Ražošana

FOTO: DB viesojas inženierkompānijā Axis Industries

Anda Asere, 06.01.2016

Jaunākais izdevums

Energoefektivitāte ir aktuāla un turpmāk būs vēl svarīgāka, arī Eiropas Savienības institūcijas mudina būt taupīgākiem. Inženierkompānijas Axis Industries AB tehnoloģijas ir vērstas tieši uz to

Tā intervijā DB uzsver lietuviešu kompānijas Axis Industries AB vadītājs Remigijs Baltrušaitis (Remigijus Baltrušaitis). Kompānijas zīmols ir Axioma, kas apvieno četrus citus – Xilo, Qalco, Solvo un Enco. Xilo ir biomasas kurināmie katli un aprīkojums, Qalco pārstāv kompānijas uzskaites un kalkulāciju mērierīču produktu grupu – ūdens un siltuma skaitītājus, Enco piedāvā datu uzskaites un vadības sistēmas, bet Solvo ir elektroenerģijas un inženierijas un automatizācijas risinājumu bizness. «Kopumā Axioma apvieno efektīvus inženiertehniskos risinājumus ražošanas un enerģētikas nozarei. Visi zīmoli pārstāv efektīvas tehnoloģijas, kas paredzētas modernai pilsētai,» saka R. Baltrušaitis.

Uzņēmuma apgrozījums 2011. gadā bija 82 miljoni eiro, bet 2015. gada apgrozījums provizoriski tiek lēsts 128 miljonu eiro apmērā. Kompānijas vadītājs uzskata – panākt izaugsmi izdodas tāpēc, ka bizness ir diversificēts, tā virzieni ir dažādi. «Skatoties uz konkurentiem, nevienam citam nav tik plaša produkcijas, pakalpojumu klāsta. Katru gadu realizējam lielākus un apjomīgākus projektus un visu laiku lūkojamies pēc kaut kā jauna. Turpinām augt – tas apliecina, ka esam uz pareizā ceļa,» viņš teic. Arī nākamajos gados iecerēts turpināt izaugsmi.

Axis Industries AB ietilpst Icor Corporation uzņēmumu grupā. Tā kopumā apvieno simt kompānijas, kas pārstāv tādus zīmolus kā City Service, Realco, BioNovus, Oilead, Vichy Vendens parkas. Visā grupā ir nodarbināti 6300 cilvēku un pēdējos trīs gados tās apgrozījums ir audzis no 282 miljoniem eiro 2013. gadā līdz provizoriski 320 miljoniem eiro 2015. gadā.

Visu rakstu Pretim taupīgākai nākotnei lasiet 6. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Investējot 20 miljonus eiro, Lietuvā darbu sāk Linde gaisa sadales rūpnīca

Db.lv, 05.01.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķēdaiņu speciālajā ekonomiskajā zonā ir pabeigta gaisa sadales rūpnīcas celtniecība, kas Baltijas tirgū nodrošinās sašķidrināto skābekli un slāpekli.

Šīs ir visvairāk lietotās rūpnieciskās gāzes. Tās izmanto pārtikas rūpniecībā, metālapstrādē, ķīmijas rūpniecībā, stikla un papīra ražošanā, ūdens attīrīšanā, zivju audzēšanā un citās jomās.

Šī ir jau otra Linde gaisa sadales rūpnīca Baltijā. Pirmā tika atvērta Valmierā 2007. gadā, kur ražo arī medicīnisko skābekli.

"Testi parādīja, ka aprīkojums pilnībā atbilst gan kvantitatīvajiem, gan kvalitatīvajiem tehniskajiem parametriem un rūpnīca ir gatava ražot līdz pat 100 tonnām slāpekļa un skābekļa dienā,” teic Lietuvas Linde rūpnīcas vadītājs Darius Kočanas.

"Palielināta ražošanas jauda ļaus mums apmierināt pieaugošo patērētāju pieprasījumu. Pandēmijas dēļ izaugsme ir nedaudz palēninājusies, taču mēs sagaidām, ka tuvākajā nākotnē pieprasījums pēc gāzes produktiem turpinās pieaugt. Jaunā rūpnīca palīdzēs paplašināt un nostiprināt esošo rūpniecisko gāzu līdera pozīciju Baltijā reģionā un ļaus izstrādāt jaunus gāzes pielietošanas projektus,” sacīja Dalius Klīvis, Baltijas biznesa attīstības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru