Ražošana

FOTO: Drukātava pārceļas uz jaunuzcelto ražošanas ēku

Lelde Petrāne, 08.02.2019

Jaunākais izdevums

Digitālās drukas uzņēmums SIA «Drukātava» ir pārcēlis savu ražošanu no īrētām telpām Rīgā uz Olaines novada Rasmaņiem, kur pēc uzņēmuma pasūtījuma uzbūvēta tehnoloģiskajām prasībām atbilstoša pilnīgi jauna ēka.

Kopumā projektā ir ieguldīti 498 tūkstoši eiro, kas ietver zemes iegādi, komunikāciju izbūvi, ēkas būvniecību un pārvākšanās izdevumus. Projektam ir saņemts Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 173 250 eiro apmērā.

«Vietu ārpus Rīgas izvēlējāmies, jo galvaspilsētā, ja arī ir pieejama zeme ar tikai rūpnieciskās apbūves zonējumu, tad tā ir salīdzinoši dārga. Turklāt tehnoloģiju laikmetā, kad pasūtījumu saņemšana un saskaņošana notiek elektroniski, turklāt ap 70% produkcijas tiek eksportēti, svarīgāk ir atrasties tuvāk lidostai, ap kuru ir koncentrējušies visi lielie loģistikas centri, nevis pilsētā, turklāt klienti no centra ar auto mūs var sasniegt tikpat ātri kā līdzšinējā mājvietā Pārdaugavā,» skaidro SIA «Drukātava» valdes loceklis Valdis Jirgens.

Jaunās ēkas platība ir 1080 kvadrātmetri, no kuriem 120 aizņem biroja telpas, bet pārējais atvēlēts ražošanai un noliktavai. Ēka veidota, lai tajā varētu nodrošināt iekārtām nepieciešamo mitruma un temperatūras režīmu, kā arī ierobežot putekļu daudzumu. Jaunajās telpās ir izvietotas visas uzņēmuma ražošanas iekārtas, bet iegādātā zemesgabala platība – 1,5 hektāri – ļauj neuztraukties par tālāko attīstību, kā tas bija līdz šim, telpas īrējot.

Kopš uzņēmuma dibināšanas 2005. gadā tas ir mainījis savu atrašanās vietu sešas reizes.

SIA «Drukātava» ir 100% Latvijas uzņēmums, kura specializācija ir grāmatu drukāšana pēc pieprasījuma jeb mazās tirāžās, izmantojot digitālās tehnoloģijas. Vairāk nekā 70% produkcijas tiek eksportēta, pārsvarā uz Skandināvijas valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ar īpašu romāna Dvēseļu putenis izdevumu godina Latvijas simtgadi

Lelde Petrāne, 07.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Individuālās drukas uzņēmums «Drukātava» Latvijas simtgadē sagatavojis Aleksandra Grīna romāna «Dvēseļu putenis» izdevumu, kas veidots kā mākslas darbs.

Tas ir ar īpašām ilustrācijām un dabīgās ādas vākiem. Pati grāmata ir ievietota koka kastē. 810 lappušu biezās grāmatas tirāža ir 50 eksemplāri.

«Laiks, kad norisinās romānā aprakstītie notikumi, ir īpaši svarīgs Latvijai – Aleksandrs Grīns no savas pieredzes skatu punkta apraksta strēlnieku gaitas Pirmā Pasaules kara laikā, kad lielvaras mala Latvijas likteni, laikā, kad pirmo reizi radās iespēja neatkarīgas Latvijas valsts pastāvēšanai. Uzskatām, ka šī unikālā romāna pārdzimšana vizuāli krāšņā veidolā ir viena no labākajām dāvanām Latvijas dzimšanas dienā, tāpēc izvēlējāmies šādā veidā atgādināt par Latvijas vēstures līkločiem,» par ideju stāsta SIA «Drukātava» valdes loceklis Valdis Jirgens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Gribu izdot savu grāmatu!

Ilze Šķietniece, 06.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto avots: freeimages.com

Uzņēmumi un pašvaldības parasti izdod grāmatas publicitātes vajadzībām. Taču pēdējos gados arī privātpersonas izmanto iespēju redzēt savu radošo veikumu cietos vākos, pat ja izdevniecības par to neinteresējas.

Tā, piemēram, rīdziniecei Grietai Pīrāgai doma par savu grāmatu radās, atgriežoties no pārgājiena pa Camino de Santiago Spānijā. Sākumā Grieta rakstīja vairākām izdevniecībām, piedāvājot pārgājiena dienasgrāmatu pārvērst drukātā izdevumā. No sešām atbildēja tikai trīs un neviena – pozitīvi.

"Tika paskaidrots, ka tagad populāri ir dažādi ceļojumu blogi un grāmatu nepirks," viņa atceras.

Tomēr autore izlēma, ka tik un tā grib savu darbu redzēt grāmatas formātā. Izdošanas process noritēja salīdzinoši ātri. Jūlijā Grieta devās pārgājienā, augustā uzrakstīja tekstu, septembrī meklēja korektoru un jau uz Ziemassvētkiem varēja turēt rokās savu grāmatu. To iespieda SIA "Drukātava".

Komentāri

Pievienot komentāru