Finanses

FKTK brīdina par savlaicīgu neinformēšanu saistībā ar nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu AS Grobiņa

Žanete Hāka, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēma lēmumu izteikt brīdinājumu Artūram Štrausam par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu, informēja FKTK.

Veicot uzraudzības funkcijas, FKTK konstatēja, ka A. Štrauss kā persona, kurai bija netieša veida nozīmīga līdzdalība AS Grobiņa, nav savlaicīgi paziņojis par nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu.

AS Grobiņa akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū – biržas NASDAQ OMX Riga Otrajā sarakstā, tādējādi minētajai akciju sabiedrībai, tās akcionāriem un personām, kuras nozīmīgu līdzdalību iegūst vai zaudē netiešā veidā, ir jāievēro Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības obligātās informācijas atklāšanā.

A. Štrausam bija netieša veida nozīmīga līdzdalība AS Grobiņa ar SIA Finsol starpniecību. Laikā, kad SIA Finsol ieguva nozīmīgu līdzdalību AS Grobiņa, sabiedrības nosaukums bija SIA FinSol, bet laikā no pērnā gada augustam līdz šā gada maijam – SIA Invex Fondi, kurā viņam piederēja 51% kapitāldaļu.

Pērnā gada 22. augustā SIA Finsol atsavināja tai tiešā viedā piederošās 206,3 tūkstošus AS Grobiņa akcijas, samazinot savu nozīmīgu tiešo līdzdalību no 41,27% līdz 0%. Ņemot vērā, ka A. Štrauss, kuram ar šī uzņēmuma starpniecību bija netieša veida līdzdalība AS Grobiņa 41,27% apmērā, noteiktajā termiņā nepaziņoja par netiešas nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu, FKTK nolēmusi izteikt brīdinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru