Jaunākais izdevums

Ziņu aģentūra Reuters apstiprinājusi, ka notiek sarunas par kompānijas pārpirkšanu. Potenciālais Reuters pārpircējs ir datu kompānija Thomson, ziņo Reuters.

Kompānijas Thomson piedāvātā cena par ziņu aģentūru Reuters ir 17,6 miljardi USD.

Ja darījums notiks, jaunizveidotā kompānija kļūs par pasaulē lielāko ziņu un finanšu datu kompāniju. Apvienoto kompānija turpmāk sauks par Thomson-Reuters un apvienotā Thomson Financial vienība ar Reuters finansu un mediju biznesu sauksies Reuters.

Kompānija Thomson ir globālais līderis elektroniskās darbplūsmas risinājumu sniegšanā biznesa un profesionāliem klientiem. Thomson piedāvā pievienoto vērtību, programmatūras rīkus un aplikācijas profesionāļiem likumdošanas, nodokļu, grāmatvedības, finanšu, zinātniskās izpētes un veselības pakalpojumu sfērās.

Reuters ir globālās informācijas kompānija, kas sniedz nepieciešamo informāciju profesionāļiem finanšu, mediju un korporatīvajos tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Latvijas Radio Ziņu dienests izsaka neuzticību uzņēmuma valdei un pieprasa tās atkāpšanos

LETA, 10.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu, informēja uzņēmumā.

Ziņu dienesta darbinieki ar atklātu vēstuli par situāciju uzņēmumā vērsušies pie Latvijas Radio valdes, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Kultūras ministrijas, Ministru kabineta, Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un plašsaziņas līdzekļiem.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvijas Žurnālistu asociācijas 2017.gada nogalē paustās bažas par Latvijas Radio vadības izvēli, tostarp valdes locekļa amatā ieceļot ar politisku partiju saistītu cilvēku, ir piepildījušās.

«Pašreizējās Latvijas Radio vadības bezdarbība un apzināta rīcība liecina, ka tās interesēs nav spēcīgs un neatkarīgs sabiedriskais radio kā neatņemama demokrātijas sastāvdaļa. Vēl vairāk - kopš pašreizējās valdes darba sākuma Latvijas Radio vadība ir ne tikai pieļāvusi būtisku Ziņu dienesta novājināšanu, bet pat apzināti rīkojusies kaitnieciski, graujot Ziņu dienestu, no kura vistiešāk un visvairāk Latvijas Radio ir atkarīga sabiedrības informētība un drošība,» teikts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šonedēļ tiks paziņoti Golden Hammer 2007. Reklāmas festivālos piedalās ne tikai reklāmas aģentūras, bet arī mediju aģentūras, kuras uzņēmēji bieži neatšķir no reklāmas aģentūrām. Par to, kas tās tādas un kam tās vajadzīgas, stāsta mediju aģentūras OMD Latvia direktors Einārs Vītols.

Visi cilvēki zina, kas ir reklāmas aģentūras, bet bieži tās jauc ar mediju aģentūrām. Kāda ir atšķirība?

Mediju aģentūru pamatnodarbošanās ir klientu reklāmas plānošana un pirkšana masu mēdijos. Labāko mediju aģentūru kampaņu plānojums nodrošina mērķa auditorijas aizsniegšanu visefektīgākajā veidā un mēdiju pirkšanas pakalpojumi savukārt palīdz to izdarīt ar vismazākajām izmaksām.

Radošo aģentūru galvenais darba rezultāts ir izcils reklāmas vizuālais tēls, kurš papildināts ar perfekti atbilstošu saukli - reklāmas ziņojumu. Gan radošās, gan mediju aģentūras var sniegt klientiem neskaitāmus papildpakalpojumus. Ja radošās aģentūras īpašu uzmanību pievērš zīmola attīstībai, tad mēdiju aģentūras piedāvā visatbilstošākās mediju stratēģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Eiropas ziņu aģentūras pārmet Google un Facebook ziņu piesavināšanos

LETA--AFP, 04.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas lielākās ziņu aģentūras otrdien pārmetušas uzņēmumiem «Google» un «Facebook» ziņu piesavināšanos un aicinājušas interneta gigantus vairāk dalīties savos ienākumos ar medijiem.

Publikācijā, ko parakstījuši 20 aģentūru, tostarp Francijas «Agence France-Presse» (AFP), Lielbritānijas «Press Association» un Vācijas «Deutsche Presse-Agentur» (DPA), vadītāji, Eiropas Parlaments (EP) aicināts modernizēt autortiesības Eiropas Savienībā (ES), lai palīdzētu novērst «grotesko nevienlīdzību».

Ziņu aģentūru vadītāji norādījuši, ka interneta kompāniju prakse piesavināties mediju saturu un izplatīt to par velti, kā arī to gūtā peļņa no reklāmām rada draudus gan patērētājiem, gan demokrātijai.

EP likumdevēji šomēnes gatavojas apspriest jauno autortiesību noteikumu direktīvu, kas liktu interneta gigantiem vairāk maksāt par radošo saturu, kas tiek izmantoti to platformās, piemēram, ziņām, mūziku un filmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas mēbeļu gigantam Ikea piederošā Nīderlandes kompānija Ingha Beheer iesniegusi pieteikumu Lietuvas Konkurence padomei, ka tā vēlas iegādāties Lietuvas mēbeļu ražošanas kompānijas Giriu Bizonas akcijas, ziņo The Baltic Bourse.

Pašlaik netiek izpausts, cik lielu daļu no Lietuvas mēbeļu ražotāja Ikea kontrolētā kompānija varētu iegādāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Viens lēmums pārvilka svītru vairāku nozaru plāniem

SIA Latvia Tours valdes priekšsēdētājs Aigars Smiltāns, 16.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Problēmas tūrisma nozarē ir tādas pašas, kā šobrīd visur. Ir pazudis viens patērētāju segments — tas, kas guva vieglu peļņu no nekustamā īpašuma darījumiem, un, cik viegli tā nauda nāca, tik viegli to arī tērēja.

Papildus tam, protams, cilvēki tagad arī pietaupa uz priekšdienām, jo nav jau zināms, vai pēc mēneša būs darbs un vai varēs atļauties kaut ko vairāk. Ja parādās lieki līdzekļi, tad cilvēki ar lielāko prieku dodas uz ārzemēm, lai atslēgtos no vietējās vides un notikumiem.

SIA Latvia Tours valdes priekšsēdētājs Agris SmiltānsJa raugāmies uz ienākošo tūrismu, tad būtībā ar vienas vakara sēdes lēmumu mūsu Ministru kabinets pārsvītroja nākotnes plānus vairākām industrijām vienlaicīgi: viesnīcām, ienākošā tūrisma firmām un tūroperatoriem, kā arī citām saistītajām nozarēm, piemēram, restorānu un suvenīru tirdzniecības biznesam. Tika palielināts PVN, un mēs atkal kļuvām dārgāki, cenu ziņā nedraudzīgāki. Līdz ar to mēs vairs nevaram tik veiksmīgi pievilināt ārzemju tūristus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Facebook algoritma maiņa – vai citu sociālo tīklu lielā iespēja?

Arnis Ozols, HTTPOOL Baltics CEO, 12.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Uzņēmumu pārstāvjiem, kas grib virzīt savu zīmolu Facebook, jāiegaumē, ka kopienas jeb grupas būs svarīgākas nekā jebkad.

Ziņu par to, ka Facebook mainīs ziņu lentas (timeline – angļu val.) algoritmu, dažādi pasaules interneta resursi aprakstīja ar skaļiem virsrakstiem. Daži to nosauca par giljotīnu medijiem, kam Facebook ir viens no galvenajiem lietotāju «piegādātājiem». Daži savukārt metās apgalvot, ka sociālo mediju vide neatgriezeniski mainīsies un nekas neliecina, ka šīs pārmaiņas būs pozitīvas. LinkedIn un Twitter klusē un turpina ierasto praksi – pagaidām pieturēsies pie jau pārbaudītajiem algoritmiem. Vai tā būs viņu lielā iespēja?

Facebook prioritāri ziņu lentā turpmāk rādīs paziņojumus no draugiem, ģimenes locekļiem un grupām, kam pievienojies konkrētais lietotājs, pieņemot, ka šīs ziņas viņu interesē visvairāk. Sociālā tīkla vadītājs Marks Zakerbergs (Mark Zuckerberg) uzsver, ka tā ir atgriešanās pie «saknēm», tajā pat laikā neapšaubot, ka zīmoliem savu auditoriju sasniegt būs grūtāk nekā jebkad agrāk. Eksperti norāda, ka tuvāko mēnešu laikā zīmoli pieredzēs būtisku kritumu dabīgajā sasniedzamībā jeb «organic reach» un arī kopējais sociālajā tīklā pavadītais laiks samazinās. M. Zakerbergs gan uzskata, ka šis laiks, kas tiks veltīts Facebook, būs pavadīts kvalitatīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neievērojot ierobežojumus, Ogres novada dome savu aģentūru darbiniekiem izmaksājusi prēmijas

Dienas Bizness, 07.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada domes izveidoto aģentūru darbā Valsts kontrole konstatējusi nepamatotu izmaksu iekļaušanu aģentūru pakalpojumu izcenojumos, negūtus ieņēmumus par aģentūru sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī vairākus citus normatīvo aktu pārkāpumus.

Ogres novada dome, veidojot aģentūras vairāku pašvaldības uzdevumu īstenošanai un ar tiem saistīto pakalpojumu sniegšanai, nav nodrošinājusi šo aģentūru darbības plānošanas dokumentu izstrādi, nav noteikusi to darbības rezultatīvos rādītājus, kā arī nav pietiekami uzraudzījusi aģentūru darbību, norāda Valsts kontrole (VK).

VK revīzijā ir konstatējusi nepamatotu izmaksu iekļaušanu aģentūru pakalpojumu izcenojumos, negūtus ieņēmumus par aģentūru sniegtajiem pakalpojumiem, Publisko iepirkumu likumā noteikto procedūru neievērošanu, pašvaldības funkciju izmaksu un darbinieku atlīdzības nepamatotu palielinājumu. Neievērojot normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus, aģentūru darbiniekiem ir izmaksātas piemaksas, prēmijas, pabalsti un naudas balvas 20 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Stingrāk uzraudzīs kredītvērtējuma aģentūras

, 23.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk stingāk uzraudzīs kredītvērtējumu aģentūras, lai atjaunotu aģentūru uzticību.

Šādus Eiropas Savienības noteikumus atbalstījis Eiropas Parlaments Strasbūrā.

Deputāti uzskata, ka šīs ietekmīgās struktūras nespēja laikus novērtēt finanšu stāvokļa pasliktināšanos un pielāgot savus vērtējumus, Db pavēstīja Eiropas Parlamenta Preses dienestā.

Visām kredītvērtējuma aģentūrām, kas darbosies ES, jaunā regula izvirza prasību reģistrēties, kā arī pildīt virkni nosacījumu. Galvenais mērķis — padarīt kredītreitingu aģentūru pārskatāmāku, novērst interešu konfliktus starp aģentūrām un finanšu iestādēm, ko tās vērtē, ieviest efektīvu reģistrācijas kārtību un uzlabot vērtēšanas metodes. Šiem pasākumiem jāpalīdz atjaunot kredītvērtējumu aģentūru uzticību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad radošo aģentūru reputācijas topa pirmo trijnieku veido DDB Latvija, Mooz un McCann-Erickson Riga, bet pirmās četras mediju aģentūras ar labāko reputāciju ir Media House, OMD, Inspired un Starcom.

Radošo un mediju aģentūru reputācijas pētījuma veicēji norāda, ka lielākās ieguvējas reputācijas pieaugumā pēdējo triju gadu laikā radošu aģentūru vidū ir DDB Latvija un Alpha Baltic, bet mediju aģentūru vidū – Inspired un Starcom.

Klientu paradumi ir mainījušies, norādīja Data Serviss vadītājs Gatis Bolinskis, atzīmējot, ka 2007. gadā būtiskākais kritērijs bija draudzīgums un laipnība, tad šobrīd vislielākā nozīme radošo aģentūru darbības novērtējumā bija atbildīga attieksme pret darbu un kampaņas finansiālās atdeves noteikšanas iespēja.

Savukārt mediju aģentūru biznesā svarīgāka ir kļuvusi operativitāte, spēja reaģēt uz situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īslandē, kur īslandiešu kronas devalvācijas dēļ samazinājušās cenas, tagad vērojams ārvalstu tūristu, kuri iepriekš uzskatīja, ka šī valsts viņiem ir par dārgu, pieplūdums, ziņo AFP.

(Foto: REUTERS/SCANPIX)"Pagājušajā gadā varēja iegūt 60 īslandiešu kronas par vienu dolāru, bet tagad var iegūt 105 īslandiešu kronas," stāstījis 22 gadus vecs students no Kanādas Vils Delanejs (Will Delaney), kurš ir viens no tūkstošiem tūristu, kas pašlaik plūst uz Īslandi.

P(Foto: REUTERS/SCANPIX)(Foto: REUTERS/SCANPIX)agājušajā gadā šo valsti apciemoja (Foto: REUTERS/SCANPIX)10 500 kanādieši, kas ir pieaugums par 68%, salīdzinot ar 2007.gadu. Kopumā Īslandi, kur ir 320 tūkstoši iedzīvotāju, pagājušajā gadā apmeklēja 502 tūkstoši ārvalstu tūristu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaidot zaļo gaismu aģentūras LETA pirkumam, igauņu investori taisās pārdot nesen iegādāto BNS-Latvija

Tā var visai skaidri saprast no kompānijas UP Invest OÜ vadītāja un valdes locekļa Svena Nūmana, DB sazinoties ar viņu ekspresintervijai par izskanējušo darījumu starp UP Invest un Latvijas ziņu aģentūru LETA. Jau ziņots, ka Igaunijas investīciju holdings UP Invest OÜ, kam vairāku Baltijas aktīvu starpā pieder arī ziņu aģentūru grupa Baltic News Service (BNS), ir iegādājies LETA. Pirkuma summa netiek atklāta, un darījums vēl jāapstiprina Konkurences padomei.

Kompānijas izplatītajā informācijā par darījumu par nekādiem plāniem attiecībā pret BNS nav runas, tāpēc DB par igauņu uzņēmēja sniegto informāciju skaidrības labad pārvaicāja kādam pietuvinātam avotam. Tas sacīja, ka UP Invest plāns pārdot BNS, lai tiktu pie LETA, pastāv «kā scenārijs». Tas nozīmētu, ka esošais akcionārs pārdod aģentūru trešajai personai, «lai teorētiski pastāvētu divas aģentūras un varētu strādāt bez konkurences likumdošanas ierobežojumiem,» saka DB avots. Ja tas atbilst patiesībai, tad faktiski tas nozīmē, ka Igaunijas investori lielākā kumosa dēļ grasās upurēt BNS. Uzņēmumu reģistrā nekāds UP Invest darījums ar BNS aktīviem neparādās, tomēr sarunā ar DB S. Nūmans par to runā kā par notikušu faktu. «Mēs apzinājāmies, ka nevaram būt īpašnieki abām kompānijām, un pārdevām Latvijas BNS. Bija jāizvēlas, vai tūdaļ kļūt par tirgū lielākās kompānijas LETA īpašnieku, pārdodot BNS, un mēs nolēmām pārdot BNS un pirkt LETA.» Jautāts par darījumam izvēlēto laiku, uzņēmējs saka, ka «vispār esam bijuši sarunās ar LETA jau gadu, un apmēram jūnija beigās, jūlija sākumā nonācām pie kopējas sapratnes par pirkšanas–pārdošanas līgumu. Esam sagatavojuši un iesnieguši vajadzīgo dokumentāciju Latvijas Konkurences padomē, lai darījumu pabeigtu». No biznesa viedokļa «mums ir tirgū vadošās ziņu aģentūras Igaunijā un Lietuvā, tāpēc bijām visai ieinteresēti kļūt spēcīgāki arī Latvijā, tai skaitā tieši mediju monitoringa tirgū. Tāpēc šis risinājums mums šķita ļoti loģisks solis». Viņš apstiprina publiskoto informāciju par abu aģentūru turpmāku paralēlu darbību. «Sarunas ar akcionāriem nebija vieglas un tika apsvērts, kā šis darījums ietekmēs citas mūsu mediju kompānijas, bet, visdrīzāk, LETA turpinās darbu kā patstāvīga un no citām mūsu kompānijām neatkarīga aģentūra.» «Mums ir ļoti laba mediju monitoringa tehnoloģija, un LETA ir savējā, un kompānijas ikdienas līmenī nekādu lielo pārmaiņu nebūs,» par tuvākajā laikā gaidāmo saka S. Nūmans. «Būs, protams, jauni valdes locekļi, bet izpilddirektore un valdes locekle Una Klapkalne turpinās iesākto.» Jautāts par LETA biznesa rādītājiem, viņš saka: «Uzskatu, ka mēs varētu panākt labāku sniegumu. Mums vēl nav kontrole pār kompāniju un detaļas precizēsim vēlāk, kad būs atbilde no Konkurences padomes.» Uzņēmējs cer, ka tas notiks vēl augustā vai tuvākā mēneša laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

KP atļauj Igaunijas uzņēmumu grupai iegādāties ziņu aģentūru LETA

Lelde Petrāne, 05.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut OÜ MM Grupp caur holdingkopāniju OÜ UP Invest iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA LETA. KP lēmumā secina, ka darījuma rezultātā netiks nodarīts kaitējums konkurencei.

OÜ MM Grupp ir bijusī ziņu aģentūras BNS īpašniece. 2015.gada 31.augustā SIA BNS-Latvija un SIA Mediju Monitorings tika pārdotas citam Igaunijas uzņēmumam, OÜ AMP Investeeringud, tāpēc apvienošanās dalībnieki vairs nav konkurenti ziņu aģentūru pakalpojumu tirgū.

Tāpat KP secināja, ka SIA LETA piederošais maksas interneta ziņu portāls nozare.lv nerada būtisku konkurences spiedienu uz OÜ MM Grupp piederošajiem bezmaksas interneta ziņu portāliem tvnet.lv, apollo.lv, financenet.lv, sejas.lv un spoki.lv.

Apvienošanās būtiski neietekmēs arī Latvijas ziņu portālu darbību kopumā, jo tie varēs turpināt iegādāties ziņas no konkurējošām ziņu aģentūrām SIA LETA un SIA Latvian News Service (iepriekšējais nosaukumus – SIA BNS-Latvija) un iepirkt ziņas no citu valstu ziņu aģentūrām, piemēram, Reuters un Agence-France-Presse. Tāpat portāliem pieejami arī citi avoti, kur iegūt faktu ziņas tālākai oriģinālrakstu sagatavošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvijas apdrošināšanas kompānijas, kuru mājas tirgus jau ir piesātināts, meklē iespējas paplašināties Baltijas valstu tirgos, taču tas var būt pagrūti, ziņo aģentūra Reuters.

"Tuvākos pāris gadus mēs meklēsim jebko interesantu," sacījis TrygVesta izpilddirektors Stinne Bosse. Kompānija aplūko visu trīs Baltijas valstu tirgus, taču pēc S. Bosse vārdiem Igaunijas tirgus jau ir pārpildīts.

Igaunijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Kristians Nīnemā (Kristjan Niinemaa) neuzskata, ka kāds varētu pārpirkt kādu no dažiem Igaunijā atlikušajiem neatkarīgajiem apdrošinātājiem.

Baltijas valstīs pārpirkšanas objektus lūko arī Skandināvijas kompānijas, kas jau darbojas Baltijas tirgū - Gjensidige un If.

Lielākais izaicinājums kompānijām, kas vēlas ienākt Baltijas tirgū ir lielās mārketinga izmaksas, tieši tāpēc TrygVesta Baltijas valstīs vēlas iegādāties jau atzītu kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raidījums Top 10 šogad skatītākais analītiskais ziņu raidījums Latvijā

, 11.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apkopojot visus datus, vidējais raidījuma Top 10 reitings, auditorijā vecumā no 4 – 99 gadiem ir 10, liecina TNS Latvia dati.

Izanalizējot šī gada pirmo piecu mēnešu rezultātus (01.01.-31.05.2008) LNT notur stabilas līderpozīcijas un saglabā skatītākās televīzijas statusu. Kā viens no pamata sasnieguma faktoriem ir LNT Ziņu dienesta raidījumi, kas tiek veidoti ļoti augstā profesionālā līmenī un, kurus, pēc reitingu rezultātiem, televīziju skatītāji ir atzinuši par labākajiem Latvijā, Db.lv informē LNT pašreklāmas daļas vadītāja Ingūna Lūriņa.

Iedziļinoties ārvalstu preses izdevumos un ziņu portālos secināts, ka ar vien vairāk tiek izmantoti LNT Ziņu dienesta materiāli. Piemēram, atsauksmes uz LNT ziņu dienesta sižetu par Daugavpilī pēc 16 gadiem atrasto nolaupīto zēnu bija gan CNN, New York Times, Washington Post, Sky un citos pasaules medijos. Prestižā un ietekmīgā biznesa televīzija Bloomberg TV savukārt citē LNT rīta ziņu raidījumu 900 sekundes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google ar izmaiņām algoritmā centīsies izcelt oriģinālās ziņas

LETA--AFP, 13.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datortehnoloģiju kompānija «Google» paziņojusi par izmaiņām algoritmā, kas ļaus tās tiešsaistes meklētājā izcelt oriģinālos ziņu materiālus.

Pasaulē visbiežāk izmantotais tiešsaistes meklētājs izpelnījies plašu kritiku no mediju organizācijām galvenokārt «Google» izstrādāto algoritmu dēļ, jo nereti laikraksti par tiešsaistes satura plūsmas un nozares kopējo kritumu vaino tieši «Google» algoritmu izvēli.

«Google» viceprezidents ziņu jomā Ričards Gingrass skaidroja, ka pēc algoritmos veiktajām izmaiņām īpaši tiks izcelti ziņu materiāli, kas ir īpaši nozīmīgi un kuru izveidē ir nepieciešama pieredze pētnieciskajā žurnālistikā.

Apskatnieki augstāko iespējamo reitingu sniegs rakstiem, kuros vērojama «oriģināla, padziļināta un pētnieciskā žurnālistika», Gingrass informēja savā blogā.

Šie apmēram 10 000 apskatnieku, kuru sniegtā atgriezeniskā saite veido «Google» algoritmu, arī noteiks izdevēja vispārējo reputāciju oriģinālā satura veidošanā, tādējādi izceļot, piemēram, Pulicera prēmijas saņēmušus medijus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holivudas pelnošākais aktieris laika posmā no 2008. gada jūnija līdz 2009. gada jūnijam nopelnījis 65 miljonus ASV dolāru. Žurnāla Forbes izveidotais pelnošāko aktieru tops...

1. Harisons Fords (Harrison Ford)

Peļņa: 65 miljoni ASV dolāru

H. Fords vairākus gadus nebija parādījies Holivudas filmās līdz beidzot 2008. gadā iznāca filma Indiana Jones And The Kingdom of The Crystal Skull, kas ir pēc kārtas ceturtā filma no Indiana Jones filmu sērijas, no kuras pirmā filma uz lielajiem ekrāniem parādījās 1981. gadā. H. Fordam ar filmas veidotājiem bija īpašs līgums, kurš paredzēja aktierim atvēlēt daļu no filmas kopumā 786 miljonu dolāru ienākumiem.

2. Ādams Sandlers (Adam Sandler)

Peļņa: 55 miljoni ASV dolāruĀdams Sandlers (Foto: REUTERS/SCANPIX)Ādams Sandlers (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu aģentūras Reuters peļņa 2007 gadā bija 544 miljoni USD, kas ir par 80 miljoniem USD mazāk nekā 2006 gadā, kad kompānijas peļņa bija 624 miljoni USD, ziņo BBC.

Peļņa 2007. gadā ir mazāka, jo 2006. gadā Reuters pārdeva ievērojamu daudzumu savu aktīvu kompānijai Factiva, kas Reuters nodrošināja papildus ienākumus.

Reuters apgrozījums 2007. gadā bija 5,19 miljardi USD, kas ir par 7% vairāk nekā 2006. gadā.

Tuvākajā laikā aģentūru Reuters par 17,3 miljardiem USD pārpirks Kanādas kompānija Thomson. Darījuma rezultātā radīsies pasaulē lielākā finanšu ziņu un informācijas aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Putins sāk pārmaiņas Krievijas medijos; liek slēgt ziņu aģentūru RIA Novosti

Gunta Kursiša, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis par pārmaiņu ieviešanu valsts medijos un licis likvidēt ziņu aģentūru RIA Novosti (РИА Новости).

Uz RIA Novosti bāzes tiks izveidots jauns medijs – Starptautiska ziņu aģentūra Rossia segodnia (Россия сегодня), ziņo pati RIA Novosti.

V. Putins ir iecerējis, ka jaunā ziņu aģentūra Rossia segodnia atradīsies tajā pašā ēkā, kur līdz šim bija RIA Novosti, un tajā tiks iekļauta arī Krievijas valsts raidsabiedrība Golos Rossiji (Голос России).

Tāpat Krievijas prezidents ir uzdevis valdībai veikt pasākumus, kas vajadzīgi jaunas ziņu aģentūras izveidei. Paredzēts, ka starptautiskā ziņu aģentūra Rossia segonia tiks iekļauta stratēģiski svarīgo uzņēmumu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kāda atbildība par patiesā labuma guvēja neatklāšanu?

Zane Džule, zvērinātu advokātu birojs BORENIUS juriste, 05.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cerams, ka būsiet pamanījuši vai kaut ko dzirdējuši par grozījumiem Komerclikumā, kas stājās spēkā šī gada 13.jūlijā, ar zīmīgu nosaukumu «Atklāšanas pienākums» jeb pienākums ziņot par ofšoru patiesā labuma guvējiem, kā arī iespējamajām sankcijām, ja pienākums netiek izpildīts.

Bieži ir izskanējis viedoklis, ka nepatiesu ziņu sniedzēji vai ziņu nesniedzēji tiks sodīti ar administratīvo sodu vai arī piemērota Krimināllikumā noteiktā atbildība. Kā ir patiesībā? Vai tiešām kriminālatbildība?

Neliels ieskats grozījumu būtībā:

• paziņojums par patiesa labuma guvēju kapitālsabiedrības/personālsabiedrības dalībniekam (ietverot akcionāru un biedru) ir jāsniedz kapitālsabiedrībai/personālsabiedrībai, ja: (a) dalībnieks ir fiziska persona un daļas (ietverot akcijas un ieguldījumu) tur savā vārdā, bet citas personas labā, iegūstot vismaz 25 procentus no kapitālsabiedrības/personālsabiedrības daļām, vai (b) dalībnieks nav fiziska persona un tās līdzdalība kapitālsabiedrībā/personālsabiedrībā ir vismaz 25 procenti, un attiecīgais dalībnieks nav dibināts saskaņā ar Eiropas Savienības dalībvalstu likumiem;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No decembra «All Media Baltics» visās trīs Baltijas valstīs veiks zīmola maiņu saviem produktiem, apvienojot tos zem TV3 zīmola, liecina šorīt izplatīts paziņojums. Jaunie kanāli mediju grupas televīzijas produktu portfelī aizvietos kanālus LNT un Kanāls2.

Arī pati mediju grupa turpmāk strādās ar zīmolu «TV3 Grupa».

Līdz ar zīmola maiņu «All Media Baltics» sāks darbu arī pie reģionā pirmās digitālās ziņu platformas izveides, kas būs pieejama lietotnē un strādās pēc principa «video pēc pieprasījuma». Mediju grupa izmaiņas veiks arī televīzijas kanālu portfelī, satura produktus veidojot atbilstoši konkrētu auditoriju interesēm.

«TV3 zīmols ir pazīstams gandrīz 100 procentiem mājsaimniecību visā Latvijā. Tieši tāpēc esam nolēmuši arī citus mūsu mediju grupas satura produktus piedāvāt ar TV3 zīmolu, radot vienotu produktu saimi,» skaidro «All Media Baltics» vadītājs Kristians Antings.

Ar jauno gadu televīzijas produktu portfelī bērniem būs pieejams jauns kanāls TV3 Mini, savukārt sieviešu auditorijai kanāls TV3 Life. Līdz ar to jaunie kanāli mediju grupas televīzijas produktu portfelī aizvietos kanālus LNT un Kanāls2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Darbaspēka dēļ uzņēmēji esot gatavi «cits citu nožņaugt»

LETA, 28.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija ar darbaspēku laukos joprojām ir dramatiska, savukārt «simtlatnieku» programma nav attaisnojusi cerības un nav veicinājusi darba tirgus atkopšanos, secināts diskusijā ar Smiltenes novada uzņēmējiem.

«Situācija ar darbaspēku ir dramatiska, un uzņēmēji cits citu gatavi vai nožņaugt, pūloties pārpirkt kvalificētu darbinieku. Diemžēl bieži vien tālāko novadu - pat Balvu vai Gulbenes - uzņēmējs pārpērk Smiltenes uzņēmumā sagatavoto darbinieku, kurā esmu investējis 36 mēnešus, nevis izvēlas nodarbināt kāda tehnikuma absolventu,» norādīja ceļu būves uzņēmuma SIA 8 CBR valdes priekšsēdētājs Andris Lancbergs.

Arī zemnieku saimniecības Rožkalni īpašnieks Ivars Ādamsons atzina, ka lauksaimniekiem katastrofāli trūkst fermas strādnieku.

«Maksā kādu algu gribi, neviens nenāk, jo negrib strādāt netīru darbu. Tikmēr svešumā - Īrijā vai Anglijā - cilvēkiem acīmredzot parādās lielāka atbildības sajūta. Viņi jūtas kā izmesti okeānā un jākuļas kā nu māk. Tur jāstrādā jebkurš, arī netīrs darbs, kamēr šeit var parazitēt uz pabalstu rēķina,» sacīja Ādamsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mēness aptiekas īpašnieks pārsūdz KP lēmumu, kas tam neļauj pārpirkt aptiekas

Sanita Igaune, 30.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēness aptiekas īpašnieks – Sentor Farm aptiekas un zāļu lieltirgotava Recipe Plus ir vērsušies ar prasības pieteikumu Rīgas Administratīvajā apgabaltiesā, lūdzot apturēt Konkurences padomes (KP) lēmumu par saistošajiem noteikumiem, kas liedz tām pārpirkt aptiekas Rīgā, Jēkabpilī, Talsos un Dobelē.

Konkurence ir viens no biznesa virzītājspēkiem. Izvērsta konkurence, plašs produktu piedāvājuma klāsts veido cenu samazinājumu un tas ir ieguvums iedzīvotājiem. Aktīva tirgus dalībnieka apturēšana ar KP noteiktajiem strukturālajiem ierobežojumiem veido labvēlīgu situāciju tikai konkurentiem. Laikā, kad konkurence ir ierobežota, tirgū iestājas stagnācija un dinamiskā efektivitāte ir izslēgta, skaidro Sentor Farm aptiekas un Recipe Plus.

«Zinot, ka iepriekšējā lēmuma termiņš tuvojas beigām, un veidojot 2012. gada attīstības plānus, jauno lēmumu no KP gaidījām visu gadu. Diemžēl tas tika pieņemts tikai gada pēdējās dienās. Atbildīga rīcība un laba darbības prakse neļauj paust bažas par uzņēmējdarbību tikai tāpēc, ja KP pašas izvēlētā dienā neizdodas nodot uzņēmumiem savu vēstījumu, iepriekš nesaskaņojot lēmuma izdošanas un piegādāšanas termiņu,» pamato Recipe Plus un Repharm valdes priekšsēdētājs Aleksejs Udačins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Man jau rodas priekšstats, ka tad, ja mums kaut kas labs izveidojies, arvien atrodas kāds, kurš šo produktu grib pārpirkt, – un ļoti bieži tas izdodas," intervijā laikrakstam Latvijas Avīze stāsta Latvijas televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots.

