Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

GE Money Bank kopējās administrācijas izmaksas pērn saruka par 13,6%, tomēr tās par 10 miljoniem pārsniedza bankas kopējos pamatdarbības ienākumus.

Bankas 2010. gada auditētais finanšu pārskats liecina, ka tās neto ienākumi pērn sasniedza 4,1 miljonu latu, kas ir 4,8 reizes mazāk nekā 2009.gadā. Vienlaikus administrācijas izmaksas bija 14,06 miljoni latu iepretim 16,3 miljoniem latu 2009.gadā.

Pamatdarbības ienākumu samazinājums saistīts ar to,ka procentu ieņēmumi pērn bija par 491 tūkst. Ls mazāki nekā procentu izdevumi, par 27% samazinājās neto komisijas ienākumi, vairākkārt (līdz 1,47 milj. Ls) samazinājās ārvalstu valūtas tirdzniecības un pārvērtēšanas peļņa, liecina bankas gada pārskats.

Lai gan bankas uzkrājumu apjoms sliktiem kredītiem pērn samazinājās vairāk nekā divas reizes un bija 9,12 miljoni latu, tomēr bankas zaudējumu apjoms lielo administrācijas izmaksu dēļ sasniedza 19,5 miljonus latu, kas ir vien par 8% mazāks nekā 2009. gadā.

Bankas kredītportfelis pagājušā gada laikā samazinājās par 18,9% un bija 143,34 miljoni latu, bet, atskaitot izveidotos uzkrājumus 38,9 miljonu latu apjomā, tīrais kredītu atlikums bija 104,4 miljoni latu.

GE Money Bank sagaida, ka arī 2011. gadā gan bankas klienti, gan banku sektors vēl turpinās saskarties ar ekonomiskajiem izaicinājumiem, tādēļ arī turpmāk bankas galvenais stratēģiskais virziens ir turpināt virzīt uzņēmumu caur pašreizējo ekonomisko ciklu, garantējot klientiem bankas drošību un stabilitāti. Tādēļ bankas fokuss arī turpmāk būs nodrošināt augstu kapitāla pietiekamības, likviditātes un noguldījumu bāzi, kā arī efektīvas risku vadības un parādu atgūšanas sistēmas. Pēc bankas iepriekš atzītā, tā neplāno atjaunot kreditēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru