Dzīvesstils

FOTO: Singapūras lidostā atklāj pasaulē augstāko iekštelpu ūdenskritumu

Žanete Hāka, 17.04.2019

Jaunākais izdevums

Pēc četrus gadus ilgušās būvniecības Singapūras Čangi lidostā beidzot oficiāli atvērts Jewel Changi komplekss, raksta CNN Travel.

Jaunā kompleksa dizains veidots no tērauda un stikla, un tā kopējā platība sasniedz 135,7 tūkstošus kvadrātmetru, savienojot trīs no lidostas četriem termināliem. Jaunais komplekss paredzēts gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ieceļotājiem, gan tranzīta pasažieriem, jo tajā atrodas lielveikals, kinozāle, kā arī restorāni, veikali un atpūtas telpas.

Kopumā lidostas būvniecībā ieguldīti aptuveni 1,25 miljardi ASV dolāru, un tai ir 10 stāvi – pieci zem zemes un pieci – virs zemes.

Jaunajā kompleksā izvietots parks, kuru aptver neskaitāmi augi, kā arī tajā atrodas aptuveni 40 metrus augsts ūdenskritums HSBC Rain Vortex, kas ir pasaulē augstākais iekštelpu ūdenskritums.

Ieskats lidostā – galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Austrālija atver pandēmijas dēļ slēgtās robežas ārvalstu tūristiem

LETA--AFP, 21.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālija, kur gandrīz divus gadus bija vieni no pasaulē stingrākajiem ceļošanas ierobežojumiem ar mērķi mazināt Covid-19 izplatību, pirmdien atvērusi savas robežas pret koronavīrusu vakcinētiem tūristiem.

Visiem ārvalstniekiem, kas ierodas Austrālijā, ir jābūt pabeigušiem vakcinācijas pret Covid-19 kursu, turklāt Rietumaustrālijas štats, kas aizņem trešdaļu salas teritorijas, robežu atvēršanu starptautiskiem tūristiem atlicis līdz 3.martam.

2020.gada martā Austrālija slēdza savas robežas, mēģinot apturēt inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, un kopš tā laika valstī ar retiem izņēmumiem varēja iebraukt tikai pilsoņi un rezidenti.

Aizliegums arī nozīmēja, ka cilvēki no Austrālijas bez izņēmuma nevarēja doties uz ārvalstīm.

Pirmdien valsts lielākajās starptautiskajās lidostās Sidnejā un Melburnā bija vērojamas emocionālas ainas, ģimenēm un draugiem apvienojoties pēc ilga pārtraukuma.

Komentāri

Pievienot komentāru