Finanses

FM aicina piedalīties fotoakcijā, parādot ES fondu investīciju sasniegtos rezultātus

Dienas Bizness, 29.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš iestāšanās ES 2004. gadā Kohēzijas politika un Eiropas Savienības (ES) fondi ir Latvijas ekonomiskās attīstības stratēģijas neatņemama sastāvdaļa. Pamanīt un parādīt ieguvumus, sniegtās iespējas un pozitīvās pārmaiņas, kuras ES fondu investīciju ieguldīšanas rezultātā redzamas mums apkārt, – tāds ir Finanšu ministrijas (FM) rīkotās fotoakcijas sociālajos tīklos ES fondi. Toreiz un tagad mērķis. Ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts iesaistīties akcijā un dalīties ar fotogrāfijām, kas atspoguļo ES fondu investīciju rezultātus, informē ministrijā.

FM izsludinātās fotoakcijas ietvaros tiks apkopotas un plašākai publikai demonstrētas pārmaiņas, kas ES fondu investīciju ieguldīšanas rezultātā redzamas mums apkārt. Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties konkursā, savos sociālo tīklu kontos daloties ar fotogrāfijām, kas ilustrē situāciju pirms un pēc šādām pārmaiņām. Tā var būt ar ES fondu atbalstu uzlabota infrastruktūra, realizēti vides projekti, veicināta uzņēmējdarbības attīstība, izglītība, ieviestas inovācijas, veicināta iedzīvotāju nodarbinātība u.c. ieguldījumi.

Fotoakcija ES fondi. Toreiz un tagad norisināsies no 2015. gada 29. septembra līdz 9. oktobrim. Tajā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuram ir vismaz 16 gadu, kā arī ikviena organizācija, pašvaldība, biedrība, nodibinājums u.c. Uzņemtie attēli jāpublicē dalībnieka personīgajā sociālo tīklu Twitter, Facebook, Draugiem.lv vai Instagram kontā, ierakstam pievienojot tēmturus #esfondi un #toreizuntagad. Tie, kuri neizmanto nevienu no sociālajiem tīkliem, bet tomēr vēlas piedalīties konkursā, var sūtīt fotogrāfijas uz e-pasta adresi [email protected]. Iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas FM sociālo tīklu kontos.

Izlozes kārtībā balvas saņems četri akcijas dalībnieki – pa vienam katrā no sociālajiem tīkliem (Twitter, Facebook, Draugiem.lv un Instagram). Izlozes rezultāti tiks paziņoti ne vēlāk kā 2015. gada 12. oktobrī. Konkursa dalībnieku starpā tiks izlozētas noderīgas veltes veselībai un labsajūtai, kas līdzīgi kā ES fondi palīdz padarīt dzīvi labāku.

Konkursam pieteiktajās fotogrāfijās var tikt attēloti gan objekti, gan noskaņa, gan cilvēki. Dalībnieki var radoši izpausties, taču fotogrāfijās nedrīkst būt iekļauti elementi, simboli vai notikumi u.tml., kas pauž necieņu pret kādu personu, personu grupu vai institūciju, ir rupji vai citādi aizskaroši.

ES fondu 2007.–2013. gada plānošanas periodā Latvijai bija pieejami 4,53 miljardi eiro, kas tika mērķtiecīgi ieguldīti jomās, kuras mūsu valstij nesušas lielāko atdevi un sniegušas būtisku ieguldījumu iekšzemes kopprodukta izaugsmē un nodarbinātības veicināšanā. ES fondu atbalsts primāri tika virzīts uz iedzīvotāju izglītību, uzņēmumu tehnoloģisko izcilību un elastību, kā arī zinātnes un pētniecības attīstību.

Lai nodrošinātu jaunā ES fondu 2014.–2020. gada plānošanas perioda finansējuma ieguldīšanu Latvijā, līdz šim ir izsludinātas jau 18 projektu iesniegumu atlases, kā arī apstiprināti projekti 195 miljonu eiro apmērā, tādējādi sniedzot atbalstu ceļu infrastruktūras sakārtošanai, plūdu risku novēršanai, nodarbinātības veicināšanai, jauniešu iesaistei izglītībā un darba tirgū, kā arī sociālās iekļaušanas jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru