Jaunākais izdevums

Pievienotās vērtības nodokļa likme (PVN) 2011.gadā, iespējams, varētu tikt paaugstināta līdz 23% vai 24%. Šāds budžeta deficīta samazināšanas scenārijs tiek apspriests politiskajās aprindās, raksta Telegraf. Arī Finanšu ministrija nenoliedz, ka pastāv šāda varbūtība.

«Tautsaimniecības komisijas sēdē oficiāli PVN paaugstināšana nav apspriesta, bet kuluāros par to tiek runāts bieži,» laikrakstam norādījis Vents Armands Krauklis (TP). Arī vairāki citi politiķi Telegraf šādu faktu apstiprinājuši, taču lūguši savu vārdu publiski neminēt.

Savukārt Finanšu ministrija laikrakstam norādījusi: «Ministrija šobrīd veido dažādus budžeta formēšanas variantus, bet gala lēmums jebkurā jautājumā, tai skaitā arī par nodokļu politiku un iespējamām nodokļu izmaiņām, būs jāpieņem jaunajam Ministru kabinetam,» skaidrojusi Baiba Melnace.

Tomēr jāatgādina, ka jau 2009.gadā Einars Repše izteica priekšlikumu no 2011.gada palielināt PVN likmi. Tas valsts budžetā papildus ienestu 73 milj. Ls, toreiz bija saskaitījusi Finanšu ministrija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Boutique Hotel Ainavas maksātnespējas administratore Ilze Gulbe uzskata, ka viesnīcas vadība aizpludina viesnīcas ienākumus uz citu savu saistīto uzņēmumu, lai nemaksātu kreditoriem, kā arī ir nobēdzinājis uzņēmuma grāmatvedības dokumentus, lai slēptu pirms maksātnespējas notikušās mahinācijas.

Db jau vēstīja, ka Vecrīgas viesnīcu Boutique Hotel Ainavas pārņēmusi apsardze pēc uzņēmuma maksātnespējas administratores Ilzes Gulbes rīkojuma. Tikmēr Boutique Hotel Ainavas valdes loceklis Kaspars Pone uzskata, ka notikusi apzināta ļaunprātība, traucējot uzņēmējdarbībai un viesnīcas maksātnespēja tika panākta savstarpēji sadarbojoties pazīstamiem cilvēkiem,

Šobrīd viesnīca turpina darbību un tajā tiek nodrošināta saimnieciskā darbība pilnā apjomā.

I. Gulbe informē, ka uzņēmums labprātīgi nav maksājis nodokļus kopš 2008. gada vidus, saistības pret kreditoru Swedbank vispār nav pildītas kopš 2009. gada marta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

RE&RE liks pamatakmeni Jūrmalas pašvaldības mājai

Lelde Petrāne, 06.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pašvaldības dzīvojamai mājai Līču ielā 2 trešdien dienas pirmajā pusē beidzot tiks likts pamatakmens, liecina medijiem sniegtā informācija.

Pamatakmens likšanas pasākumā plānojis piedalīties Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, būvnieku RE&RE valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš un SIA Jūrmalas attīstības projekti valdes priekšsēdētājs Andris Jankavs-Priede.

Kā vēstīts, būvatļauja dzīvojamām mājām Līču ielā 2 tika izsniegta šā gada maijā. Tajās varēs izmitināt 65 ģimenes, kuras gaida pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā, informēja dome.

Projektu, kas bija izstrādāts pirms vairāk nekā diviem gadiem, no jauna saskaņoja īsā laikā, sadarbojoties pašvaldības SIA Jūrmalas Attīstības projekti un domes Pilsētplānošanas nodaļai. Būvniecību veiks SIA RE&RE, kas pašvaldības iepirkuma konkursā uzvarēja 2008. gadā, apņemoties uzcelt trīs mazstāvu daudzdzīvokļu mājas Līču ielā 2, kā arī izveidot infrastruktūru un labiekārtot apkārtni par 1,75 miljoniem latu (bez PVN). Objektu plānots nodot ekspluatācijā 2012. gada februārī. Projektu finansē Jūrmalas pilsētas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru