Nekustamais īpašums

FOTO: Vērtīgākie Latvijas objekti 2019

Zane Atlāce - Bistere, 25.09.2019

Nominācija Ilgtspējīgākā ēka Latvijā 2019. 1. vieta kategorijā Sabiedrisks objekts ‒ Limbažu pilsētas daudzfunkcionālais sporta un veselības komplekss, pasūtītājs Limbažu dome, projekts Mārtiņš Ošāns, MARK, būvnieks Monum, būvuzraugs Firma L4.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau septīto gadu pēc kārtas Latvijā tiek rīkots konkurss par ilgtspējīgāko jeb vērtīgāko objektu, lai izceltu tādus, kuru vērtība izpaužas ekonomiskos ekspluatācijas izdevumos, pietiekamā gaisa apmaiņas daudzumā un draudzīgumā videi un cilvēkam, ko nosaka kvalitatīvu materiālu izmantojums.

Latvijā ir tādas ēkas, un to pasūtītāji ir uzņēmēji, sabiedriskais sektors, kā arī privātīpašnieki. Eksperti uzsver, ka labi būvēt nenozīmē būvēt dārgi, lielāka nozīme ir pārdomātiem risinājumiem. Saskaņā ar nekustamo īpašumu attīstītāju datiem ilgtspējīgās jeb vērtīgās ēkas ir izdevīgākas īpašniekiem.

Konkursa Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2019 uzvarētāji 24.septembrī tika paziņoti svinīgā ceremonijā Jaunajā Teikā, kalpojot par labas arhitektūras ceļvedi nozarē.

Uzvarētājus skatiet raksta galerijā!

Konkursa organizatori ‒ biedrība Building Design and Construction Council, sadarbības partneri ‒ Ekonomikas ministrija un Būvniecības valsts kontroles birojs.

Konkursam ir četras nominācijas: Ilgtspējīgākā ēka, Ilgtspējīgākais projekts, Ilgtspējīgākā publiskā ārtelpa, Ilgtspējīgākā studentu ideja.

Komentāri

Pievienot komentāru