Piena pārstrādes uzņēmums Food Union šogad ieguldīs pusmiljonu eiro eksperimentālas pilotražotnes izveidē ar mērķi efektivizēt un paātrināt jaunu un inovatīvu piena produktu un saldējuma izstrādi un testēšanu, informē uzņēmuma pārstāvji.
Food Union ģenerāldirektors Sergejs Beshmeļņickis skaidro, ka līdz šim jauno produktu receptūru izstrādei tika izmantotas izejvielu piegādātāju laboratorijas, savukārt testa apjomu ražošanai – uzņēmuma esošās jaudīgās ražošanas iekārtas, kas rezultātā bija dārgs un ilglaicīgs process.
Lai būtiski samazinātu izmaksas jaunu un inovatīvu produktu izstrādē un paātrinātu izstrādes procesu, uzņēmums nolēmis ieguldīt pusmiljonu eiro modernā pilotražotnē, kur iespējams veikt pilnu izstrādes ciklu no A līdz Z. Pateicoties tai, Food Union ietaupīs desmitiem tūkstošu eiro ik gadu.
Eksperimentālo pilotražotni veido jaunākās paaudzes tehnoloģiskās iekārtas, kas pilnībā imitē piena pārstrādes procesus. To uzdevums ir izstrādāt un attīstīt jaunus un inovatīvus piena produktus un saldējumu nelielā apjomā un īsā termiņā. Pilotražotnē bez ierobežojumiem varēs izstrādāt un testēt dažādu piena produktu, piemēram, jogurtu, skābpiena produktu, krēmsieru, kausēto sieru, putoto desertu un saldējuma receptūras un noslīpēt ražošanas tehnoloģijas.
Eksperimentālās pilotražotnes izveide AS Rīgas piena kombināts telpās ir uzsākta un to plānots pabeigt līdz šī gada jūlijam.
Food Union zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens.
Food Union šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki. Food Union apgrozījums gadā pārsniedz 100 miljonus eiro. Food Union ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 zemnieku saimniecībām.