Investors

FKTK brīdina par nelicencētas tiešsaistes tirdzniecības platformā AsiaFXI piedāvātajiem ieguldījumiem

Dienas Bizness, 09.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par kompānijas AsiaFXI piedāvājumu veikt darījumus nelicencētā tiešsaistes tirdzniecības platformā www.asiafxi.com tās interneta mājaslapā, informē FKTK.

FKTK norāda, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakus pakalpojumu sniegšanu, tajā skaitā uzturēt tiešsaistes tirdzniecības platformu.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, FKTK iesaka doties uz savu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas FKTK saņēmušas attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci ieguldījumu piesaistei, un tikai šādu ieguldījumu pakalpojumu sniedzēju klientus aizsargā valsts. Gadījumā, ja kādai personai ir nodarīti zaudējumi, izmantojot nelicencētu pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus, vai ir aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties policijā.

Komentāri

Pievienot komentāru