Jaunākais izdevums

Neomulīga ainava paveras acij, stāvot iekšpus Gulbenes alus brūža iežogotajai teritorijai. Ir sajūta, ka tā pamesta steigā. Zeme ir piebirusi sīkām, smalkām stikla lauskām kā pēc sprādziena, pieredzēto atstāsta reģionālais medijs Dzirkstele.

Pagalmā pie ceriņu krūma zemē guļam manāma prāva kaudzīte alus etiķešu: gaišais pasterizētais alus Vecais draugs, Vidzemes alus, Arnolda... 2007. gada oktobrī SIA Gulbenes alus darītava uzsāka Barona gaišā alus ražošanu, tā atdodot godu baronam fon Volfam, kurš 1811. gadā izveidoja Gulbenē iesala dedzinātavu, ko varot uzskatīt par Gulbenes alus darītavas pirmsākumu. Tas bijis teju pēdējais skaistais žests. Un 2009. gada sākumā uzņēmums pilnībā pārtrauca alus ražošanu apgrozāmo līdzekļu nepietiekamības dēļ. Atsākt šodien vairs nebūtu iespējams, jo ir izlauztas un aizvestas visas alus darīšanai nepieciešamās iekārtas, secinājusi Dzirkstele.

Uzņēmumam esot divi īpašnieki - brāļi Māris un Dainis Zaņģi no Rīgas-, no kuriem katram pieder 50 procenti kapitāldaļu. «Gulbenes plānā šī joprojām ir iezīmēta kā ražošanas teritorija. Šajā ziņā nekas nav mainījies. Kaut tur jau, tēlaini izsakoties, gandrīz vai «mūža meži» ir saauguši,» sacījusi Gulbenes novada domes teritorijas plānotāja Marta Mikolaja. Viņa uzskatot, ka nekas vēl nav zaudēts, ja šī vieta reiz sagaidīs savu īsto saimnieku. Eksperte atzinusi, ka Gulbenē šī nav vienīgā bijusī ražošanas teritorija, kura šodien izrādījusies nevienam nevajadzīga. Tāpat esot ar bijušo Gulbenes maizes kombinātu, Daiļrades cehu.

SIA Gulbenes alus darītava skaitoties pašvaldības lielākais parādnieks saistībā ar nesamaksāto nekustamā īpašuma nodokļa parādu. SIA Gulbenes alus darītava valdes priekšsēdētājs Māris Zaņģis Dzirkstelei stāstījis - sāpīgi bijis pārdzīvot to, ka, alus darītavai stāvot dīkā, no zagļiem nebija glābiņa, kaut tika algots sargs. «Viss, kas ir metālisks, to ņēma un greiza. Ir ierosinātas vairākas krimināllietas par šīm zādzībām. Tad mēs pieņēmām lēmumu, ka vienkārši visu izgriežam ārā paši, lai tur vairs nav, ko ņemt,» viņš stāstījis. Tomēr viņš nenolaižot rokas un saka, ka visu laiku tiek meklēti investori, taču pagaidām - bez panākumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Gulbenes alus darītavas teritorijā - kā pēc kara

Dienas Bizness, 16.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Redzot tuvplānā, kā tagad izskatās Gulbenes alus darītavas teritorijā, grūti iedomāties, ko ar to var iesākt. Kādreiz ražošanā izmantotās iekārtas ir izlauztas kopā ar visu sienu. Visapkārt ir gruveši kā pēc kara. Taču joprojām ir redzamas arī senās arhitektūras aprises, raksta reģionālais laikraksts Dzirkstele.

SIA Gulbenes alus darītava nekustamais īpašums Gulbenē pērn divreiz rīkotajā izsolē netika pārdots, jo nebija neviena pretendenta. Saskaņā ar likumu turpmāko divu nedēļu laikā kreditori varēja pieteikties uz šo īpašumu, lai paturētu to par atkārtotās izsoles sākumcenu 35 850 latiem jeb 51 009,95 eiro, norāda laikraksts.

Gulbenes novada dome pārāk ilgi domājusi, paturēt vai ne savā īpašumā Gulbenes alus darītavu, kas pašvaldībai esot parādā nesamaksāto nekustamā īpašuma nodokli - 24 000 latu jeb 34 148,92 eiro. Lēmums pašvaldībā par rīcību šajā sakarā bijis jāpieņem divu nedēļu laikā kopš pagājušā gada 19. novembra, kad notika izsole.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pašvaldība Gulbenes alus darītavas nekustamā īpašuma izsolē nepiedalās

Dienas Bizness, 25.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gulbenes novada dome nepiedalījās SIA Gulbenes alus darītava nekustamā īpašuma izsolē. Tā bija plānota vakar, 23.martā, taču nebija neviena pretendenta un izsole nenotika, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Kā deputātus informēja novada domes Administratīvi juridiskās nodaļas vadītāja Vita Kravale, šī bija jau atkārtota izsole ar 64,9 tūkstošu eiro sākumcenu. Viņa ir interesējusies pie tiesu izpildītājas Gunas Dangas un noskaidrojusi, ka pagaidām neviens potenciālais pretendents interesi par šo izsoli nav izteicis. Izsole notika pēc Gulbenes novada pašvaldības iniciatīvas. SIA Gulbenes alus darītava parādā pašvaldībai ir nekustamā īpašuma nodokli - aptuveni 45 tūkstošus eiro.

Izsolē pārdodamais nekustamais īpašums, kā liecina paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis, sastāv no zemesgabala 2,8189 hektāru platībā, uz kura atrodas neapmierinošā stāvoklī esošas neizmantotas ēkas - dzīvojamā ēka, alus rūpnīca (3 ēkas), sargu māja, noliktavas (3 ēkas) un katlumāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gulbenes novada domes deputāti vēl domā, piedalīties pašvaldībai vai ne SIA Gulbenes alus darītava nekustamā īpašuma izsolē, kas notiks 23.martā. Nekustamā īpašuma novērtējums jeb sākumcena ir 64,9 tūkstoši eiro, vēsta reģionālais medijs Dzirkstele.

Deputāti situāciju pārrunāja 11.marta novada domes sēdē. Tika secināts, ka nepieciešamības gadījumā nākamnedēļ būs jāsasauc ārkārtas domes sēde, lai balsotu par iespējamo pašvaldības dalību izsolē.

Zvērināta tiesu izpildītāja Guna Danga Dzirksteli informē, ka šādas izsoles rīkošana notiek pēc pašas Gulbenes novada domes iniciatīvas. Pašvaldība ir lielākais SIA Gulbenes alus darītava kreditors, jo uzņēmums novada domei parādā nekustamā īpašuma nodokli par zemi. Parāds veido vairāk nekā 45 tūkstošus eiro, laikraksts to noskaidroja pašvaldībā.

Izsolē pārdodamais nekustamais īpašums, kā liecina paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis, sastāv no zemesgabala 2,8189 hektāru platībā, uz kura atrodas neapmierinošā stāvoklī esošas neizmantotas ēkas - dzīvojamā ēka, alus rūpnīca (3 ēkas), sargu māja, noliktavas (3 ēkas) un katlumāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada laikā mikro alus darītava SIA Tālavas ķēniņa alus sarūpē aptuveni 15 tūkstošus litru alus. Nepārtraukti notiek arī dažādi eksperimenti, kad tiek kaut kas mainīts alus receptē vai tā brūvēšanas apstākļos, lai rastu vislabāko risinājumu, vēsta reģionālais laikraksts Dzirkstele.

SIA Tālavas ķēniņa alus izpilddirektore Ilze Kamarūte stāsta: «Tālavas ķēniņa alus jau ir kļuvis atpazīstams. Šobrīd mūsu ražotā alus lielākais daudzums tiek transportēts uz Rīgu, kur alus tiek pārdots dažos specializētajos alus veikalos, kafejnīcā Taka, kā arī lielākos veikalu tīklos, piemēram, Prisma. Pateicoties uzņēmumam Madara' 89, mūsu alus nonāk pie patērētājiem vairākos veikalos Vidzemē, piemēram, top! un Labais. Gulbenes novadā mūsu alus pagaidām ir nopērkams tikai atsevišķās vietās, lai gan tas varētu kalpot par vienu no izcilākajām novada vizītkartēm.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Izsolīs Gulbenes alus darītavas nekustamo īpašumu

Žanete Hāka, 20.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Martā notiks SIA Gulbenes alus darītava nekustamā īpašuma izsole, liecina paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 2,8189 ha platībā, uz kura atrodas neapmierinošā stāvoklī neizmantotas ēkas - dzīvojamā ēka, alus rūpnīca (3 ēkas), sargu māja, noliktavas (3 ēkas) un katlu māja.

Nekustamā īpašuma novērtējums ir 64,9 tūkstoši eiro.

Izsole notiks šā gada 23. martā.

Komentāri

Pievienot komentāru