Finanses

FKTK brīdina par nelicencētu finanšu pakalpojumu sniedzēju Marine Financial Club

Žanete Hāka, 01.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par nelicencētu pakalpojumu sniedzēja SIA Marine Financial Club piedāvātajiem finanšu pakalpojumiem interneta mājaslapā mfc.lv, informē FKTK.

FKTK norāda, ka minētam pakalpojumu sniedzējam nav tiesības nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu brokera pakalpojumu, apdrošināšanas vai apdrošināšanas starpniecības pakalpojumu, pensiju fonda pakalpojumu sniegšanu, kā arī tam nav tiesības piesaistīt noguldījumus un veikt citu atmaksājamo līdzekļu pieņemšanas bez atbilstošas atļaujas. Gadījumā, ja ir nodarīti zaudējumi vai ir aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties Valsts policijā.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt iemaksas pensijas fondos, veikt ieguldījumus vai noguldīt finanšu līdzekļus, kā arī apdrošināt savu darbību, rekomendējam doties uz savu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, privāto pensiju fondu vai apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju, kas ir saņēmis atbilstošu licenci.

FKTK uzrauga tikai pakalpojumu sniedzējus, kas saņēmuši attiecīgu licenci finanšu pakalpojumu sniegšanai un naudas līdzekļu piesaistei. Tikai pie šiem pakalpojumu sniedzējiem klientu aizsargā valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru