Pasaulē

Hewlett-Packard, pateicoties automatizācijai, atteiksies no tūkstošiem darbinieku

Lelde Petrāne, 02.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Hewlett-Packard (HP) plāno tērēt vienu miljardu ASV dolāru un atlaist deviņus tūkstošus darbinieku trīs gadu laikā, izveidojot pilnībā automatizētus datu centrus, vēsta BBC.

HP, kas ir pasaulē lielākā tehnoloģiju kompānija, norādījusi, ka darbinieku atlaišana būs produktivitātes pieauguma un automatizācijas rezultāts.Tā arī akcentējusi, ka «nākamās paaudzes pakalpojumi» nāks par labu klientiem.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju darbinieku atlaišana notiks pakāpeniski un atšķirsies dažādās valstīs.

HP pērn jau atlaida 6700 darbiniekus, lai samazinātu izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jums netiks dota iespēja kļūt par vadītāju, ja vien nesignalizēsiet par savām līdera dotībām,» uzskata ekonomiste un Center for Talent Inoovation (CTI) dibinātāja Silvija Anna Hevleta (Sylvia Ann Hewlett).

Saskaņā ar pētījumu, ko CTI sadarbībā ar žurnālu Marie Claire veica pēdējā gada laikā, aptaujājot 4000 profesionāļus ar koledžas izglītību un 268 vacākos vadītājus, cilvēkam ir jābūt uzskatītam par līderi vēl pirms viņš tiek ieteikts vadošiem amatiem. Cilvēkam, kas tiek uzskatīts par līderi, jāpiemīt tādām īpašībām kā nopietnība un nosvērtība, izcilas komunikācijas prasmes un kopta āriene, citējot pētījumu, raksta Forbes.

Šīs īpašības ir nepieciešamas, tomēr to esamība vēl neliecina, ka saņemsiet «bonusa punktus». Gluži pretēji, ja jums tiek piedēvētas negatīvas īpašības, augstāk minētie punkti vairs netiks ņemti vērā.

Komentāri

Pievienot komentāru