Jaunākais izdevums

Pēc teju gadu ilgas rekonstrukcijas rīdziniekiem un pilsētas viesiem jau jūnijā būs pieejami trīs atjaunoti galvaspilsētas parki - Grīziņkalna parks, Ziedoņdārzs un Miera dārzs, kā arī rekonstruētas vairākas parku apkaimē esošās ielas, informē Rīgas dome.

Vēsturiskajos parkos, kas gadu gaitā bija kļuvuši nepievilcīgi un nepiemēroti atpūtai, veikta rekonstrukcija pilnā apjomā. Nomainīts celiņu segums un soliņi, kā arī veikts daudz dažādu citu uzlabojumu, piemēram, Ziedoņdārzā rekonstruēta dārznieka ēka, uzbūvēta publiskā tualete, atjaunots bradājamais baseins, no jauna izveidots bērnu rotaļu laukums, Grīziņkalnā izveidots vingrošanas laukums, suņu pastaigu laukums, bērnu rotaļu laukums un bradājamais baseins, Miera dārzā veikta sabiedriskās tualetes izbūve un izveidots multifunkcionāls laukums.

Rekonstrukcijas gaitā daudz darīts drošības uzlabošanai šajās teritorijās - parkos izvietos videonovērošanas kameras, kas tiks pieslēgtas pie Rīgas pašvaldības policijas centrāles, notiks pašvaldības policijas patrulēšana pilnā apjomā, kā arī izveidots papildu apgaismojums, sniedzot parku apmeklētājiem drošības sajūtu uzturoties tajos arī vēlākās vakara stundās.

Projekta izstrādes stadijā tika ņemta vērā arī ārvalstu pieredze vēsturisko parku atjaunošanā, kā arī radošās idejas, ko snieguši Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātes Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas studenti.

Līdztekus parku atjaunošanai veikta četru ielu - Pļavas ielas, Zaķu ielas, Sparģeļu ielas un Lienes ielas - rekonstrukcija, kā arī apgaismojuma rekonstrukcija deviņās ielās - Terēzes ielā, Alauksta ielā, Laboratorijas ielā, Vārnu ielā, Lauku ielā, Zvaigžņu ielā, Augšielā, J.Asara ielā un Krāsotāju ielā. Darbu laikā notika ielas seguma bruģēšana un apmaļu uzlikšana, apakšzemes inženierkomunikāciju nomaiņa, zāliena veidošana, apgaismojuma atjaunošana, ceļa zīmju uzstādīšana, jaunu komunikāciju un apgaismes objektu uzstādīšana, koku zarošana, ietvju un zaļās zonas atjaunošana.

Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza, kā arī deviņu ielu un četru ielu apgaismojuma rekonstrukcijas projektu realizē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Projekta kopējās izmaksas ir 9,4 miljoni eiro, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Pašvaldība piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apjomā no projekta attiecināmām izmaksām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 16.jūnijā tika atklāts rekonstruētais Miera dārzs, kurā izveidots lielākais betona skeitparks Latvijā, informē Rīgas dome.

Skeitparkā ir vairāk nekā 20 elementi, tā projektēšanā tika iesaistīti paši sportisti. Betona elementi parkā izvietoti tā, lai trikus varētu veikt gan iesācēji, gan profesionāli skeitbordisti. No īpaša sastāva betona veidotie skeitparki kalpo daudz ilgāk nekā ierastie koka elementi, kas jāmaina reizi piecos gadus.

Parkā padomāts arī par pārējo iedzīvotāju ērtību – skeitparka elementi lielākoties atrodas vienā parka zonā, turklāt Miera dārza teritorija tika plānota tā, lai uz celiņiem pietiktu vietas visiem.

Parkā ir veikta ārējo komunikāciju izbūve, atjaunoti celiņi, ieklājot bruģi 3422 kvadrātmetru un asfaltu 5033 kvadrātmetru platībā, salabotas atbalsta sienas un kāpnes. Miera dārzā novietoti 38 parka soliņi un četri garie parka soli, ierīkoti 17 velo turētāji un uzstādīti 68 apgaismes stabi. Parkā ir uzstādīts dzeramā ūdens brīvkrāns un izbūvēta sabiedriskā tualete. Miera dārzs ir apzaļumots, tajā atjaunots zāliens un iestādīti vairāk nekā 1434 kokaugi. Parkā tiks uzstādītas arī videonovērošanas kameras un tūrisma norādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Draudzīgā un radošā atmosfēra 16. augustā notiks café Paviljons-Ziedoņdārzs jaunatklāšanas svētki, informē kafejnīcas pārstāvji.

Vēsturiski dārzs ierīkots laikposmā starp 1936. un 1939. gadu tolaik pilsētas nomalē, nabadzīgo strādnieku kvartālu vidū, kad parka atrašanās rajonā 1935. gadā tika nojaukta vecā koka apbūve. Parka nosaukumu devis tā projekta autors un toreizējais uzņēmuma Rīgas dārzi vadītājs Andrejs Zeidaks (1874.-1964.).

Sākotnēji parkā bijusi arī estrāde — gliemežnīca, - kas nodegusi 1949. gadā un vairs nav atjaunota. 1981. gadā parkā atklāts piemineklis dzejniekam Aleksandram Čakam.

Šogad, 2017. gadā jaunie kafejnīcas saimnieki nolēmuši atjaunot muzikālus vakarus, teātra izrādes, izveidojot kafejnīcu, kurā atpūsties no pilsētas dunas pašā pilsētas centrā – greznajā pilsētas parkā.

Komentāri

Pievienot komentāru