Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rucavas novada Dunikas pagastā starp Nīcu un Sikšņiem atrodas vasarnīcu ciems Ječi, kur pavasarī un vasarā ierodas atpūtnieki. Taču rudenī un ziemā tur paliek dzīvot tikai retais.

Pirmā ēka, iebraucot Ječos, ir SIA Kentaurs veikals. Tas darbojas visu gadu, vēlā rudenī un ziemā pārejot uz dažu stundu darbalaiku, raksta reģionālais laikraksts Kursas Laiks. Veikala saimnieks ir Ječu pastāvīgais iedzīvotājs Oļegs Sukovs. «Jau kādu mēnesi šeit palikuši tikai tie, kuriem šajā vietā ir kaut kas vairāk par vasarnīcu. Vasarā, protams, te iedzīvotāju ir daudz. Tad te ir otra Liepāja,» atšķirības stāsta O. Sukovs un papildina: «No tā, ko nopelnām vasarā, dzīvojam ziemā.»

«Pārsvarā iedzīvotāji, kuri brauc no pilsētas, jau līdzi paņem visu nepieciešamo pārtiku. Pie manis ierodas pēc lietām, kas pietrūkst vai ko aizmirsuši iegādāties. Tie ir gaļas produkti, degvīns un alus. Bērniem vajag saldējumu,» saka veikala īpašnieks, raksturodams nelielā biznesa ikdienu. «Lai arī veikals šeit ir 20 gadus, konkurēt ar lielākiem veikaliem nevaram. Mēs jau arī pasūtīt varam tikai un vienīgi tik, cik var pārdot. Kur mēs atlikušo liksim?»

O. Sukova sieva Rita Klieče laikrakstam stāsta, ka pāri mēdz palikt daudzas lietas – desas, maize, kas tā jau tiek pasūtīta tikai pāris kukulīši, saldējums, kuram pieprasījums šogad beidzies ātrāk, jo cilvēki ātri devušies prom no Ječiem. Tāpat veikalam netiekot pasūtīti piena produkti, jo nāktos tos norakstīt zemās pirktspējas dēļ.

Gaidīdams kādu reto klientu, veikala īpašnieks kurina veikala krāsni, pie galda minēdams krustvārdu mīklas. «Jākurina jau ir, citādi nevar. Tāpat arī jādežurē ir tās pāris stundas. Piemēram, rudenī un ziemā šeit mēdz iegriezties mednieki,» pastāsta O. Sukovs.

R. Klieče teic, ka kādreiz bijusi arī doma veikaliņa blakustelpā ierīkot mazu kafejnīcu, taču, uzzinot prasības tādas izveidei, atmetuši ar roku. «Mēs nevaram to atļauties. Cilvēkiem jau pašiem patīk noorganizēt šašliku balles savos dārzos. Tās sit pušu visu,» smejoties noteic ječiniece.

Komentāri

Pievienot komentāru