Jaunākais izdevums

ASV tehnoloģiju gigants Google laidis klajā jaunāko Nexus zīmola viedtālruni Nexus 4, kas izstrādāts kopīgi ar Dienvidkorejas kompāniju LG Electronic. Patlaban nav informācijas, kad Nexus 4 būs pieejams Latvijā.

Jaunais viedtālrunis aprīkots ar Qualcom Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz četerkodolu procesoru, Android operētājsistēmu, 4,7 collu displeju, astoņu megapikseļu aizmugurējo kameru un divu gigabaitu operatīvo atmiņu.

LG norāda, ka Nexus 4 kamera aprīkota ar Photo Sphere funkciju, kas sniedz lietotājam iespēju iemūžināt savu pasauli no visiem iespējamajiem skatu leņķiem - no augšas, apakšas un sev visāpkārt. Fotogrāfijas, uzņemtas no dažādiem leņķiem, tiek saliktas vienā attēlā.

Nexus 4 ASV, Lielbritānijā, Kanādā, Vācijā, Francijā, Spānijā un Austrālijā būs pieejams Google Play veikalā sākot ar 13. novembri. Paredzēts, ka viedtālruņa astoņu gigabaitu versija maksās sākot no 299 ASV dolāriem.

Tāpat Google iepazīstinājusi ar diviem planšetdatoriem - uzlabotu Nexus 7 planšetdatoru, kas tapis sadarbībā ar kompāniju Asuss, un Nexus 10, kas ražots ar Samsung palīdzību. Kompānija laidusi klajā arī jaunāko operētājsistēmas Android Jelly Bean versiju.

Iepriekš Google bija ieplānojusi sarīkot vērienīgu jaunā viedtālruņa prezentāciju, tomēr to iztraucēja ASV austrumkrastu piemeklējusī viesuļvētra Sendija un kompānijai nācās atcelt iecerēto pasākumu un par jaunajām ierīcēm pavēstīt savā tīmekļa blogā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Asus mēnesī pārdod aptuveni vienu miljonu Nexus 7 planšetdatoru

Gunta Kursiša, 31.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Asus un Google sadarbības rezultātā tapušā septiņu collu planšetdatora Nexus 7 pārdošanas apjomi mēnesi veido aptuveni vienu miljonu, raksta The Wall Sreet Journal.

«Sākotnēji pārdevām 500 tūkstošus Nexus 7 planšetdatoru, pēc tam pārdoto ierīču apjoms palielinājās līdz 600 tūkst., tad līdz 700 tūkst., un pagājušajā mēnesī pārdoto planšetdatoru skaits pietuvojās miljonam,» pauda Taivānas uzņēmuma Asustek Computer pārstāvis Deivids Čangs (David Chang).

Nexus 7 piegāde sākās šā gada jūlijā, un tā pieprasījums raksturojams kā augsts jau no tirdzniecības sākuma, raksta medijs.

Ierīce darbojas, izmantojot Android Jelly Bean operētājsistēmu.

Pagājušajā nedēļā Google prezentēja jauno Nexus 7 versiju, kurā ir vairāk vietas failu uzglabāšanai. Jaunā Asus un Google planšetdatora tirgošana sāksies 13. novembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LG audzē pārdošanas apjomus; augstā pieprasījuma dēļ trūkst Nexus 4

Jānis Rancāns, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics Optimus L-sērijas viedtālruņu pārdošanas apjomi pasaulē jau pārsnieguši desmit miljonus vienību, pavēstījusi kompānija. Augstu popularitāti baudījis arī kopā ar Google izstrādātais Nexus 4.

LG Electronics norāda, ka L-Sērijas viedtālruņi – Optimus L3 (3,2 collu displejs), Optimus L5 (4,0 collu displejs) un Optimus L7 (4,3 collu displejs) pirmo reizi tika prezentēti 2012.gada Mobilajā pasaules kogresā (Mobile World Congress), kurā tika atklāta jauna LG dizaina filozofija. Šiem tālruņiem sekoja arī jaunākais – Optimus L9 (4,7 collu displejs).

Pārdošanas panākumus LG skaidro ar viedtālruņa atšķirīgo stilu un dizainu. «Pārdošanas rezultāti apliecina, cik svarīgi ir ražot viedtālruņus ar stilīgu dizainu, salīdzinoši lielu displeja izmēru un jauna līmeņa lietotāja interfeisa (UX) funkcijām,» sacīja LG Electronics Mobile Communications Company prezidents un izpilddirektors Dr. Jong-seoks Pārks (Jong-seok Park).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Google prezentē savu pirmo planšetdatoru; nākamgad gaidāmas arī superbrilles

Gunta Kursiša, 28.06.2012

Google pirmais planšetdators Nexus 7, kas darbojas, izmantojot Android jaunāko versiju Jelly Bean.

Avots: Google Play

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iOS sīvākās sāncenses operētājsistēmas Android izstrādātājs Google laidis klajā savu pirmo planšetdatoru Nexus 7. Tāpat Google turpina iekarot tehnoloģiju tirgu, uzsākot pieņemt pasūtījumus paplašinātās realitātes brillēm, kas varētu nonākt pārdošanā nākamgad, vēsta BBC.

Google planšetdatoru Nexus 7 ražojusi Taivānas kompānija Asus, un ierīce darbojas, izmantojot Android jauno versiju Jelly Bean.

Astoņu gigabaitu (GB) un septiņu collu (17,8 centimetru) planšetdatora versija tiks tirgota par 199 ASV dolāriem sākot no jūlija vidus. Paredzams, ka Google sīkrīks kļūs par nozīmīgu konkurentu Amazon Kindle Fire. Planšetdatora izmēri ir līdzīgi sāncenšu Samsung Galaxy Tab 2 7.0, kas arī darbojas, izmantojot Android sistēmu, bet tā ekrāna lielums ir ievērojami mazāks nekā Apple labāk pārdotajam 9,7 collu (24,6 centimetru) iPad. Nexus 7 sver 340 gramus. Nexus 7 ir pirmā ierīce, kas izmanto Google Chrome kā noklusējuma pārlūku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Nexus 5X ir vizuāli neuzkrītošs viedtelefons, kura stiprākās puses ir jaunākā programmatūra un saprātīga cena

Statistika ir daiļrunīga – astoņi no katriem desmit šodien pasaulē nopirktajiem viedtelefoniem ir aprīkoti ar Android operētājsistēmu. Ņemot vērā tik iespaidīgu Google kontrolēto viedo ierīču tirgus daļu, jāpabrīnās, kas amerikāņus motivē uzturēt pašiem savu mobilo tālruņu līniju. Tā globālajā piedāvājumā pat nav īsti pamanāma! Tomēr Nexus sērija dzīvo, un jau trešo tās modeli pēc kārtas sagatavojis korejiešu uzņēmums LG. Nexus sērija vēsturiski orientēta uz pragmatisko sabiedrības daļu, kurā tehniskā specifikācija tiek skrupulozi izvērtēta un spriedums tiek pieņemts izvērtējot, vai par attiecīgo cenu var iegādāties kaut ko vēl labāku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā gada oktobrī Google iepazīstināja ar Nexus 4 viedtālruni, kuru prezentējot, kompānija demonstrēja arī tā bezvadu uzlādēšanas ierīci. Tomēr bija jāpaiet vairākiem mēnešiem, līdz Nexus 4 bezvadu lādētājs kļūtu par realitāti.

Pirmdien Nexus 4 Wireless Charger parādījās tirdzniecībā, pagaidām gan tas pieejams tikai ASV, bet tā cena veido aptuveni 60 ASV dolārus.

Bezvadu lādētājs izmanto Qi induktīvās uzlādes standartu, kas nozīmē, ka to var izmantot arī citu viedtālruņu (kas atbalsta Qi ) uzlādei, kā, piemēram, Nokia un HTC Windows Phone ierīces. Bezvadu lādētājs sver 130 gramus un, saskaņā ar Google teikto, pilnībā uzlādēt Nexus 4 spēj četru stundu laikā.

Ierīce saņēmusi jau pirmo kritiku, kas saistīta ar lēno viedtālruņa uzlādēšanu. Tehnoloģiju eksperti norāda, ka process aizņem ilgāku laiku nekā izmantojot microUSB.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas LG un Google laidušas klajā viedtālruni Nexus 5, kas darbojas ar Android operētājsistēmas jaunāko versiju KitKat. Uzņēmumu pārstāvji pozicionē jauno ierīci kā «plānāko un ātrāko Google Nexus tālruni».

Nexus 5 ir piecu collu Full HD izšķirtspējas IPS ekrāns, un ierīce tiks piedāvāta 16 gigabaitu (GB) un 32 GB versijās. Viedtālrunim ir LG Innotek optiskā attēla stabilizators, kas iepriekš izmantots, piemēram, tālrunī LG G2. Tāpat ierīcei ir astoņu megapikseļu kamera. Tālrunis aprīkots arī ar Photo Sphere funkciju jeb iespēju uzņemt fotoattēlu sēriju un veidot 360 grādu skatu. Nexus 5 ir 2,26 GHz Snapdragon 800 četrkodolu procesors.

No šīs nedēļas ierīci sāks tirgot vietnē Google Play tādos tirgos kā Amerikas Savienotās Valstis, Kanāda, Francija, Vācija, Itālija, Spānija, Lielbritānija, Austrālija, Koreja un Japāna. Piemēram, ASV tirgū tas maksās no 249 ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Google papildina Nexus 7 sēriju un centīsies iekarot TV jomu

Jānis Rancāns, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google nākusi klajā ar jaunākās paaudzes planšetdatoru Nexus 7, kā arī ar Chromecast interneta video straumēšanas ierīci TV iekārtām.

Jaunākās paaudzes Nexus 7 planšetdators, kuru ražos kompānija Asus, būs pirmā ierīce, kas strādās ar operētājsistēmu Android 4.3. Ierīce aprīkota ar Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz četru kodolu procesoru, 2 GB RAM un būs pieejama 16 GB un 32 GB versijās. Planšetdators ir nedaudz mazāks un plānāks nekā tā priekšgājējs, kurš dienas gaismu ieraudzīja aizvadītajā gadā.

Paredzēts, ka Nexus 7 ASV tirdzniecībā nonāks 30. jūlijā un maksās sākot no 229 dolāriem, tādējādi ierīce ir lētāka nekā konkurenta Apple planšetdators iPad Mini. Google vēl nav paziņojusi laiku, kad ierīce tirdzniecībā parādīsies citās valstīs, norādot, ka tas notiks tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskaitāmiem cilvēkiem visā pasaulē tehnoloģiju kompānija Google «atcēlusi» Ziemassvētkus. Tas noticis Google operētājsistēmas Android jaunākās versijas kļūdas dēļ.

Darbības kļūda ieviesusies Google People lietotnē, kas Android 4.2 viedtālruņu īpašniekiem ļauj ierīces kalendārā atzīmēt dažādus svarīgus notikumus. Pēc kārtējā lietojumprogrammas atjauninājuma no lietotnes kalendāra «izgaisis» viss decembris, un pēc novembra seko 2013. gada janvāris, raksta androidpolice.com.

Android Police norāda, ka Android izstrādātājiem ir zināms par problēmām un tuvākajā laikā tās tiks novērstas. Google tikmēr atteikusies sniegt komentārus.

Kompānija Google ar Android operētājsistēmas jaunāko versiju Android 4.2 nāca klajā oktobra beigās. Par pirmajām ierīcēm, kas aprīkotas ar jaunāko operētājsistēmas versiju, kļuvis viedtālrunis Nexus 4 un planšetdatori Nexus 7 un Nexus 10.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Google planšetdators Nexus 10 ir visdaudzsološākā iPad alternatīva, kas darbojas, izmantojot Android operētājsistēmu, pausts medija CNet redakcijas atsauksmēs.

CNet redakcija novērtējusi jauno Google planšetdatoru ar četrām zvaigznēm no piecām iespējamajām kā izcilu. Kā 399 ASV dolārus vērtā Nexus 10 priekšrocība norādīta augstā izšķirtspēja un baterijas ilgtspējīgums. Tāpat atsauksmēs uzsvērts, ka šim planšetdatoram ir ātrākais procesors no visiem ar Android aprīkotajiem planšetdatoriem.

Kā negatīvais aspekts minēts tas, ka pietiekami ātrā laikā nav iespējams uzlādēt ierīces bateriju, un uzlādes laikā planšetdators darbojas «sāpīgi lēni». Nosaukti arī citi negatīvie aspekti, piemēram, tas, ka planšetdatorā nav iespējams palielināt failu glabāšanas apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

No Latvijas tirgotājiem noplūdusi informācija par jauno Nexus planšetdatoru

Gunta Kursiša, 26.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neilgu laiku pirms gaidāma jaunākā Google 32 gigabaitu (GB) 3G planšetdatora Nexus 7 prezentācijas, noplūdusi informācija par to, cik jaunais planšetdators varētu maksāt. Saskaņā ar modaco.com pausto šī informācija iegūta no Latvijas tirgotājiem.

Saskaņā ar portāla pausto kā arī Db.lv novērojumiem jaunais 32 GB 3G planšetdatora modelis varētu maksāt 219 Ls (aptuveni 250 Lielbritānijas mārciņas), savukārt 16 GB Nexus 7 versija varētu maksāt 169 Ls (aptuveni 200 Lielbritānijas mārciņas).

«Ja vien cenas ir patiesas, tās ir ļoti «pārliecinošas»,» raksta tehnoloģiju portāls androidcentral.com.

Oficiālā informācija par to, cik maksās jaunais Google planšetdators izskanēs Google oficiālajā pasākumā Ņujorkā 29. oktobrī.

Nexus 7 ir Google sadarbībā ar ražotāju Asus radīts planšetdators, kas darbojas, izmantojot Android 4.1 Jelly Bean operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo gadu spēcīgākā viesuļvētra Sendija ASV austrumkrastā bez elektrības atstājusi vismaz piecus miljonus cilvēku un izraisījusi plūdus. ASV plašsaziņas līdzekļi ziņo par 11 cilvēku bojāeju.

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs pavēstījis, ka vēja ātrums vētras centrā ir ievērojami samazinājies un tā vairs nav uzskatāma par viesuļvētru.

Ņujorkā applūdusi daļa Manhetenas, kas licis varasiestādēm dot rīkojumu par 375 tūkstošu cilvēku evakuāciju. Plūdi Ņujorkā raisa bažas, ka ūdens varētu iekļūt arī metro sistēmā. Lielpilsētā traucēta arī elektroapgāde. Zem ūdens tik pat kā palikusi populāra kūrortpilsēta Atlantiksitija no kurienes evakuēti 30 tūkstoši cilvēku. Daudzviet izgāzti koki un pārrautas elektrolīnijas. Sendijas izraisītas sniega vētras apdraud ASV iekšzemes štatus. Vētras laikā vienā no Ņujorkas elektrostacijām nograndis sprādziens, kas izraisījis elektropadeves traucējumus pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple nākusi klajā ar mazāku un lētāku iPad sērijas planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google atņem Apple Pasaules Top zīmola godu

Gunta Kursiša, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kņada interneta medijos par jauniem un uzlabotiem produktiem palīdzējusi Google pārspēt tās sīvo sāncensi Apple Impact Media Value sarakstā, ierindojot kompāniju Google Pasaules Zīmolu topa (Top Global Brand) augšgalā, liecina Vispārējā noskaņojuma Pasaules Zīmolu atskaite par šā gada otro ceturksni (General Sentiment’s Global Brands Report for Q2 2012), informē mashable.com.

Impact Media Value «piešķir» «dolārus» par interneta ziņu portālos un sociālajos medijos izskanējušajām ziņām, neņemot vērā to «noskaņojumu», jeb izvērtē pasaules zīmolu ietekmi interneta medijos.

Kompānija Google ir pārspējusi Apple gan ziņu portālos, gan sociālajos medijos, kā arī mikroblogošanas vietnē Twitter.

Kopumā Google «ieguvusi» 756,6 milj. ASV dolāru par zīmola vērtību, bet līdzšinējais līderis Apple – 594,3milj. ASV dolāru. Zīmola sacensībās trešo vietu ieguvusi kompānijas Microsoft, «uzkrājot» 356,4 milj. ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung nākusi klajā ar līdz šim lielāko viedtālruni - Galaxy Mega ar 6,3 collu (16 cm) ekrānu. Šajā sērijā pieejams arī nedaudz mazāks Samsung Galaxy Mega viedtālrunis, kura ekrāna izmērs ir 5,8 collas.

Galaxy Mega 6.3, kas sver 199 g, aprīkots ar 1,7 GHz divu kodolu procesoru, 1,5 GB operatīvo atmiņu. Telefons pieejams gan ar 8 GB, gan 16 GB iekšējo atmiņu, taču abu modeļu atmiņu iespējams palielināt līdz 64 GB, izmantojot microSD karti. Galaxy Mega 6.3 ir 8 megapikseļu fotokamera ierīces aizmugurē un 1,9 megapikseļu kamera ierīces priekšpusē.

Tikmēr Galaxy Mega 5.8, kas ir arī nedaudz vieglāks - 182 g, darbojas ar 1,4 GHz divu kodolu procesoru un aprīkots ar 1,5 GB operatīvo atmiņu. Telefons pieejams ar 8 GB iebūvēto atmiņu, ko iespējams palielināt līdz 64 GB, izmantojot microSD karti. Fotokameras abiem Mega viedtālruņiem neatšķiras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Amazon varētu iemēģināt roku arī viedtālruņu jomā

Jānis Rancāns, 06.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Amazon izstrādā viedtālruni, kuram būs jākonkurē ar Apple produktiem, atsaucoties uz anonīmiem nozares avotiem, vēsta Bloomberg.

Ierīce tiks integrēta ar Amazon tiešsaistes veikalu, tādējādi kompānija cerot, ka palielināsies elektronisko grāmatu, mūzikas un filmu pārdošana.

Jau vēstīts, ka Amazon aizvadītā gada nogalē laida klajā veiksmīgu planšetdatoru Kindle Fire, kura cena bija, sākot no 200 dolāriem. Kopš Kindle Fire ieraudzīja dienas gaismu, nopirkti jau četri miljoni šo ierīču. Ar topošo viedtālruni kompānija varētu mēģināt atkārtot šādu biznesa modeli.

Bloomberg arī norāda, ka pašlaik Amazon aktīvi uzpērk dažādus bezvadu komunikācijas patentus, lai tādējādi aizsargātu savu topošo ierīci no līdzīgām tiesvedībām, kā tās, kurās iegrimuši konkurenti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 3.septembra viedtālruņu lietotājiem ir pieejama mobilā lietotne dokumentu eParakstīšanai. Lietotne eParakstsLV ir bez maksas un darbojas viedtālruņos ar iOs un Android operētājsistēmām, informē droša elektroniskā paraksta pakalpojuma sniedzējs VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC).

Mobilā lietotne eParakstsLV viedtālrunī nodrošina dokumentu parakstīšanu ar elektronisku parakstu, kā arī jau parakstītu dokumentu pārbaudi. Viedtālrunī iespējams parakstīt jebkura formāta dokumentus. Pēc parakstīšanas tie tiks saglabāti eDOc formātā.

Parakstītu dokumentu no viedtālruņa var nosūtīt adresātam uz e-pastu vai izmantojot viedtālrunī pieejamās saziņas lietotnes, kā arī noglabāt sev ērtākajā datņu apmaiņas servisā. Tāpat parakstītie dokumenti 24 stundas glabāsies eParaksta lietotāja profilā portālā eParaksts.lv.

«Dokumentu parakstīšana viedtālrunī ir nozīmīgākais eParaksta attīstības posms pēc eID kartes ieviešanas,» uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Amazon uzsākusi sadarbību ar viedtālruņu ražotāju HTC, lai izstrādātu ierīces, kas ļaus tai konkurēt ar tādiem gigantiem kā Apple un Google, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Financial Times.

Abas kompānijas strādā pie divu ierīču izgatavošanas, un viena no tām jau sasniegusi augstu gatavības līmeni. Tomēr nav zināms, kad HTC un Amazon kopīgi izstrādātais viedtālrunis varētu parādīties tirdzniecībā. Avoti medijam pastāstījuši, ka visai iespējams, ka Amazon pārdomās un atteiksies no nākšanas klajā ar ierīci. Abas kompānijas izskanējušo informāciju atteikušās komentēt, norādot, ka vienmēr izskata dažādas jaunas iespējas.

Radot viedtālruni, Amazon ietu Google pēdās, kas sadarbojas ar tādām tehnoloģiju kompānijām kā Asus un LG, lai izstrādātu Nexus sērijas ierīces. Viedtālruņu tirdzniecība Amazon ļautu palielināt klientu lojalitāti, jo aizvien vairāk cilvēku iepērkas tiešsaistē ar viedtālruņu un planšetdatoru palīdzību. Mobilo ierīču tirgus lielākie spēlētāji, kā, piemēram, Apple un Google, izstrādājuši savus tiešsaistes veikalus, kuros pārdot elektroniskās grāmatas un mūziku, tādā veidā konkurējot ar tradicionāliem nozares spēlētājiem – Amazon.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

WSJ: iPad Mini jau nonācis ražošanā

Jānis Rancāns, 03.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pasaulē vēl nav noplakusi iPhone 5 saceltā ažiotāža, Āzijas elektroierīču kompānijas jau uzsākušas jauna iPad montāžu, kas paredzēts mazāks nekā patlaban tirgū pieejamie Apple planšetdatori, atsaucoties uz anonīmiem avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal.

iPad Mini planšetdators būs aprīkots ar 7,85 collu šķidro kristālu ekrānu, kas strādās zemākā izšķirtspējā nekā kompānijas martā klajā laistais iPad planšetdators. Standarta iPad ir aprīkots ar 9,7 collu ekrānu, kas nav mainījies kopš 2010. gada, kad tirgū parādījās pirmais Apple planšetdators.

Nozares pārstāvji norāda, ka iPad Mini varētu tikt aprīkots arī ar iOS 6 operētājistēmu, viena GHz divkodolu A5 procesoru, 512 megabaitu operatīvo atmiņu. Ierīces cena varētu sasniegt 250 ASV dolārus.

Apple tuvākie konkurenti plašetdatoru tirgū jau piedāvā mazākas un lētākas ierīces – Google jūlijā nāca klajā ar planšetdatoru Nexus 7, kurš aprīkots ar septiņu collu ekrānu, bet Amazon aizvadītajā mēnesī prezentēja jaunākos Kindle Fire planšetdatorus, kuru cena sākas no 159 ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Google trešdien Sanfrancisko, Kalifornijā prezentējis savu jaunāko viedtālruni Pixel un Pixel XL, kas aizstās līdz šim ar Nexus zīmolu pazīstamos Google viedtālruņus.

Pixel un Pixel XL darbosies ar Android 7.1 Nougat operētājsistēmu. Lai gan pats Google tā arī neatklāja, kas ražos jaunos telefonus, ārvalstu mediji vēsta, ka tos ražos HTC. Pixel viedtālruņu lietotājiem būs neierobežota vieta Google Photos mākoņservisā.

Google prezentējis arī virtuālās realitātes brilles Daydream View.

Jauno Pixel viedtālruņu cena līdzinās iPhone izmaksām - ASV tirgū tie maksās sākot no 649 dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple Japānā iesniegusi iWatch zīmola reģistrācijas pieteikumu, lai tādējādi aizsargātu savu topošo produktu – ap roku nēsājamu viedierīci.

Japānas patentu birojam iesniegtais Apple pieteikumus aptver datorus, to perifērijas iekārtas un rokas pulksteņus, aģentūrai Reuters atklāja biroja pārstāvis. Patlaban nav zināms, cik ilgi tiks izskatīts Apple pieteikums. Savukārt pati kompānija atteikusies sniegt komentārus.

Jau iepriekš vairākkārt izskanējušas runas par to, ka Apple plāno nākt klajā ar viedu rokas pulksteni. Pirms mēneša kompānijas izpilddirektors Tims Kuks pavēstīja, ka «apģērbjamas tehnoloģijas» nākamais attīstības solis.

Viņš gan arī atzina, ka ir skeptisks par Google topošo paplašinātās realitātes produktu Google Glass. «Neviens nekad nepārliecinās cilvēku, kurš nekad nav valkājis brilles vai kuram nekad nav piederējis rokas pulkstenis, ka viņam tāds ir nepieciešams,» sacīja T. Kuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Research in Motion ar BlackBerry 10 cer cīnīties pret Apple iOS un Android

Jānis Rancāns, 10.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 30. janvārī tirdzniecībā nonāks ilgi gaidītais Kanādas kompānijas Research in Motion (RIM) jaunākais viedtālrunis BlackBerry 10, pavēstījusi kompānija. Paredzēts, ka kopumā tiks tirgoti seši viedtālruņa modeļi – daļa no tiem būs aprīkoti ar QWERTY tastatūru, bet daļa – ar skārienjūtīgu ekrānu.

Viedtālruņi aptvers gan zemās, gan vidējās un augstās cenu kategorijas, paziņojis RIM mārketinga direktors Frens Boulbens (Frank Boulben). Ar jauno viedtālruni BlackBerry saista lielas cerības un cer, ka tas mainīs kompānijas ne pārāk spožo situāciju.

Pēdējo gadu laikā RIM bijis spiests piekāpties Apple iOS un Google Android priekšā. Kompānija likusi visas cerības uz jaunāko viedtālruni, kuram vajadzētu to noturēt virs ūdens. Vienlaikus ar viedtālruni kompānija iecerējusi prezentēt arī jaunākās paaudzes operētājsistēmu.

Finanšu gada ceturtajā ceturksnī, kas noslēdzās 1. decembrī, RIM piedzīvoja ievērojamu peļņas kritumu. Tiesa, kompānijai izdevās arī pārtraukt ieilgušo zaudējumu periodu – iepriekšējo ceturksni RIM noslēdza ar zaudējumiem 235 miljonu ASV dolāru apmērā. Ceturtajā ceturksnī RIM nopelnīja deviņus miljonus ASV dolāru, salīdzinot ar 265 miljoniem attiecīgā laika posmā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Google atzīmējusi savas pastāvēšanas 15. gadadienu. Tam par godu Google nākusi klajā ar uzlabotu meklētāja algoritmu.

Kompānija norāda, ka jaunā meklētājprogrammas formula, kas nodēvēta par Hummingbird, spēj sniegt precīzākus rezultātus. Atbildes būšot bagātākas un iekļaus salīdzinājumus. Piemēram, salīdzinot divus ēdienus Google meklētājā, lietotājiem papildus būs iespējams aplūkot to uzturvērtību un citus datus. Plašāki būšot arī citi rezultāti.

Tāpat kompānija plāno pievērst lielu uzmanību meklēšanai ar balss palīdzību. «Mēs esam pārliecināti, ka balss būs fundamentāls veids, kā notiks mijiedarbošanās ar nākotnes ierīcēm,» Google interneta meklētāja struktūrvienības viceprezidenta Amita Singhala (Amit Singhal) sacīto citē CNN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LG pieaudzis gan apgrozījums, gan peļņa

Žanete Hāka, 29.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā aizvien pieaugošo konkurenci gan televizoru, gan viedtālruņu segmentos, LG Electronics trešā ceturkšņa tirdzniecības apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem palielinājies par 0,7% un sasniedzis 12 miljardus dolāru, bet pamatdarbības peļņa šajā periodā pieaugusi līdz 251,5 miljoniem dolāru.

Struktūrvienība Home Appliance & Air Solution Company nodrošinājusi kopējo tīro peļņu šā gada trešajā ceturksnī 106,76 miljonu ASV dolāru apmērā.

LG Home Entertainment Company trešajā ceturksnī strādājusi ar 3,67 miljardu dolāru tirdzniecības apjomu, kas ir par 9% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī, galvenokārt pateicoties stabilam UHD un OLED televizoru pārdošanas apjomam tādos tirgos kā Ziemeļamerika, Latīņamerika un NVS valstis. Rentabilitāte ceturkšņa salīdzinājumā palielinājusies arī, pateicoties produktu piedāvājumu un izmaksu struktūras uzlabojumiem. Ņemot vērā mēreno televizoru pieprasījumu pasaulē, LG plāno veicināt rentabilitāti, palielinot marketinga koncentrēšanos premium segmentā un vienlaikus turpinot uzlabot izmaksu konkurētspēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple piegādes problēmu dēļ jaunais iPad Mini tirgū varētu nonākt tikai nākamgad

Jānis Rancāns, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple, visticamāk, nespēs oktobrī tirdzniecībā plaši piedāvāt jaunāko iPad Mini planšetdatoru ar augstas izšķirtspējas retina (tīklenes) ekrānu, atklājuši anonīmi avoti ASV kompānijas piegādātāju uzņēmumos.

Tādējādi Apple būs neizdevīgākās pozīcijās, salīdzinot ar konkurentiem Google un Amazon, vēsta Reuters. Avoti Apple piegādātājos aģentūrai atklājuši, ka kompānija tikai tagad uzsāk iPad Mini retina ekrānu izgatavošanu, kas nozīmējot to, ka šīs ierīces šogad būs pieejamas ierobežotā daudzumā. Tādējādi Apple varētu palaist garām arī Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, kas tradicionāli kompānijām ienes daudz naudas.

Jau izskanējis, ka Apple ar jauniem papildinājumiem iPad planšetdatoru klāstā varētu nākt klajā šomēnes. Izskanējis, ka jaunās ierīces būs plānākas un nedaudz mazākas nekā priekšgājēji. Tāpat tās varētu tikt aprīkotas ar jaudīgākiem procesoriem, labākām fotokamerām un augstas izšķirtspējas ekrāniem. Kompānija Apple atteikusies komentēt izskanējušo informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru