Apdrošināšana

Gjensidige Baltic - vērtīgākais apdrošinātājs Latvijā

Sandra Dieziņa, 09.11.2010

Jaunākais izdevums

Pēc žunāla Kapitāls un investīciju baņķieru sabiedrības IBS Prudentia un NASDAQ OMX Riga veiktā pētījuma Vērtīgākais Latvijas uzņēmums TOP 101 finanšu eksperti AAS Gjensidige Baltic atzinuši par vērtīgāko apdrošināšanas sabiedrību Latvijā.

Saskaņā ar publicētajiem rezultātiem, Gjensidige Baltic ir ieguvusi 69.vietu.

Noslēdzot 2010.gada 3.ceturksni Gjenisidige Baltic ieguvis līdera pozīcijas nedzīvības apdrošināšanas kompāniju vidū izmaksāto atlīdzību apjomā, kas 9 mēnešos sasniedza 20 miljonus latus, informē Gjensidige Baltic Mārketinga nodaļas projektu vadītāja Jana Norvele.

Neskatoties uz parakstīto prēmiju kritumu 30% apmērā un lielo izmaksāto atlīdzību apjomu, kompānijas peļņa, noslēdzot 2010.gada 3.ceturksni ir 2.6 miljoni Ls. Gjensidige grupas kopējā peļņa Skandināvijā un Baltijas valstīs šī gada 9 mēnešos sastāda 112.4 milj. LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas apdrošināšanas nozares nākotne – tikai dažas lielās starptautiskās grupas

Latvijas tirgus ir pārāk mazs tik daudz apdrošinātājiem, tādēļ visdrīzāk jau tuvākajā laikā šeit darbosies tikai aptuveni piecas lielas apdrošināšanas kompānijas – šādu viedokli intervijā Dienas Biznesam pauž AAS Gjensidige Baltic (Gjensidige) ģenerāldirektors Aleksandrs Rjabovs.

Gjensidige nesen iegādājās apdrošināšanas kompāniju PZU Lietuva – kāda ir darījuma summa un kādēļ tika pieņemts šāds lēmums?

Apdrošināšanas sabiedrība iegādājās 99,88% PZU Lietuva akciju par 54 miljoniem eiro, kas ir salīdzinoši liela summa, tomēr Gjensidige, izvērtējot apdrošinātāja portfeli un nākotnes plānus, secināja, ka cena atbilst kompānijas vērtībai. Mums gan ir iespēja cenu koriģēt atbilstoši tam, kā uzņēmums attīstīsies gan pirms, gan pēc darījuma noslēgšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - AAS Gjensidige Baltic jāmaksā 100 000 eiro atlīdzība par bērna un mātes nāvi Čaka ielā

Žanete Hāka, 02.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēmusi noteikt morālā kaitējuma atlīdzības izmaksu 100 tūkstošu eiro apmērā un tiesāšanās izdevumu segšanu AAS Gjensidige Baltic par negadījumu, kad Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss notrieca bērnu un viņa māti.

Traģiskais satiksmes negadījums, notika Rīgā 2014. gadā maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, kuru vadīja 1954. gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982. gadā dzimušu sievieti un viņas 2009. gadā dzimušo meitu. Abas cietušās no gūtajiem ievainojumiem mira.

Apdrošināšanas kompānija Gjensidige Baltic, kura ir apdrošinājusi pašvaldības SIA Rīgas satiksme civiltiesisko atbildību ar apdrošināšanas līgumu, kurš tika noslēgts atbilstoši tajā brīdī spēkā esošajiem tiesību aktiem, vīrietim par viņa sievas un bērna nobraukšanu ar trolejbusu izmaksājusi likumā noteikto apdrošināšanas atlīdzību par nemateriālajiem zaudējumiem. Gjensidige sedza arī materiālos zaudējumus – bēru izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gjensidige Baltic turpmāk vadīs Māriuss Jundulas

Žanete Hāka, 15.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

PZU Lietuva ģenerāldirektors Māriuss Jundulas (Mariuss Jundulas), sākot no 15. oktobra ir ievēlēts par jauno Gjensidige Baltic vadītāju, informē apdrošināšānas kompānijas pārstāvji.

