Jaunākais izdevums

Šogad par 20% plānots palielināt ienākumus no mecenāta Kristapa Morberga nekustamajiem īpašumiem Jūrmalā, eksperti uzskata, ka nepieciešama investora piesaiste, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Vasarnīcas komplekss Jūrmalā, Dzintaru prospektā 52/54, ir viens no pieciem Latvijas Universitātes (LU) pārvaldībā esošajiem dižmecenāta K. Morberga nekustamajiem īpašumiem. K. Morbergs bija viens no pirmajiem latviešu uzņēmējiem, būvuzņēmējs, kurš pēc nāves visus savus īpašumus novēlēja LU.

K. Morberga vasarnīca ir izcils neogotikas koka arhitektūras piemineklis, tā celta 1883. gadā. K. Morberga vasarnīca tiek izīrēta kopš 2009. gada, kad tika pabeigta tās rekonstrukcija. K. Morberga vasarnīcas un dārza atjaunošanā tika investēti aptuveni 2 miljoni eiro, 1,2 miljoni bija Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums. Šobrīd K. Morberga vasarnīca ir vairāku tās teritorijā esošo ēku komplekss, ko veido pati vasarnīca, sargu namiņš (Cottage Dzintars) un Vasaras hosteļa ēka.

Visu rakstu Attīsta Morberga vasarnīcas kompleksu lasiet 20. jūlija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Izsolē pārdos vienu no lielākajiem LU nekustamajiem īpašumiem

Lelde Petrāne, Kristīne Stepiņa, 04.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitāte (LU) izsolē, kas notiks no 3. marta līdz 6. aprīlim, pārdos zemes un ēku īpašumu Jūrmalas gatvē 76, kur kādreiz atradās Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte.

"Īpašumam Jūrmalas gatvē, kur pašlaik atrodas bijušais LU fakultāšu komplekss, ir liels apbūves potenciāls un to iespējams attīstīt kā vērienīgu daudzīvokļu ēku apbūves teritoriju," uzskata LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs. Pēc viņa sacītā, investoram, kurš iegādāsies īpašumu, "paveras izcila iespēja attīstīt pievilcīgu jauno projektu".

"Viena zemes kvadrātmetra cena pret potenciāli izbūvējamo kvadrātmetru daudzumu ir ļoti zema, kas ļauj attīstīt projektu tā, lai gala patērētājam iegādes cena būtu pieejama, kas savukārt garantē projekta izdošanos. Tāpat pārdodamajam īpašumam ir izcila atrašanās vieta jauna dzīvojamā kvartāla izbūvei – laba satiksme gan Rīgas centra, gan Jūrmalas virzienā. Īpašums atrodas zaļā teritorijā, taču tajā pašā laikā tuvu dažādiem tirdzniecības centriem un citai sociālajai infrastruktūrai," stāsta M. Počs.

Komentāri

Pievienot komentāru