Pasaulē

HP par vienu miljardu ASV dolāru iegādājas Palm

Ritvars Bīders, 29.04.2010

Jaunākais izdevums

Kompāniju Palm, kas ir viena no pionieriem viedtelefonu tirgū, iegādājies ASV datoru ražotājs Hewlett-Packard (HP), ziņo BBC.

HP norāda, ka Palm izstrādātā operētājsistēma webOS palīdzēs kompānijai ievērojami attīstīties strauji pieaugošajā viedtelefonu, kā arī citu mobilo ierīču tirgū.

Darījuma summā iekļaujot Palm parādsaistības, HP nāksies šķirties kopumā no 1,2 miljardiem ASV dolāru. HP, kas par katru Palm akciju maksā 5,70 ASV dolāru, cer pārņemšanas procesu noslēgt līdz šā gada jūlija beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas U2 līdera Bono investīcijas kompānijā Elevation Partners, kurai ir birojs Ņujorkā, nodrošinājušas viņam titulu «neveiksmīgākais investors ASV», vēsta sanfrancisco.bizjournals.com.

Pateicoties liela apjoma investīcijām Palm, Forbes un Move.com, kas nodēvētas par «bezprecedenta postošiem ieguldījumiem, kurus pat nav iespējams izskaidrot ar neveiksmi», Elevations Partners izpelnījusies būt par «neapšaubāmi vissliktāk vadīto institucionālo fondu ASV».

Bono ir viens no Elevation Partners pieciem līderiem, kuru starpā ir arī bijušais Apple Computer vadītājs Freds Andersons (Fred Anderson).

Elevation Partners 2007. gadā iegādājās 25% mobilo telefonu ražotāja Palm kapitāldaļu. Kopš tā laika Palm akcijas vērtība samazinājusies no aptuveni 18 ASV dolāriem līdz 3,65 dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Latvijas kuģniecības meitasuzņēmuma flotē jauns tankeris

Žanete Hāka, 13.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejā AS Latvijas kuģniecība meitas uzņēmums SIA LSC Shipmanagement (LSCSM) papildinājis savu pilnā tehniskajā pārraudzībā esošo floti ar jaunuzbūvēto kuģi Elandra Palm, informē AS Latvijas kuģniecība.

Jaunais tankeris Elandra Palm ir paredzēts naftas produktu un ķīmisko vielu pārvadājumiem. Tā kopējais garums ir 183 metri un kravnesība – 50 300 tonnas.

«LSCSM papildina savu pārraudzībā esošo floti ar nākamo kuģi, tādējādi palielinot naftas un ķīmisko vielu pārvadājumu maksimālo jaudu,» norāda AS Latvijas kuģniecība valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup).

Tankeris Elandra Palm ir otrais no trim LSCSM jaunajiem kuģiem, kuru būvējusi Dienvidkorejā esoša kuģu būves kompānija SSP SHIPBUILDING. Pirmais no trim kuģiem – Elandra Spruce – tika saņemts 11. janvārī. Nākamais papildinājums flotē gaidāms maijā, kad tai tiks pievienots tankeris Elandra Oak.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Google Android ASV nospiež iPhone trešajā vietā

Ritvars Bīders, 11.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Google izstrādā viedtelefonu operētājsistēma Android ir apsteigusi Apple iPhone, kļūstot par otru populārāko operētājsistēmu viedtelefoniem ASV un «nodzenot» Apple iPhone uz trešo vietu, ziņo Reuters.

Pētījumu kompānijas NPD Group dati liecina, ka Google operētājsistēma Android kontrolē tagad ir 28% ASV viedtelefonu tirgus, kamēr Apple iPhone tirgus daļa ASV ir saglabājusies 21% līmenī. Pirmajā vietā joprojām atrodas Research In Motion (RIM), kas ražo Blackberry telefonus, kontrolējot 36% ASV viedtelfonu tirgus.

Db.lv jau ziņoja, ka pagājušajā mēnesī datorražotājs Hewlett-Packard (HP) par 1,2 miljardiem ASV dolāru iegādājās kompāniju Palm, kas tirgo divus viedtelefonus, kas darbojas ar Palm izstrādāto operētājsistēmu WebOS. HP gatavojas attīstīt WebOS un izmantot to jaunās ierīcēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gada sākumā Nordea izveidojusi jaunu Tirgus analīzes nodaļu Baltijas valstīs, par kuras vadītāju kļuvis pašreizējais Nordea bankas Galvenais ekonomists Lietuvā Žīgimants Maurics (Žygimantas Mauricas). Viņš turpmāk būs arī atbildīgs un nodrošinās ekspertu analīzi un sniegs komentārus par makroekonomikas procesiem un norisi Baltijas valstīs un pasaulē.

«Baltijas valstis līdzdarbosies Nordea Grupas Tirgus analīzes organizācijas ietvaros, kas šobrīd pastāv 19 valstīs visā pasaulē. Šādas izmaiņas nodrošinās iespēju ātrāk reaģēt uz izmaiņām tirgū,» komentē Ž. Maurics.

Jaunā struktūrvienība sadarbībā ar globālo Nordea Tirgus analīzes organizāciju nodrošinās izpētes procesus, rezultātus publicējot Nordea ekonomikas apskata (Nordea Economic Outlook) tīmekļa vietnē nexus.nordea.com. Tāpat arī tiks piedāvāta detalizētāka izpēte un analīze par Baltijas valstu un pasaules ekonomiku, kā arī Nordea ekonomisti visās Baltijas valstīs cieši sadarbosies, apmainoties ar labāko pieredzi un praksi, veicot izpēti un paužot komentārus par makroekonomikas procesiem vietējos tirgos – Latvijā un Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas kuģniecības meitas uzņēmums SIA LSC Shipmanagement (LSCSM) papildinās savu tehniskajā pārraudzībā esošo floti ar trīs jaunuzbūvētiem kuģiem naftas un ķīmisko vielu pārvadāšanai. Pirmais no trim kuģiem tika saņemts 11. janvārī – 183 metrus garais tankeris Elandra Spruce. Nākamais papildinājums flotē sagaidāms aprīlī – tankeris Elandra Palm, savukārt maijā flotei tiks pievienots Elandra Oak, informē uzņēmumā.

Elandra Spruce ir pirmais no trim jaunajiem kuģiem, kurus būvē Dienvidkorejā bāzētā kuģu būves kompānija SSP SHIPBUILDING. Tankeris ir paredzēts naftas produktu un ķīmisko vielu pārvadāšanai. Tā kopējais garums ir 183 metri un kravnesība - 50300 tonnas.

AS Latvijas kuģniecībai (NASDAQ RIGA: LSC1R) pieder 16 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 500 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas, un papildus tehniski pārvalda vēl 5 kuģus, kopumā vadot 21 kuģu lielu floti. LK flotes vidējais vecums ir 8 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejā AS Latvijas kuģniecība meitas uzņēmums SIA LSC Shipmanagement (LSCSM) papildinājis savu pilnā tehniskajā pārraudzībā esošo floti ar jaunuzbūvēto kuģi Elandra Oak, informē uzņēmuma pārstāvji.

Jaunais tankeris Elandra Oak ir paredzēts naftas produktu un ķīmisko vielu pārvadājumiem. Tā kopējais garums ir 183 metri un kravnesība – 49 999 tonnas.

AS Latvijas kuģniecība valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups (Robert Kirkup) informē: «Šajā gadā LSCSM papildina savu tehniskajā pārraudzībā esošo floti ar trešo kuģi, kas pierāda ne tikai uzņēmuma augsto novērtējumu starp kuģu tehnisko menedžeru kompānijām visā pasaulē, bet īpaši izceļ mūsu apkalpes un kuģu vadības komandu augsto profesionalitāti. Flotes papildinājums ir svarīgs notikums, jo tas dod iespēju uzņēmumam palielināt darba vietu skaitu kā krastā, tā jūrā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Signāla uztveršanas problēmu dēļ ASV Patērētāju savienības izdotais žurnāls Consumer Reports nevar ieteikt iPhone 4 patērētājiem, turklāt norādot, ka ekskluzīvais iPhone 4 tirgotājs ASV - mobilo sakaru operators AT&T – pie signāla problēmām neesot vainojams.

Ietekmīgā bezpeļņas organizācija ir izpētījusi arī citus viedtelefonus, ieskaitot iPhone 3GS un Palm Pre, un secinājusi, ka šīm ierīcēm nav tādu signāla problēmu kā iPhone 4.

Mazumtirgotāja Kaufman Bros analītiķis Šavs Vū (Shaw Wu) norāda, ka Consumer Repors ir ietekmīgs izdevums, no kura padomus ņem liels daudzums patērētāju, tādēļ, visticamāk, publikācija par iPhone 4 atstās ietekmi uz jaunā Apple viedtelefona pārdošanas apjomiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Amazon, laižot klajā mūzikas atskaņotāju, apsteidz Apple un Google

Lelde Petrāne, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Internetā strādājošais mazumtirgotājs Amazon nācis klajā ar tiešaistes mūzikas pakalpojumu, kas ļauj lietotājiem augšupielādēt dziesmas un atskaņot tās no dažādām ierīcēm, ziņo BBC.

Amazon savu Cloud Player laidis klajā ASV, apsteidzot konkurentus Apple un Google, kas saskaņā ar baumām izstrādā līdzīgas sistēmas.

Lietotājiem tiek dota 5Gb liela uzglabāšanas vieta, kas aptuveni atbilst 1200 dziesmām, bet papildus vietu var iegādāties par maksu.

Cloud Player darbojas ar Blackberry, Palm un Android mobilajiem tālruņiem.

Komentējot šo jaunumu, Amazon viceprezidents, kurš atbildīgs par filmām un mūziku, Bils Karrs (Bill Carr) sacījis: «Mūsu klienti ir teikuši, ka viņi nevēlas lejupielādēt mūziku savos darba datoros vai telefonos.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eiropas Komisija tērē miljonus privātajām lidmašīnām, luksusa brīvdienām un kokteiļballītēm

Lelde Petrāne, 02.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija braucieniem ar privātajām lidmašīnām, luksusa brīvdienu kūrortiem un kokteiļballītēm iztērējusi vairāk nekā astoņus miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (vairāk nekā seši miljoni latu), atsaucoties uz pētījumu, vēsta telegraph.co.uk.

Laikā, kad dalībvalstīs tika «apcirpti» budžeti un pieauga nodokļi, komisāri braukuši limuzīnos, apmetušies piecu zvaigžņu viesnīcās un tērējuši naudu dāsnām dāvanām, ieskaitot Tiffany juvelierizstrādājumus.

Pētnieciskās žurnālistikas biroja (Bureau of Investigative Journalism) pētījums par Eiropas Savienības izpildvaras izdevumiem liecina, ka laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam par komisāru ceļojumiem ar privātajām lidmašīnām iztērēti vairāk nekā 7,5 miljoni eiro.

Vēl desmitiem tūkstoši iztērēti, izmitinot komisārus luksusa piecu zvaigžņu kūrortos eksotiskās vietās, piemēram, Papua-Jaungvinejā, Ganā un Vjetnamā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežizstrādes uzņēmumā SIA Billerudkorsnas Latvia, kas iepriekš bija pazīstams kā SIA Latsin, notikušas izmaiņas, uzņēmumā ievērojami samazinoties valdes locekļu skaitam. Tāpat uzņēmumā izveidota padome, liecina Lursoft dati.

Kopš 13. marta kompānijas valdē turpina darboties līdzšinējie valdes locekļi Iveta Lismente un Varis Sīpols, tāpat valdei pievienojies arī Didzis Zālītis, savukārt valdi pametis līdzšinējais tās priekšsēdētājs, zviedrs Svens Uno Gustavs Brinens (Sven Uno Gustaf Brinnen) un valdes locekļi Stigs Borje Jonsons (Stig Borje Jonsson), Jānis Zvaigzne, Pers Lenarts Tore Persons (Per Lennart Tore Persson) un Ernsts Arvīds Svanborgs (Ernst Arvid Svanborg).

Tāpat uzņēmumā atjaunota arī padome. Iepriekšējā padome darbu pārtrauca 1998. gadā. Pašlaik padomes locekļu amatā iecelts minētais E. A. Svanborgs, S. U. G. Brinens, kā arī padomes priekšsēdētājs Bjorns Anderss Pauls Fredriksons (Bjorn Anders Paul Fredriksson), kā arī Nils Johans Sakari (Nils Johans Sakari) un Karīna Ingebrorga Elizabeta Palma (Carina Ingeborg Elisabet Palm).

Komentāri

Pievienot komentāru