Gjensdige Baltic valdes priekšsēdētājs Kore Estgords (Kaare Østgaard) uzsver, ka M. Jundulas ir radījis labu iespaidu. Viņam ir plaša pieredze un labi rezultāti PZU Lietuva - gan dzīvības, gan nedzīvības apdrošināšanas nozarēs. Turklāt viņš ir izrādījis sapratni par Gjensidige kultūru, uzņēmējdarbības modeli un ambīcijām Baltijas reģionā, informē Kore Estgords.

Jundulas kunga primārie plāni ir pilnībā integrēt bijušo PZU Lietuva un Gjensidige, definēt efektīvu organizatorisko struktūru un pielietot sinerģiju, kur vien iespējams. Papildus Gjensidige esošajām darbībām Baltijā, tiks arī plānota bijušā PZU Lietuva profila maiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gjensidige Baltic parakstīto bruto prēmiju apjoms Latvijā pērn samazinājās par 39,4% un tādējādi kopējā kompānijas portfelī Latvijas tirgus sarucis līdz 48%.

Tomēr prēmiju pieaugums par 12,8% Lietuvā ļāva Gjensidige pērn piedzīvot samazinājumu par 22,3%. Gjensidige Baltic 2010.gada pārskats liecina, ka no kopumā pērn parakstītajām prēmijā 35,2 miljonu latu apjomā Latvijā parakstīto prēmiju apjoms saruka līdz 16,9 milj. Ls, Lietuvā biznesa īpatsvars pieaudzis līdz 38% (13,5 milj. Ls), bet Igaunijā tas veido 14% (4,78 milj. Ls).

No kopumā parakstītajām bruto prēmijām pa veidiem, lielāko daļu prēmiju 11,19 miljonu latu apjomā Gjensidige pērn parakstījusi Lietuvas un Igaunijas OCTA tirgū, kam ar 7,6 milj. Ls seko KASKO parakstītās prēmijas. Latvijā OCTA tirgū pērn parakstīti 3,56 milj. Ls, kas ir par trīs reizes mazāk nekā 2009. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AAS Gjensidige Baltic atklājis pēc Norvēģijas parauga izveidoto personāla apmācības struktūrvienību Gjensidige akadēmija, informē uzņēmuma pārstāvji.

Jaunā akadēmija ir liels solis pretim vēl apmierinātākam klientam un, redzot mērķtiecību, ar kādu personāla apmācības projekts tiek īstenots, ticu – viņiem viss izdosies, norāda kompānijas Personāla attīstības vadītājs Norvēģijā Martens Skjostads (Mårten Skjøstad).

Projekta realizāciju Gjensidige Latvijā sāka pirms diviem gadiem, iepazīstot savas mātes kompānijas Norvēģijā pieredzi personāla vadībā.

«Pakāpeniski to sākām ieviest arī Latvijā un šobrīd esam pirmais Gjensidige grupas uzņēmums Baltijā, kas var lepoties ar savu akadēmiju. Pie paveiktā gan neapstāsimies un ticam, ka klienti no mūsu centieniem tikai iegūs,» stāsta AAS Gjensidige Baltic Personāla apmācību vadītājs Imants Podiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Gjensidige Baltic īpašnieks startēs biržā

Ieva Mārtiņa, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gjensidige Baltic norvēģu akcionārs Gjensidige Forsikring nolēmis kompāniju pārveidot par publisku akciju sabiedrību, ļaujot klientiem piedalīties kompānijas finanšu bāzes veidošanā un kļūt par tās līdzīpašniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Piektdienas intervija ar Gjensidige Baltic ģenerāldirektoru Aleksandru Rjabovu

Lelde Petrāne, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ (sakarā ar gaidāmajām brīvdienām - ceturtdienā) atbild Aleksandrs Rjabovs, apdrošinātāja Gjensidige Baltic ģenerāldirektors:

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Pirms 20 gadiem, kad es beidzu studijas Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, sāku strādāt par juristu Parex bankā, un man kopā ar manu kolēģi Sergeju Savradimu, kas joprojām ir arī mans kolēģis Gjensidige Baltic, ienāca prātā ideja piedāvāt bankas vadībai izmantot milzīgo klientu datu bāzi un piedāvāt viņiem arī apdrošināšanas pakalpojumus. Viss bija jāsāk no nulles, un man ir liels prieks, ka tagad, pēc 20 gadiem, mēs varam lepoties ar to, kas ir paveikts un cik daudz ir sasniegts – esam viens no līderiem apdrošināšanas nozarē Latvijā. Tāpēc varu teikt, ka esmu audzis un pilnveidojies kopā ar kompāniju. Kopā ar kolēģiem ir pārdzīvotas gan veiksmes, gan neveiksmes, izturēts krīzes laiks, pirktas kompānijas un atvērtas filiāles Baltijas valstīs. 1994.gadā mēs bijām tikai 5, bet tagad Gjensidige Baltic ir daļa no starptautiskas grupas un viens no lielākajiem apdrošinātājiem Baltijā ar vairāk nekā 600 darbiniekiem. Un galvenais – mēs turpinām attīstīties, mums ir grandiozi plāni un izaicinājumi. Tāpēc man joprojām ir interesanti strādāt un kopā ar maniem kolēģiem pieņemt jebkurus ambiciozus izaicinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošinātājs Gjensidige Baltic pusgadā nopelna miljonu

Ieva Mārtiņa, 01.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas kompānija Gjensidige Baltic, kas darbojas visās Baltijas valstīs, šogad pirmajos sešos mēnešos strādājusi ar 1,06 miljonu latu peļņu, kas ir par 36,5% mazāka nekā pērn šajā laikā.

Tādējādi Gjensidige, iespējams, pusgadā bijis labākais rezultāts un lielākā peļņa pārējo nedzīvības apdrošināšanas kompāniju vidū. Kopumā nedzīvības apdrošināšanas tirgus zaudējumi pusgadā bija pusmiljons latu. Jau vēstīts, ka Baltai pusgadā bijuši 1,04 miljonu latu zaudējumi, bet BTA – 254 tūkstošu latu peļņa.

Gjensidige Baltic publiskotais pusgada pārskats liecina, ka kompānijas nopelnīto prēmiju apjoms šā gada pusgadā, salīdzinot ar šo laika periodu pērn, samazinājies par 15,3% un bija 17,34 miljoni latu. Kompānijas piekritušo atlīdzības prasību apjoms šā gada sešos mēnešos bija 12,77 miljoni latu, kas savukārt ir par 4,2% mazāks nekā pērn šajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apdrošinātājs Gjensidige Baltic pērn divkāršo peļņu

, 20.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas a/s Gjensidige Baltic pērno gadu noslēgusi ar 4,11 miljonu latu peļņu, kas ir divkārt lielāka nekā pirms gada.

Norvēģijas apdrošinātājam piederošās Gjensidige publiskotais finanšu pārskats liecina, ka kompānijas nopelnītas prēmijas pērn sasniedza 40,74 miljonus latu, kas ir par 13,5% vairāk nekā pirms gada. 2011.gadā Gjensidige Baltic peļņa bija 2,05 miljoni latu.

Gjensidige Baltic, kas darbojas Latvijas, Lietuvas un arī Igaunjas apdrošināšanas tirgos, 2012.gadā kopumā bruto prēmijās parakstīja 44,24 miljonus latu, no kurām vairāk prēmijas parakstītas sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā – 12,27 miljoni latu, sauszemes transporta apdrošināšanā – 10,44 miljoni latu un īpašuma apdrošināšanā – 7,2 miljoni latu. Dati liecina, ka Gjensidige ar pozitīvu rādītāju strādā visos lielākajos apdrošināšanas veidos, bet nelieli zaudējumi ir OCTA, arī nelaimes gadījumu apdrošināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgtermiņā risku apdrošināšanas sabiedrības «Gjensidige» mērķis ir būt Baltijas tirgus līderiem, intervijā aģentūrai LETA sacīja «Gjensidige» ģenerāldirektors Marjus Junduls (Marius Jundulas).

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka kompānijas mērķis ir būt pelnošai, nevis tikai cīnīties par tirgus daļām. «Mums ir skaidrs mērķis - strādāt tā, lai kompānija ir pelnoša, sniedzot pievienoto vērtību kā darbiniekiem, tā klientiem un akcionāriem. Tikai cīnīties par tirgus daļām nav mūsu mērķis - tas nav ilgtspējīgs plāns. Jā, pagaidām pēc iegādes un apvienošanas procesiem mūs vēl neredzat topa pirmajās vietās, bet ilgtermiņā mūsu mērķis ir būt tirgus līderiem,» teica Junduls.

Komentējot prognozes par šā gada rezultātiem, «Gjensidige» ģenerāldirektors pastāstīja, ka arī šā gada mērķis ir gadu noslēgt ar peļņu. «Pēc reorganizācijas un veiktajām pārmaiņām tas ir izaicinājums, bet pagaidām viss norit pēc plāna,» viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gjensidige apvienos Baltijas uzņēmumus

Žanete Hāka, 07.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas grupa Ziemeļvalstīs un Baltijā Gjensidige nolēmusi apvienot savus uzņēmumus Baltijas valstīs un plāno pabeigt šo procesu līdz rudenim.

Pēc juridiskās apvienošanas pabeigšanas Gjensidige grupa Baltijā darbosies kā apdrošināšanas akciju sabiedrība Gjensidige un tās filiāles Latvijā un Igaunijā. Galvenais birojs darbībai Baltijas valstīs atradīsies Viļņā. Atbildīgā persona par darbību Baltijā būs Māriuss Jundulas, kas ieņem šo amatu jau no viņa iecelšanas brīža pagājušajā oktobrī.

«Apvienojot mūsu uzņēmumus Baltijā, mēs veidojam efektīvu apvienotu organizāciju. Tas veicinās Gjensidige esošās darbības attīstību Baltijas tirgū un radīs stabilu pamatu rentablai izaugsmei šajā reģionā. Mūsu mērķis ir kļūt par šī tirgus līderiem, darbojoties elastīgi, ātri un efektīvi,» stāsta Māriuss Jundulas, ADB Gjensidige ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gjensidige turpina strādāt ar peļņu

Ieva Mārtiņa, 03.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas investoriem piederošā nedzīvības apdrošināšanas a/s Gjensidige Baltic šogad deviņos mēnešos strādājusi ar 2,78 miljonu latu peļņu, kas ir par 23% lielāka nekā pērn šajā laikā.

Tā liecina kompānijas publicētais finanšu pārskats. Gjensidige Baltic informēja, ka kopējais parakstīto bruto prēmiju apjoms šā gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar šādu periodu pērn, ir pieaudzis par 13,3% un sasniedza 33,2 milj. Ls, ko veicinājis gan jaunu klientu pieaugums, gan esošo klientu lojalitāte kompānijai. Atlīdzībās klientiem Gjensidige Baltic attiecīgi izmaksājusi 20 milj. Ls.

Saskaņā ar kompānijas datiem, vislielākais parakstīto prēmiju pieaugums - 34,1% - bijis veselības apdrošināšanā. Transportlīdzekļu apdrošināšanas veidos ievērojams parakstīto prēmiju pieaugums ir KASKO apdrošināšanā – 15,8%, nedaudz mazāks, taču būtisks arī OCTA segmentā – 8,5%. Īpašuma apdrošināšanā prēmiju kāpums ir 12,8%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gjensidige Baltic lielākais pieaugums veselības apdrošināšanā

Žanete Hāka, 10.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģu akcionāru Gjensidige Forsikring meitas uzņēmums Gjensidige Baltic pirmo ceturksni noslēdzis ar 686 tūkstošu latu peļņu, liecina uzņēmuma paziņojums.

Pērn attiecīgajā periodā peļņa bija 227 tūkstoši latu.

Gjensidige Baltic kopējais parakstīto prēmiju apjoms gada sākumā ir 12,1 miljons latu, Gjensidige grupas nopelnītās prēmijas – 403,3 miljoni latu. Jāpiebilst, ka kopējais prēmiju pieaugums visos apdrošināšanas veidos bijis par 8,9%.

Lielākais pieaugums Gjensidige Baltic parakstītajās prēmijās ir bijis veselības apdrošināšanā - par 10,7%. Transportlīdzekļu apdrošināšanā pieaugums ir vērojams abos segmentos – gan OCTA (10,9%), gan KASKO (5.3%). Īpašuma apdrošināšanā – prēmiju pieaugums salīdzinājumā ar šādu periodu pērn ir 6,7%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Gjensidige Baltic reorganizācijas process, kura rezultātā sākot ar 1. novembri, Baltijas valstīs Gjensidige darbosies kā ADB Gjensidige ar tās galveno biroju Lietuvā un filiālēm Latvijā un Igaunijā. Nākotnē apdrošinātājs plāno lielāko uzmanību pievērst pelnītspējai un iekļūt lielāko apdrošināšanas kompāniju trijniekā, intervijā par uzņēmuma plāniem stāsta kompānijas vadītājs Marius Jundulas.

(Fragments no intervijas.)

Kādēļ nolemts apvienot darbību vienā uzņēmumā?

Uzņēmums Gjensidige Forsikring ASA un PZU SA 2015. gada 30. septembrī noslēdza 99,88% uzņēmuma PZU Lietuva akciju iegādi. Gjensidige akcionārs Baltijas valstīs saskata potenciālu, taču tirgū notiek izmaiņas, tas konsolidējas, līdz ar to nākotnē šeit paliks tikai lielie tirgus spēlētāji. Lai stiprinātu savas pozīcijas šajā reģionā un palielinātu apjomus, pērn Gjensidige nolēma iegādāties PZU. Pēc darījuma līdz šim laikam kompānijas strādāja kā divi atsevišķi tirgus spēlētāji zem viena zīmola, taču strādāja pie apvienošanās procesa. 1.novembrī noslēdzas reorganizācijas process, kā rezultātā visas kompānijas ir apvienotas vienotā uzņēmumā Baltijā un tam ir viena vadības komanda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošinātājs: Aptuveni 15% saskaņoto paziņojumu tiek aizpildīti nepareizi

Žanete Hāka, 25.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudenī, ātrāk iestājoties tumšajam laikam, palielinās risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā. Gjensidige Latvija brīdina, ka praksē regulāri sastopamas situācijas, kad iesaistītām pusēm ir grūtības vienoties par negadījuma apstākļiem.

Apdrošināšanas sabiedrības Gjensidige Latvija Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Dāvids Lēvalds vērš uzmanību situācijām, kad negadījumā cietusī puse saskaras ar agresīvām darbībām no vainīgā vadītāja puses.

«Saskaņotā paziņojuma aizpildīšana negadījuma vietā bieži notiek visai nepatīkamos apstākļos. Cilvēki mēdz būt stresā un emocionāli ievainojami. Papildu emocionālo slodzi uzliek arī tas, ka viņu transportlīdzekļi rada neērtības citiem vadītājiem vai sadursmes dēļ radies sastrēgums. Situāciju ietekmē arī citi aspekti – traucēt var pat, piemēram, lietus vai diennakts tumšais laiks. Šos apstākļus reizēm izmanto avārijas izraisītājs un piespiež uzņemties atbildību nevainīgam transportlīdzekļa vadītājam,» saka Gjensidige Latvija Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Dāvids Lēvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošināšanas sabiedrība Gjensidige Baltic mainījusi valdi

Gunta Kursiša, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas akciju sabiedrībai Gjensidige Baltic, kas ir 91. lielākais Latvijas uzņēmums, vērtējot pēc apgrozījuma, izdevusi prokūras līdzšinējiem valdes locekļiem Inārai Meijai un Aleksandram Rjabovam, kā arī apstiprinājusi jaunu valdi liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Kā I. Meijai, tā A. Rjabovam būs tiesības pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi, bez tiesībām atsavināt nekustamo īpašumu, to ieķīlāt vai apgrūtināt ar lietu tiesībām.

Uzņēmuma valdi kopš 17. marta vada Alans Taisens (Alan Thaysen), savukārt valdes locekļa amatā iecelti Kims Ruds Petersens (Kim Rud Petersen) un Katrīne Judovica. Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Inge Jorgens Ringdals, tāpat tajā darbojas padomes locekļi Leiro Helge Bāstads un Elizabete Katarīna Helleruda.

Apdrošināšanas a/s Gjensidige Baltic līdz 2008. gada 1. janvārim bija a/s Parekss apdrošināšanas kompānija. 2006. gadā par kompānijas īpašnieku kļuva Norvēģijas lielākā apdrošināšanas kompānija Gjensidige Forsikring, un Latvijā kompānija sāka darboties ar Gjensidige vārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

FOTO: Gjensidige Latvija pārceļas uz jaunu biroju un plāno audzēt apjomus

Žanete Hāka, 03.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas kompānija "Gjensidige Latvija" pērn audzējusi parakstīto prēmiju apjomu, un šajā gadā plāno tālāku izaugsmi, kompānijas jauno telpu prezentācijas pasākumā pastāstīja "Gjensidige Latvija" vadītāja Ināra Meija.

Pērn parakstīto prēmiju apjomi pieauguši par 4,1%, un tas palīdzējis kompānijai iegūt 11% nedzīvības apdrošināšanas tirgus daļu, ierindojoties trešajā vietā. Lielāko daļu no kompānijas parakstīto prēmiju apjoma jeb 39% veido OCTA, 22% - KASKO, 18% - veselības apdrošināšana, 13% - īpašuma apdrošināšana, bet 8% - pārējie apdrošināšanas veidi. Kopējais parakstīto prēmiju apjoms sasniedzis 41,7 miljonus eiro.

56% uzņēmuma klientu ir juridiskās personas, bet 44% - privātpersonas.

Runājot par nākotni, I. Meija uzsvēra, ka plāno audzēt izaugsmi, aizvien lielāku akcentu liekot uz īpašumu apdrošināšanu un pakalpojumiem juridiskajām personām.

Ņemot vērā izaugsmi un nepieciešamās pārmaiņas, uzņēmuma centrālais birojs šonedēļ pārcēlies uz jaunām telpām “Jaunajā Teikā”. Jaunajā birojā strādās 128 darbinieku, kuriem būs pieejamas dažādas telpas nepieciešamo darba uzdevumu izpildei - atvērtā tipa birojs ikdienas darbam, kas būs jaunums uzņēmuma darbiniekiem, taču iepriekš veiktā aptauja liecina, ka darbinieki pozitīvi uztver pārmaiņas, stāsta ADB "Gjensidige" ģenerāldirektors Marius Jundulas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošinātājs kompensēs ugunsgrēkā SIA Kontekss radītos zaudējumus

Elīna Pankovska, 11.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AAS Gjensidige Baltic kompensēs Jēkabpils rajona kokapstrādes uzņēmumam SIA Kontekss ugunsgrēkā radītos zaudējumus.

Objekta kopējā apdrošinājuma summa ir 3,5 milj. Ls, informēja Gjensidige Baltic Mārketinga nodaļas projektu vadītāja Jana Norvele. Ražošanas kompleksam tika apdrošintas gan ēkas, iekārtas, produkti un krājumi, gan arī uzņēmējdarbības pārtraukšana.

Degušās ēkas nesošās konstrukcijas nav cietušas, līdz ar to ražotni būs iespējams atjaunot. Saskaņā ar Gjensidige Baltic pieaicināto ekspertu slēdzienu, ugunsgrēka izcelsmes vieta atradās ventilācijas sistēmas iekšienē, kurā iekļuva tehnoloģiskā procesā radīta dzirkstele.

Degšanas procesam tālāk attīstoties, notika eksplozija, kas izplatījās caur ventilācijas sistēmu ceha iekšienē. Par negadījumu uzsākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gjensidige Baltic prēmiju apjoms audzis par 16%

Žanete Hāka, 05.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas kompānijas Gjensidige Forsikring meitas uzņēmuma AAS Gjensidige Baltic bruto parakstīto prēmiju apjoms šā gada deviņos mēnešos sasniedza 34,2 miljonus latu, kas ir par 16% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Atlīdzībās klientiem izmaksāti 23,4 miljoni latu, kas ir par 17,5% vairāk nekā pērn. Skandināvijā Gjensidige grupas kopējais parakstīto prēmiju apjoms šā gada deviņos mēnešos sasniedza 1,28 miljardus latu.

Vislielākais Gjensidige Baltic bruto parakstīto prēmiju pieaugums vērojams ceļojumu apdrošināšanā, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada rādītājiem pieaudzis par 24,6%.

Stabilu pieaugumu parakstīto prēmiju apjomā uzrāda arī veselības apdrošināšana. Pēdējos gados ļoti jūtams ir šī segmenta pakāpenisks pieaugums, kas ir tieši saistīts ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos Latvijā. Uzņēmēji, kā arī valsts iestādes saviem darbiniekiem turpina aktīvi iegādāties veselības apdrošināšanu, tādā veidā veicinot darbinieku lojalitātes programmu, norāda uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošinātājs ugunsgrēkā cietušajam SIA Kontekss izmaksās 657,74 tūkstošus

Elīna Pankovska, 21.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AAS Gjensidige Baltic parakstījis vienošanos ar Jēkabpils novada kokapstrādes uzņēmumu SIA Kontekss par ugunsgrēkā radīto zaudējumu atlīdzības kopējo summu.

Vienošanās paredz, ka kopējā atlīdzības summa ir 657,74 tūkst. Ls, kurā ir iekļauta jau izmaksātā atlīdzības daļa 160,87 tūkst. Ls apmērā. Šobrīd objektā jau notiek atjaunošanas darbi, DB informēja Gjensidige Baltic projektu vadītāja Jana Norvele.

Jāatgādina, ka ugunsgrēks izcēlās SIA Kontekss 18.martā, uguns liesmām pārņemot 1,8 tūkst. m2 lielu ražotnes platību. Pilnībā izdega viena no ražošanas ēkām. Ražošanas kompleksam bija apdrošinātas gan ēkas, iekārtas, produkti un krājumi, gan arī uzņēmējdarbības pārtraukšana.

Šā gada pirmajos piecos mēnešos Gjensidige Baltic ir saņēmusi 895 īpašuma atlīdzību pieteikumus un par negadījumiem īpašuma apdrošināšanā klientiem ir izmaksājusi 3,95 milj. Ls. Atlīdzībās visos apdrošināšanas veidos pirmajos piecos mēnešos ir izmaksāti 10,9 milj. Ls.Šā gada pirmo ceturksni Gjensidige Baltic noslēgusi ar peļņu 80,5 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dienas tēma: Darbinieku skaita dinamika TOP 100 uzņēmumos

Uldis Andersons, Sanita Igaune, Egons Mudulis, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 100 lielākie uzņēmumi kopā nodarbina ap 80 tūkst. strādājošo un atspoguļo līdzīgas tendences tautsaimniecībā kopumā – darbinieku skaits kopš krīzes ir pieaudzis, tomēr nav atgūts pirmskrīzes līmenis.

Tā liecina Lursoft un Dienas Biznesa (DB) veidotā TOP 500 dati. 2013. gadā TOP 100 uzņēmumos strādāja 79 544 darbinieki, kas salīdzinājumā ar 2008. gadu, bija par 3,3 tūkstošiem mazāk. 2008. gadā lielākajos uzņēmumos strādāja 82 919 cilvēki. Viszemākais līmenis apskatītajā laika posmā bija 2010. gadā, kad TOP 100 uzņēmumi nodarbināja 73 521 strādājošo. Kopš 2011. gada darbinieku skaits sācis palēnām pieaugt. Dati par 2014. gadu vēl nav pieejami par visiem TOP 100 uzņēmumiem, tāpēc analīze par tiem gaidāma rudenī. Strauju strādājošo skaita pieaugumu uzrāda vien atsevišķi, uz roku pirkstiem skaitāmi uzņēmumi, kas būtībā lielākoties vieni paši arī ietekmē kopējo TOP 100 saraksta statistiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas apgabaltiesa prasībā par trolejbusa sabraukto sievieti un bērnu liek Gjensidige maksāt 100 tūkstošu eiro morālo atlīdzību

Žanete Hāka, 22.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Apgabaltiesa Anša Priedes prasībā pret apdrošinātāju Gjensidige lēmusi par morālā kaitējuma atlīdzības noteikšanu 100 tūkstošu eiro apmērā. Apdrošinātājs lems par tālāko rīcību.

«Izvērtējot katru slēdzamo apdrošināšanas līgumu un apdrošināšanas atlīdzības apmēru, vadāmies pēc valstī spēkā esošiem likumiem un Ministru kabineta noteikumiem, kuri apdrošinātājam tāpat kā jebkurai cita personai Latvijā ir saistoši. Apdrošināšanas atlīdzību jautājums satiksmes negadījumos cietušajiem vairākkārt aktualizēts arī Eiropas Savienības Tiesā, kura ir izskaidrojusi, kā būtu jāinterpretē ar to saistītās direktīvas. Taču šobrīd Latvijā apdrošināšanas atlīdzības izmaksa uz līguma pamata tiek sajaukta ar kaitējuma kompensāciju civiltiesībās, kas ir jānodrošina kaitējuma nodarītajam, nevis apdrošinātājam. Apdrošinātājs nav kaitējumu nodarījusī persona un neatbild par deliktu, bet gan uzņemas saistības saskaņā ar līgumu. Šodienas tiesas lēmums par morālā kaitējuma atlīdzības noteikšanu 100 tūkstošu eiro apmērā apliecina, ka mūsu valstī tiesību normu piemērošanas jautājumos saistībā ar apdrošināšanu ir daudz problēmu. Tādēļ ir skaidrs, ka šajā jomā nepieciešami uzlabojumi,» skaidro ADB Gjensidige Latvijas filiāles vadītāja Ināra Meija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Norvēģu apdrošinātājs Gjensidige Baltijā pērn nopelnījis 6,9 miljonus

Gunta Kursiša, 14.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģu akcionāru Gjensidige Forsikring meitas uzņēmums AAS Gjensidige Baltic pēc auditētiem datiem pagājušo gadu Baltijā noslēdza ar bruto peļņu 6,9 milj. eiro apmērā.

Līdz ar to uzņēmuma peļņa šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir augusi par 8%.

Gjensidige neto nopelnīto prēmiju apjoms Baltijā pagājušajā gadā sasniedzis 65,1 milj. eiro, kas ir par 12,4% vairāk nekā iepriekšējā atskaites periodā. Neto izmaksāto atlīdzību apjoms ir audzis par 16,3% un pērn sasniedza 42,29 milj. eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Lielākā daļa jeb 63% no nopelnīto prēmiju apjoma ir transportlīdzekļu apdrošināšanas veidos (KASKO un OCTA) nopelnītās prēmijas. Tām seko veselības apdrošināšana ar 12,3% un īpašuma apdrošināšana ar 15 % no kopējā neto nopelnīto prēmiju apjoma. Straujākais pieaugums pērn salīdzinājumā ar 2012. gadu bija transportlīdzekļu, ceļojumu, vispārējā civiltiesiskajā un veselības apdrošināšanā, kā arī kuģu apdrošināšanā, ko var pieskaitīt pie specifiskiem apdrošināšanas veidiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Spēcīgās lietavas liek izstrādāt jaunus apdrošināšanas polises noteikumus

Žanete Hāka, 30.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažu dienu laikā AAS Gjensidige Baltic izskatījusi un pieņēmusi lēmumu trešdaļā atlīdzības pieteikumu par negaisa radītajiem postījumiem. Kopējais pieteikto atlīdzību apmērs ir 27000 eiro, informē apdrošinātājs.

AAS Gjensidige Baltic Īpašumu atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs informē, ka kopumā saņemti 36 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi par dabas stihiju nodarītajiem postījumiem.

Vairums apdrošināšanas pieteikumu saņemts no klientiem Rīgā un Rīgas rajonā. Kopumā gan vēja radītie postījumi nav bijuši lieli un finansiāli apjomīgi.

Lielākoties negaisā bojāti žogi, sētas, nojumes un ēku jumti. Informācija par būtiskiem postījumiem vai apjomīgiem zaudējumiem, ko negaiss būtu radījis nav saņemti, informē A.Kozirs.

Viņš gan atzīst, ka saņemto pieteikumu specifika mudina Gjensidige arī izstrādāt jaunus apdrošināšanas polises noteikumus, jo ne visi postījumi, ko klienti piesaka, ir paredzēti esošajā risku sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Nordea Bank iegādāsies Gjensidige interneta bankas biznesu

LETA/REUTERS, 02.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Nordea Bank» panākusi vienošanos, lai par aptuveni 5,5 miljardiem kronu (578,8 miljoniem eiro) iegādātos Norvēģijas apdrošināšanas uzņēmuma «Gjensidige Forsikring» interneta bankas biznesu «Gjensidige Bank», tādējādi bankai cenšoties paplašināt savus interneta bankas pakalpojumus.

Vienošanās arī paredz, ka «Nordea Bank» saviem 900 000 klientu Norvēģijā izplatīs «Gjensidige» apdrošināšanas produktus.

Pēc šī darījuma realizēšanas «Nordea Bank» iegūs papildu 176 000 klientu ar to aktīviem 4,84 miljardu eiro vērtībā.

Līdzīgi citām bankām arī «Nordea Bank» lūkojas uz interneta banku pakalpojumu izvēršanu, lai iegūtu jaunus klientus, kas aizvien vairāk izmanto internetu pirkumu un citu bankas darījumu veikšanai. Nesen banka Norvēģijā uzsāka sadarbību ar «Apple Pay».

Paredzams, ka «Nordea Bank» un «Gjensidige Bank» darījums tiks pabeigts 2019.gada pirmajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru