Jaunākais izdevums

Tērvetē kopš jūlija vidus darbību uzsācis «Glamping Tervete», kas saviem viesiem piedāvā nakšņošanu pie dabas.

Namiņš atrodas Tērvetes pagastā, pie Indrānu ūdenskrātuves, kas ir aptuveni piecu minūšu brauciena attālumā no Tērvetes dabas parka un tas atrodas ezera krastā, priežu koku ielokā.

«Pirms vairākiem gadiem mūsu radinieks Vidzemes pusē pie ezera uzcēla savu bērnības sapni - mājiņu kokā. Mājiņa visiem ļoti iepatikās un mēs ar vīru izdomājām, ka arī vīra dzimtajā pusē - Tērvetē varētu uzcelt ko līdzīgu, kur atpūsties brīvdienās un aicināt ciemos draugus. Sākumā gan plānojām namiņu izmantot tikai savām privātām vajadzībām, bet celtniecības laikā radās doma to piedāvāt arī citiem. Namiņa vizuālo tēlu domājām un skicējām paši,» pastāstīja «Glamping Tervete» radītāja Paula Cēsniece.

Namiņš kokā un apkārt esošā teritorija ir ģimenes īpašums. Namiņu uzņēmēji sāka celt 2018.gada agrā pavasarī. Šajā projektā tika ieguldīti ģimenes personīgie līdzekļi, tādēļ būvniecība norisinājās salīdzinoši ilgu laika posmu. «Par to ir liels prieks, jo katra detaļa, risinājums tika apspriests, ilgi pārdomāts, kamēr nonācām līdz gala rezultātam,» sacīja glempinga saimniece P.Cēsniece.

Spriežot pēc pēdējo dienu pieprasījuma, uzņēmēji secinājuši, ka lielākoties glempingā vēlas atpūsties cilvēki, kuri meklē naktsmītni pie dabas. Tiek saņemtas rezervācijas arī īpašu brīžu atzīmēšanai, kā, piemēram, kāzu jubilejas vai dzimšanas dienas. Arī ģimenes ar bērniem rezervē namiņu, jo netālu ir Tērvetes dabas parks un dzīvošanos glempingā var apvienot ar pasaku taku apskati.

Saviem viesiem glempinga īpašnieki piedāvā arī braucienus ar sup dēļiem. «Domāju, ka esam interesants objekts gan tiem, kas grib aizmukt no pilsētas burzmas, gan dabas mīļotājiem, kuri meklē kādu klusu vietu,» komentēja glempinga izveidotāja P.Cēsniece.

Šobrīd namiņā var nakšņot līdz 4 viesiem. Namiņa otrajā stāvā ir liels matracis, kur guļot, paveras skats uz koku galotnēm un ezeru. Pirmajā stāvā ir atpūtas telpa ar izvelkamu dīvānu. Zem namiņa ir terase, kur iespējams ieturēt maltīti pie pusdienu galda.

Pašlaik norisinās ūdenskrātuves krasta tīrīšana un pludmales izveide.Šogad uzņēmēji paredzējuši pabeigt teritorijas labiekārtošanu un bērnu laukuma izbūvi. Netālu no namiņa uzcelts arī šķūnis, kuru drīzumā plānots līdz galam iekārtot. Arī tajā būs iespējams nakšņot.

«Pagaidām mūsu pluss ir tas, ka namiņš ir tikai viens, jo viesi var pilnībā izbaudīt mieru un klusumu. Tomēr neesam izslēguši ideju, ka nākotnē teritorijā varētu atrasties vēl kāds meža namiņš,» sacīja glempinga saimniece P.Cēsniece.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas mēbeļu ražošanas uzņēmums IKEA Lietuvā, netālu no Viļņas atklājis glempinga vietu – labiekārtotu telšu pilsētiņu, kur atpūsties un pārnakšņot, informē uzņēmumā.

Šī ir pirmā IKEA glempinga vieta Baltijas valstīs un šogad tā izvietota veikparka «Wake Way» teritorijā pie Nemeža (Nemėžis) ezera, vien dažu minūšu brauciena attālumā no Viļņas, stāsta IKEA mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Kristina Mažeikīte. Tur ierīkotas piecas dažādas teltis ar atsevišķu terasi pie katras, kā arī kopēja atpūtas vieta ar rotaļu laukumu bērniem un vietu grilēšanai. Glempinga viesiem ir pieeja kopējai parka infrastruktūrai, dušām, tualetēm un bezvadu internetam.

Viena nakts divvietīgā teltī, kas iekārtota kā viesnīcas istaba, vienam cilvēkam maksās 10 eiro.

Termins glempings ir veidots no diviem angļu valodas vārdiem: glamurous jeb burvīgs un camping jeb kempings.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Modē kempingu, glempingu un siena zārdu tūrisms

Daina Vinklere, Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes prodekāne, 15.07.2020

Daina Vinklere, Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes prodekāne

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eko nakšņošana uz salas ezera vidū jeb glempings Latgalē, namiņš kokā vai nakšņošana siena zārdā - pēdējā laikā ar šādiem piedāvājumiem pašmāju ceļotāju tiek uzrunāti aizvien aktīvāk.

Arī interese par šādiem nakšņošanas veidiem ir gana liela - uz mājiņu kokā vai vietiņu siena zārdā vēlamajā laikā var nākties gaidīt pāris mēnešus. Šobrīd tā ir pašmāju lauku eksotika, kas aizstāj braucienus uz tālajiem galamērķiem. Modē atgriežas lauku tūrisma pirmsākumu idejas, kas papildinātas ar dizaina vai paaugstināta komforta elementiem.

Eksotika un interesants piedzīvojums

Liela daļa tūrisma pakalpojumu sniedzēju šobrīd aicina ceļotājus nakšņot dažāda veida teltīs, piemēram, caurspīdīgās, vērojot zvaigznes, mājiņās kokos vai pat siena zārdā. Šādu pakalpojumu cenas ir dažādas un tās var sasniegt pat augstas kvalitātes viesnīcas numuriņa izmaksas. Tiem, kuru ikdiena paiet ārpus Rīgas un liela daļa laika tiek pavadīta pie dabas, tas var šķist mulsinoši, bet pilsētu iedzīvotājiem tā ir sava veida eksotika un interesants piedzīvojums - pavadīt nakti siena zārdā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #34

DB, 22.08.2023

Dalies ar šo rakstu

Būtiskākais cēlonis daudzu valstu, arī Latvijas, problēmām, kļūdainajiem valsts varas lēmumiem ir neizglītoti cilvēki, jo tāds labklājības līmenis, kādu vēlētos, ir jāspēj nopelnīt ar pasaules mērogā konkurētspējīgu preču ražošanu, kā arī pakalpojumiem, bet to nevar sasniegt ar darbaspēku bez atbilstošām zināšanām.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta Latvijas Izglītības fonda prezidents, valdes loceklis Romans Vitkovskis.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 22.augusta numurā lasi:

Statistika

Jaunieši Latvijā diplomus dabū un darbu atrod

Tēma

Nodokļu likmes grib paaugstināt kaitīgajiem produktiem un pakalpojumiem

Atjaunojamie energoresursi

Saules jaudas pārsniedz rekordus

Finanses

EURIBOR likme un islāma banku sistēma

Sociālais bizness

Sociālā aprūpe kā biznesa niša

Viesmīlības bizness

Latviešu glempings ar skatu uz vulkānu

Komentāri

Pievienot komentāru