Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti 1. jūlijā, apstiprināja un virzīja skatīšanai domes sēdē lēmumprojektu par Rīgas Stradiņa universitātei piederošā īpašuma Kapseļu ielā 23a bezatlīdzības nodošanu Rīgai, lai šo namu izmantotu sabiedrības vajadzībām.

Rīgas dome savā īpašumā pārņems zemesgabalu 1827 m2 platībā, ēku un garāžas. Plānots, ka pēc nama atjaunošanas, to varēs lietot Pārdaugavā esošās nevalstiskās organizācijas un apkaimju biedrības, izmantojot bez maksas telpas un tehnisko aprīkojumu.

Savrupmāja Kapseļu ielā 23 a ir celta 1913. gadā pēc arhitekta Aleksandra fon Vladimirova projekta. Kapseļu ielas 23 a ēkas iekštelpas 1948. gadā pārbūvēja bērnunama vajadzībām, bet no 20. gadsimta sešdesmitiem gadiem tajā atradās LPSR Veselības aizsardzības ministrijas kursu bāze, bet no 1994. gada līdz 2009. gadam – medicīnas profesionālās izglītības centrs. Kopš 2009. gada ēkā darbojas Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedra un klīnika.

Vairāk nekā simts gadu laikā ēka ir labi saglabājusies, jo tā ir būvēta uz augstiem virspamatiem, kas to pasargāja no mitruma radītiem bojājumiem. Rīgas domes priekšsēdētāja p. i. Oļegs Burovs gan piebilda, ka ēkai būs vajadzīga vēsturiskās fasādes renovācija.

Komentāri

Pievienot komentāru