Runājot par seriālu Neprāta cena, E. Kots stāsta: "Protams, ne no laba prāta mēs no seriāla šķīrāmies. Plānojot 2009. gadu, bija jāmeklē veidi, kā samazināt tēriņus par 2,4 miljoniem, turklāt mainījās PVN proporcija. Mums bija jāsagatavo izmaiņas TV budžetā divās dienās. Tā kā sabiedriskās televīzijas trīs pamatuzdevumi jānotur obligāti, varējām ķerties klāt tikai izklaidei. Apturot seriāla īstenošanu, ieguvām pusmiljonu. Pēc samazinājuma, kas bija viesuļvētrai līdzvērtīgs šoks, pirmo nedēļu mēģinājām saprast, kas īsti noticis un ko var risināt. Pirmais, ko atrisinājām, bija dalība Eirovīzijā, jo tur ir saistības pret EBU – atradām līdzfinansētāju. Paralēli notika vienošanās ar Neprāta cenas atbalsta fondu, kurš bija gatavs vākt ziedojumus. Tam piekritu, jo man pašam kā televīzijas vadītājam būtu nepieņemami vākt ziedojumus kādam atsevišķam projektam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Azartspēļu kompānija Olympic Casino Latvia iegādājusies spēļu zāles Melnais kaķis un Vulkan. Uzņēmuma valdē norāda, ka pēc kapitāldaļu īpašumtiesību maiņas reģistrācijas jaunās zāles pārveidos par Olympic Casino spēļu zālēm - tiks mainīts ne tikai nosaukums, bet arī spēļu zāļu darbības principi, vēsta laikraksts Diena.

«Ja azartspēļu uzņēmums vēlas paplašināt savu darbību, tad apstākļos, kad jaunas atļaujas azartspēļu vietu atvēršanai netiek izsniegtas, esošo konkurentu pārpirkšana ir vienīgā iespēja darbības paplašināšanai. To sauc par tirgus konsolidāciju,» skaidro Olympic Casino Latvia valdes priekšsēdētājs Gints Pakārklis.

Azartspēļu biznesā uzņēmumu pārpirkšana ir vienīgais veids, kā attīstīties. Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) padomnieks Arnis Marcinkēvičs uzsver, ka citu iespēju paplašināt biznesu īsti nav. «Īpaši izteikti to jūt Rīgā, kur ir daudz cilvēku, bet atļaujas jaunu azartspēļu zāļu un totalizatoru punktu atvēršanai netiek dotas vispār. Uzņēmumu skaits turpina samazināties, atsevišķi tirgus spēlētāji kļūst lielāki. Visticamāk, šādi darījumi ir, lai iegūtu esošās spēļu zāles, no kurām daļa, iespējams, tiks slēgtas, jo ir nerentablas,» skaidro Marcinkēvičs. Viņš uzsver, ka nekādā gadījumā par iespējamo monopolstāvokli uztraukties nevajadzētu. Ir vairāki lieli spēlētāji, piemēram, Alfor, Jocker un arī pats Olympic Casino, kuru tīkli ir pietiekami lieli, un nav sagaidāms, ka tuvākajā laikā tie cits citu varētu pārpirkt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Google uzskata, ka Microsoft 44,6 miljardu USD piedāvājumā pārpirkt Google konkurentu kompāniju Yahoo! ir saskatāmi pārkāpumi. Tāpēc Google vēlas, lai šo darījumu rūpīgi izskata tirgus regulatori, ziņo BBC.

Kompānijas Google vecākā viceprezidenta Deivida Drumonda blogā teikts, ka Microsoft un Yahoo! iespējamā apvienošanās varētu ierobežot patērētājiem iespēju brīvi piekļūt konkurentu e-pasta un IMS (instant messaging service) pakalpojumiem.

Google blogā piemin arī faktu, ka Microsoft jau agrāk bijušas tiesas prāvas par monopola veidošanu.

Db.lv jau ziņoja, ka kompānija Microsoft šā gada 1. februārī par 44,6 miljardiem USD piedāvāja pārpirkt kompāniju Yahoo!. Šo piedāvājumu Yahoo! pašlaik vēl apsver.

Komentāri

Pievienot komentāru