR 15 000 - atpūtas un kempinga māja, EUR 17 000 - sauna, EUR 18 000 - biroja ēka, EUR 19 000 - dzīvojamā ēka.

Projekta pārstāve Kristīna Putinceva biznesa portālam db.lv, atbildot uz jautājumu, kā veicas tā īstenošanā, stāstīja, ka uzņēmums patlaban meklē sadarbības partnerus un klientus: «Izmantojam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) piedāvātās iespējas - sadarbojamies ar pārstāvniecībām ārvalstīs, lai apgūtu to tirgu. Uzrunājam ārvalstu augstskolu pārstāvjus, piedāvājot mikromājas modernu studentu kopmītņu veidošanai.»

Plašāku informāciju gan viņa šobrīd nesniedz. Februārī plānots demonstrēt gatavās pārvietojamās ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Latvijā ražos stikla šķiedras ēkas, uz kurām neattiecoties īpašuma nodokļi

Lelde Petrāne, 28.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu uzņēmēji, dizaineri un inženieri Eiropas tirgū pieteikuši kopdarbu - Boxhouse – stikla šķiedras ēku.

Stikla šķiedras mikromāju ražošanu paredzēts uzsākt rudenī un drīzumā visā Eiropā tikšot izsludināta pieteikšanās uz pirmajiem modeļiem.

Iespējams izvēlēties vienu no deviņiem ēkas pielietojuma veidiem – dzīvošanai, birojam, saunai, kempingam, motocikla garāžai, sporta treniņiem, dārza vai degustāciju virtuvei, privātajai kinozālei vai noliktavai.

Cenas atkarīgas no aprīkojuma un iekārtojuma. EUR 9000 maksās palīgēka-noliktava, EUR 15 000 - atpūtas un kempinga māja, EUR 17 000 - sauna, EUR 18 000 - biroja ēka, EUR 19 000 - dzīvojamā ēka.

Katra ēka veidota no vienlaidus stikla šķiedras korpusa ar iestrādātu siltinājumu un aprīkota ar ventilācijas sistēmu. Tās proporcijas – 4.5m x 2.4m x 2.65m – padara to brīvi pārvietojamu, un tieši šis apstāklis atbrīvojot īpašniekus no nekustamā īpašuma nodokļiem un ar būvniecības darbiem saistītās birokrātijas. Kā norāda projekta autori, mikromāju drīkst novietot jebkurā cilvēkam piederošā vai atļautā un transportēšanas tehnikai pieejamā teritorijā, turklāt nav nepieciešams sagatavot pamatus.

Komentāri

Pievienot komentāru