Jaunākais izdevums

Ceturtdien atklāta Imanta Ziedoņa personībai un daiļradei veltīta izlaušanās istaba, liecina fonda Viegli informācija.

Fonds ēkā Sporta ielā 2 izveidojis īpašu Ziedoņa klasi, kas piedāvās alternatīvas mācību stundas, kurās bērniem un jauniešiem būs iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa personību un daiļradi neierastā veidā - šķetinot apslēptas mīklas īpaši veidotā izlaušanās istabā, kas balstīta uz sadarbību un lasītprasmi.

Izlaušanās istaba Ziedoņa klasē nodrošina pieredzē balstītu mācīšanās procesu, kas jauniešiem un Ziedoņa darbu cienītājiem atklās jaunas autora personības šķautnes, skaidro tās radītāji.

Galerijā augstāk – ieskats izlaušanās istabā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izlases kārtībā pārbaudīs Izlaušanās spēļu telpas Latvijā

Db.lv, 08.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izlases kārtībā pārbaudīs «Izlaušanās spēļu» telpas Latvijā.

Šāds lēmums pieņemts pēc traģiskā negadījuma pagājušās nedēļas nogalē Polijā, kur šīs spēles laikā gāja bojā piecas pusaudzes, vēstīja LNT Ziņas. Ugunsdrošības uzraugi sola tuvāko trīs nedēļu laikā apzināt spēļu norises vietas un pārbaudīt, vai telpas ir aprīkotas ar ugunsdzēšamajiem aparātiem un vai ir evakuācijas un rīcības plāns ugunsgrēka gadījumam.

«Escape games» jeb «Izlaušanās spēles» ir pieprasītas arī Latvijā un asu izjūtu cienītāju netrūkst, LNT Ziņām atzīst «kvesti.lv» pārstāvis Dzintars Larčiks. Spēles dalībnieki tiek ieslēgti kādā telpā un tiem stundas laikā jāatrod norādes viņu izkļūšanai. Lai radītu spriedzi, nereti tiek izmantoti gaismas un skaņas efekti. «Piemēram, jūs esat nonākuši maniaka ķetnās un jums jāuzmin, pirms viņš atnāk atpakaļ. D.Larčiks atzīst, ka īpaši pieprasītas ir spēles, kas veidotas, izmantojot populāru filmu elementus, piemēram Titāniks vai Zāģis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai Latvijas sabiedrībā popularizētu matemātiku, parādot tās pielietošanas iespējas daudzās profesijās, informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Accenture" sadarbībā ar partneriem ir izveidojis Latvijā pirmo digitālo izlaušanās spēli "MathScape". Tāpat, piesaistot sabiedrībā zināmus dažādu nozaru ekspertus, ir radīti īpaši profesiju matemātikas uzdevumi.

"Latvijas lielākais resurss ir zinoši cilvēki – talanti un speciālisti dažādās jomās. Konkurētspējīgai sabiedrībai īpaši svarīgas ir loģiskās domāšanas prasmes, ko īpaši attīsta matemātika. Tomēr jaunākajā OECD PISA pētījumā par piecpadsmitgadnieku matemātikas zināšanām Latvija ierindojās 29. vietā, tāpat pērn skolēnu vidējais rezultāts matemātikas eksāmenā bija zemākais pēdējo desmit gadu laikā.

Tādēļ, lai pierādītu, ka jau skolā iegūtās zināšanas ir noderīgas visai dzīvei, mēs atklājām matemātikas popularizēšanas projektu un izlaušanās spēli "MathScape". Ticam, ka matemātikas zināšanas ir nepieciešamas ikvienam, turklāt tās ir iespējams apgūt un trenēt ļoti aizraujošos veidos," skaidro "Accenture" vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Televīzijas pirmsvēlēšanu raidījums Izlaušanās spēle Latvija uzvarējis Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) Radošuma forumā. Eiropas sabiedrisko televīziju pārstāvji prezentēja kopumā 18 jaunus formātus. Uzvarētājus noteica anonīms foruma dalībnieku un viesu balsojums. Projekts Izlaušanās spēle Latvija tika atzīts par 2018.gada labāko satura debiju LTV darbinieku balsojumā, kā arī saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas specbalvu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banka 11.maijā izlaidīs sudraba kolekcijas monētu "Zvaigžņu putekļi", kas veltīta izcilajam latviešu kultūras darbiniekam Imantam Ziedonim.

Imants Ziedonis (1933. gada 3. maijs–2013. gada 27. februāris) atstājis par sevi atmiņu kā radošs, rosīgs, enerģisks, viens no latviešu izcilākajiem dzejniekiem. Sapņotājs un iedvesmotājs. Vizionārs, kuram piemita spēja redzēt un radīt pāri robežām. Un šķietami ikdienišķajā saskatīt zvaigžņu putekļus.

I. Ziedoņa daiļrade ir viena no 99 Latvijas Kultūras kanona vērtībām. Viņš ir dzejas filozofs, kas mazos vārdos spēja ietvert lielas domas. Sarežģīta un daudzšķautņaina personība, kuras darbības lauks izgāja tālu ārpus dzejošanas telpas: dižkoku atbrīvošanas kustības rosinātājs, Latvijas Kultūras fonda Daugavas, Spīdolas, Cilvēkarhīva programmas ideju autors. Latviskās identitātes kritēriju iezīmētājs atjaunotās neatkarīgās Latvijas kultūrtelpā. Allaž mudināja izzināt mūsu zemi, tāpēc viņa daiļradē nozīmīgs bija ceļa motīvs – iešana, kustība, skaistā, būtiskā meklēšana. Vertikāle kā princips un nepieciešamība.

Komentāri

Pievienot komentāru