Nekustamais īpašums

FOTO: SWH Biroju centra jaunbūve nosvinējusi spāru svētkus

Zane Atlāce - Bistere, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Atzīmējot SWH Biroju centra pārbūves darbu tuvošanos noslēgumam, 27. novembrī spāru svētki nosvinēti jaunbūvējamai ēkai – savienojošajai daļai starp esošajiem korpusiem.

Tās būvniecība ir viens no būtiskākajiem posmiem pērn decembrī sāktajā biroju centra ēku Skanstes ielā 50A, 52 un 52A pārbūves procesā. Pēc SWH Biroju centra ēku pārbūves pārbūvēto ēku biroja telpu platība būs 12 000 m2, bet kopējā biroju centra nomai piedāvāto telpu platība – teju 40 000 m2.

SWH Biroju centra Skanstes ielā rekonstrukcija un pārbūve ir vērienīgs projekts, kas paredz divu ēku vidusdaļu demontāžu un pārbūvi, ēku fasādes atjaunošanu, mūsdienu prasībām atbilstošu logu montāžu, ārējo un iekšējo inženiertīklu, tostarp lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas sistēmas, ūdensvadu, elektrības un vājstrāvas tīklu pārbūvi, kā arī jaunas piebūves celtniecību.

Pašlaik ir paveikta puse kopējā darbu apjoma, un šobrīd biroja centra esošo korpusu savienojošajā ēkā tiek veikti iekšējo inženierkomunikāciju izbūves darbi, logu un vitrīnu, kā arī jumta pārseguma montāža. Savukārt decembrī plānots uzsākt ēkas apsildi un veikt iekšējās apdares darbus. SWH Biroju centra ēku pārbūvju mērķis ir ne tikai palielināt iznomājamo telpu platību, bet arī modernizēt biroju centru un uzlabot tā infrastruktūru. SWH Biroju centru plānots nodot ekspluatācijā 2019. gada aprīlī.

«Ēku pārbūve nereti ir krietni vien izaicinošāka nekā jaunu ēku būvniecība, jo ieceru īstenošana jāsalāgo ar jau esošā objekta un infrastruktūras tehniskajām iespējām. Tādēļ jo īpaši svarīgs pārbūves procesā ir gan profesionāli izstrādāts, detalizēts projekts, gan zinoši un pieredzējuši būvspeciālisti, kas to spēj precīzi realizēt. Vērienīgais SWH Biroju centra pārbūves process ir labs piemērs šo divu faktoru veiksmīgai sinerģijai. Pēc pārbūves SWH Biroju centrs ne tikai kļūs plašāks un pieejamāks, bet arī spēs piedāvāt mūsdienu prasībām atbilstošas, funkcionālas biroja telpas, ļaujot apmeklētājiem un tajā strādājošajiem izbaudīt modernas darba vides priekšrocības,» stāsta Ainārs Leitēns, būvkompānijas «Velve» valdes priekšsēdētājs.

«Pēc pārbūves SWH Biroju centrā dažādu nozaru uzņēmēji varēs radīt ap 1200 papildus jaunas, labi atalgotas un mūsdienīgas darba vietas. Divām trešdaļām jauno biroju telpu jau ir atrasti nomnieki,» teic AS «SWH Grupa» valdes loceklis Undalgs Mētra.

SWH Biroju centra īpašnieks ir AS «SWH Grupa». Trīs SWH Biroju centra ēku – Skanstes ielā 50A, 52, 52A – pārbūvju projekta autors ir SIA «Tectum» (vadošais arhitekts Alvis Zlaugotnis), inženiertehniskos risinājumus projektējis SIA «Moduls Engineering». Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA «Velve», bet projekta vadību un būvuzraudzību veic SIA «Būvkonsultants».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar svinīgu kapsulas iemūrēšanu uzsākta SWH Biroju centra savienojošās daļas starp esošajiem korpusiem būvniecība, kas ir viens no būtiskākajiem posmiem pērn decembrī sāktajā biroju centra ēku - Skanstes ielā 50A, 52, 52A – pārbūves procesā.

Plānots, ka pēc SWH Biroju centra ēku pārbūves pārbūvēto ēku biroja telpu platība būs 12 000 m2, bet kopējā biroju centra nomai piedāvāto telpu platība teju 40 000 m2.

SWH Biroju centra ēku pārbūvju mērķis ir ne tikai palielināt iznomājamo telpu platību, bet arī modernizēt biroju centru un uzlabot tā infrastruktūru. Saskaņā ar pārbūves ieceri biroju ēkas Skanstes ielā 52 un 52A tiks savienotas ar jaunbūvi, kurā atradīsies galvenā ieeja gan abās esošajās ēkās, gan visā kvartālā. Tāpat abām ēkām plānots palielināt stāvu skaitu līdz 6 stāviem. Savukārt biroju ēkai Skanstes ielā 50A pārbūves procesā tiks demontēti esošie ēkas slīpie jumti un jumta stāvi, to vietā izbūvējot 2 stāvus, kā rezultātā ēkai būs pilni 4 virszemes stāvi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma fonds SG Capital Partners Fund I KS ir iegādājies SWH Biroju centru Rīgā Skanstes ielā 50, informē uzņēmums.

Biroju centrs sastāv no 8 ēkām ar kopējo iznomājamo platību 40 tūkstoši kvadrātmetru un 850 autostāvvietām. Īpašuma nomnieku vidū ir daudzi pasaulē un Latvijā zināmi uzņēmumi, to vidū, Bayer, AstraZeneca, Ergo, Evry, Webhelp, Inspecta, Merks, Mogo, Citadele filiāle, Valsts Kontrole un daudzi citi.

«Iegādātais īpašums sekmīgi papildina fonda īpašumā esošo Duntes Nami biroju īpašumu (7300m2), kas atrodas blakus. Kopumā tas veido lielāko biroju kompleksu Skanstes ielā un Rīgā kopumā, ar ļoti teicamu infrastruktūru un papildus attīstības iespējām vairāk kā 25,000 kvadrātmetru platībā. Mēs plānojam veikt ievērojamus ieguldījumus biroju centra tālākā darbībā, uzlabojot mūsu nomnieku ērtības un īpašuma kopējo ilgtspēju (BREEAM sertifikācija),» saka Harijs Švarcs, SG Capital Partners valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojot biroju ēkas Skanstes ielā (iepriekš zināmas kā «SWH biroju centrs») un Duntes ielā (iepriekš «Duntes nami») nekustamā īpašuma fonds «SG Capital» izveidojis darījumu apkaimi «Skanstes City».

Biroju ēku rekonstrukcijā un modernizēšanā investēti 13,6 milj. eiro. «Skanstes City» izīrējamo telpu kopējā platība sasniedz teju 50 000 m2. Nomai pieejamas A un B klases biroju telpas platībās no 130 m2.

«Ņemot vērā mūsu nomnieku darbības specifiku un vēlmes, pielāgojam telpas viņu vajadzībām un domu lidojumiem. Šobrīd esam noslēguši nomas līgumus par 90% platību un mūsu telpas jau tagad apdzīvo vietēja un starptautiska mēroga uzņēmumi, piemēram, «Krassky», «Mintos», «Bayer», «Containerships», «Kapitel», «Moller Baltic Import», Latvijas Republikas Valsts kontrole un citi,» norāda «SG Capital» valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodots jaunais SWH biroju centrs Skanstes ielā 52, informē ģenerāluzņēmējs SIA Velve.

Projekta ietvaros Velve apvienoja 2 ēkas, kuru kopējā platībā - 16 171 kvadrātmetri, nostiprināja to konstrukcijas un veica jaunu tehnisko stāvu izbūvi un inženiertīklu pārbūvi. Biroju centra ēku - Skanstes ielā 50A, 52, 52A – pārbūve tika uzsākta 2017. gada decembrī. Projekts nodots ekspluatācijā 2019. gada septembrī.

Ģenerāluzņēmējs Velve veica esošo biroja ēku pārbūvi un rekonstrukciju, paredzot arī ārējo inženiertīklu pārbūvi, kas ietver lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas sistēmas, ūdensvadu, elektrības un vājstrāvas tīklus. Ēku rekonstrukcijas laikā notika pāļu un mikropāļu izbūve, kas nepieciešama jaunā plānojuma funkcionalitātes nodrošināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru