Auto

FOTO: Ķīpsalā piestājis miljonu eiro vērtais Betmena auto

Zane Atlāce - Bistere, 06.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Ķīpsalā ieripojis miljonu eiro vērtais Betmena auto, kas būs apskatāms arī nedēļas nogalē gaidāmajā Baltijā lielākajā autotūninga šovā Auto Exotica 2017, informē izstādes rīkotāji.

Batmobile ir tapis Skandināvijā un radīts pēc Tima Bērtona 1989. gada supervaroņu filmas Batman redzamā spēkrata parauga. Šis ir pirmais betmobilis, kas ir identiska mēroga un reāli funkcionējošs auto.

Projekta autors ir zviedrs Leifs Garvins, kuram ideja par šādu auto tapa uzreiz pēc minētās kinofilmas Batman noskatīšanās tālajā 1989. gadā. Tomēr pie idejas realizācijas viņš ķērās tikai 10 gadus vēlāk, kad satika līdzīgi domājošo somu Villi Tikanenu.

Virsbūves paneļi ir izgatavoti no jaunās paaudzes kompozītmateriāla oglekļa šķiedras, ko izmanto arī superauto ražotāji savu bolīdu konstrukcijā. Tas ir garāks par Rolls-Royce Phantom limuzīnu un platāks par masīvo Range Rover apvidus automobili. Tam ir ļoti zema autovadītāja kabīne ar sfērisku priekšējo vējstiklu, milzīgi aizmugurējie spārni kā amerikāņu rokenrola perioda automobiļiem, kā arī stilizētas turbīnas virsbūves priekšējā un aizmugurējā daļā.

Projekta autors aprēķinājis, ka viņam šī betmobiļa radīšana izmaksājusi miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru