Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas pretterorisma vienība Omega, Valsts Robežsardzes specvienība Sigma un NBS Speciālo uzdevumu vienība piedalījušās mācībās, kuru mērķis bija realitātei pietuvinātos apstākļos atrisināt ķīlnieka sagrābšanu un pilnveidot starpdienestu sadarbību, informē Valsts policija.

Veiksmīgas operācijas rezultāta sasniegšanai tika izmantoti dažādie resursi un zināšanas, kas ir pieejami specvienību klāstā. Vienību pārstāvji, izmantojot savu pieredzi un prasmi, kas apgūtas šāda veida uzdevumos, ieņēma ēku, kurā atradās ķīlnieks un tā sagūstītāji, tajā pašā laikā VRS un NBS ar helikopteriem nosedza gaisa telpu, kā arī nodrošināja apkārtnes drošību un aizturēto personu apsardzi.

Ieskats mācībās – galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Airsofts (straikbols) ir kaujas simulācijas spēle, kurā tiek izspēlēti dažādi stratēģiski un militāri scenāriji. Dalībnieki izmanto īstu ieroču replikas un plastmasas bumbiņas. Ar atbilstošu apģērbu un airsoft aksesuāriem aprīkots dalībnieks vizuāli var izskatīties pēc militārā darbinieka.

##Airsoft spēles norise

Airsoft izklaide ir daudzu azarta un militāru simulāciju fanu dzīvesveids. Tomēr jāteic, ka ir arī tādi, kas airsoft iecienījuši kā sava brīvā laika pavadīšanas iespēju, apmeklējot spēles neregulāri. Airsofts, piemēram, no peintbola atšķiras ar to, ka paši ieroči izkatās kā īstu ieroču replikas jeb kopijas, kā arī ar lodēm, ko šaut. Airsoftā izmantojas 6mm bumbiņas, kuru svars ir sākot no 0,20 gramiem. Trāpījums jūtams vairāk kā dzēliens. Savukārt peintbolā izmanto krāsu bumbiņas, kas atsitoties pret mērķi, izšķīst.

Airsofts Latvijā notiek vairākos veidos:

1. ar savu komandu individuāli rezervēta spēle speciāli tam paredzētos laukumos. Var izmantot savu vai nomas ekipējumu. Spēli iespējams rezervēt jums vēlamā laikā vienkārši kā izklaidi vai, piemēram, team building pasākumu ar kolēģiem;

Komentāri

Pievienot komentāru