Mazumtirdzniecība

Humana Latvia pērn uzaudzējusi apgrozījumu

Gunta Kursiša, 26.07.2013

Jaunākais izdevums

Lietotu apģērbu mazumtirgotāja SIA Humana Latvia 2012. gadā, salīdzinot ar 2011. gadu, apgrozījumu palielinājusi par 22,4%, un tas veidoja 4,5 milj. Ls, liecina Lursoft dati.

Savukārt uzņēmuma peļņa 2012. gadā veidoja 735 tūkstošus latu.

Pērn SIA Humana Latvia atvēra piecas jaunas tirdzniecības vietas, no kurām trīs atrodas Rīgā, un pa vienai Jēkabpilī un Daugavpilī. Kopumā pagājušā gada nogalē SIA Humana Latvia pārvaldīja 28 veikalu tīklu. Arī šogad uzņēmums plāno paplašināt veikalu tīklu.

SIA Humana Latvia reģistrēta 2005.gadā un pieder Lietuvā esošajam Humana People To People Eastern Holding. Līdztekus apģērbu tirdzniecībai 2012. gadā uzņēmums ziedoja apģērbu aptuveni 60 dažādām bezpeļņas organizācijām, fondiem, biedrībām, kā arī valsts un pašvaldību organizācijām,

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietoto preču tirgotājs SIA «Humana Latvia» peļņa pērn augusi par 36,5% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, un tā sasniegusi 982 tūkstošus eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmuma apgrozījums pērn saglabājies iepriekšējā gada līmenī un bija 7,756 miljoni eiro.

Pēdējo desmit gadu laikā SIA «Humana Latvia» peļņa trīs reizes pārsniegusi vienu miljonu eiro - 2011., 2012. un 2013. gadā, liecina «Lursoft» multi atskaite.

SIA «Humana Latvia» pagājušajā gadā turpināja darbu pie veikalu tīkla darbības optimizācijas, sacīts tā gada pārskatā. Šī gada sākumā Latvijā darbojās 25 «Humana» veikali (par diviem veikaliem mazāk nekā 2018. gada sākumā) un divi «Humana Vintage» veikali. Tādējādi arī uzņēmumā vidēji nodarbināto skaits sarucis līdz 220 darbiniekiem.

Uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā pērn bija 2,372 miljoni eiro, kas bija par neliels samazinājums salīdzinājumā ar 2017. gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Humana Latvija ver vaļā savu trīsdesmito veikalu

Gunta Kursiša, 12.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietoto apģērbu veikalu tīkls Humana piektdien atvēris trīsdesmito veikalu Latvijā. Jaunais veikals atvērts Ventspilī.

Humana pārstāvji sola, ka neviena preces cena veikalā nepārsniegs 2,5 latu atzīmi.

Lai atvērtu veikalu Ventspils centrā, grūtības sagādāja atbilstošu telpu atrašana, stāsta Humana prokūriste Inga Juršāne-Piņķe.

Jaunatvērtais veikals darbojas pēc «divu nedēļu mārketinga cikla». Tas nozīmē, ka ik pēc divām nedēļām neiztirgotā prece tiek pilnībā nomainīta un aizstāta ar jaunu kolekciju un katru dienu veikala plaukti tiek papildināti ar jaunu apģērbu klāstu, skaidro Humana pārstāvji.

SIA Humana Latvia dibināta 2006. gadā un ir viens no lielākajiem uzņēmumiem lietoto apģērbu tirgū Latvijā, kas šobrīd nodarbina vairāk kā 200 darbiniekus. 2012. gadā uzņēmums strādāja ar 4,6 miljonu apgrozījumu, kas bija par 18% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Humana veikali ir atvērti Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā , Jēkabpilī kā arī Ventspilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn lietoto preču tirgotāja SIA Humana Latvia apgrozīja 7,39 miljonus eiro, pārskata gadu noslēdzot ar viena miljona eiro peļņu, liecina Lursoft dati.

2013. gadā SIA Humana Latvia tīklā darbojās 30 veikali, uzņēmums arī atvēra trīs jaunus veikalus, no kuriem divi atrodas Rīgā un viens – Ventspilī. Rīgā viens Humana Latvia veikals tika slēgts. Uzņēmuma vadība plāno nākotnē paplašināt veikalu tīklu, šogad atverot jaunas tirdzniecības vietas gan Rīgā, gan Latvijā.

2014. gadā uzņēmums plāno apgrozījuma kāpumu 10 – 15% apjomā.

Humana Latvia reģistrēta 2005. gadā un pieder lietuviešu Humana People to People Eastern Holding.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī importētu lietotu apģērbu un apavu apjoms pērn samazinājies un «otro roku» preču tirgotāju kļuvis mazāk, tīklu kompānijas uzņem apgriezienus, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Lietotu apģērbu un apavu veikali, tautā tā dēvētās humpalas krīzes laikā palīdzēja daudzām ģimenēm savilkt kopā galus. Šobrīd tos apmeklē cilvēki ar zemiem, vidējiem ienākumiem, kuri vēlas dzīvot taupīgi, cilvēki, kuri vēlas ģērbties atšķirīgi, stilīgie jaunieši. Nereti tajos atrodamas populāru zīmolu pērles, iespējams, arī kādas ārvalstu zvaigznes skatuves tērps vai ūdeļādas kažoks. Stereotips, ka tajos piedāvā preci, kas ir humānā palīdzība un tirgotājiem nav izmaksājušas ne centa, ir maldīgs.

2015. gadā trīs lietotu apģērbu veikalu ķēdes R.D.A., Kilomax un Humana Latvia ir atvērušas 29 jaunus veikalus. SIA R.D.A. ir atvērusi 17 tirdzniecības vietas, SIA ILP Market, kas attīsta Kilomax tīklu, – 8, bet SIA Humana Latvia – 4 jaunus veikalus. Kopā šīm trim veikalu ķēdēm ir 124 lietotu apģērbu veikali visā Latvijā. Savukārt divām lielākajām lietotu apavu ķēdēm kopā ir 44 veikali – SIA Kristīne-RR – 26, bet SIA Venda 2 – 18 veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Startup vīzu skaits pieaug desmitkārt

Anda Asere, 19.02.2020

"Reuters" žurnālists Tarmo Virki, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) jaunuzņēmumu eksperte Olga Barretu-Gonsālvisa, akseleratora "Startup Wise Guys" mārketinga vadītāja Zane Bojāre, Igaunijas jaunuzņēmumu organizācijas "Startup Estonia" startup vīzu projekta vadītāja Merilina Luka (Merilin Lukk).

Foto: Anda Asere

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas jaunuzņēmumos pērn ieguldīti aptuveni 20 miljoni eiro un šis gads sācies labi - līdz šim investīcijas sasniegušas jau septiņus miljonus.

"Investīcijas jaunuzņēmumu ekosistēmā 2019. gadā nav bijušas tās lielākās. Saskaņā ar maniem datiem, 2019. gadā Latvijas jaunuzņēmumos investēti apmēram 20 miljoni eiro, kas ir četras reizes mazāk nekā pirms gada. Nevaram lepoties ar lieliem skaitļiem, bet šis gads jau uzrāda labu tendenci un jaunuzņēmumos 2020. gadā jau investēti septiņi miljoni eiro," šodien notiekošajā "Riga Venture Summit" norāda Olga Barretu-Gonsālvisa, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) jaunuzņēmumu eksperte.

Jaunuzņēmumu skaits, kas pērn piesaistīja investīcijas, esot diezgan liels, bet finansējums ir samērā mazs un ir ieguldīts agrīnas stadijas kompānijās. Lielā mērā tas noticis pateicoties trim akseleratoriem, kuros ieguldīts publiskais finansējums, kā arī "Startup Wise Guys", kas ir privāts akselerators. Pērn Lietuva ieguva savu pirmo vienradzi jeb jaunuzņēmumu, kura novērtējums sasniedzis miljardu dolāru - lietoto apģērbu tirdzniecības platforma "Vinted".

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: Līdzsvarā starp ģimeni un uzņēmumu

Anda Asere
, 07.10.2014

Skaistumkopšanas salona un veikaliņa Mademoiselle īpašniece Evija Kerija Erta.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākumā biznesā ir iestrādāšanās un mācīšanās posms, kam ar laiku seko stabilitāte un sistēma.

Tā otrdienas laikrakstā Dienas Bizness (DB) secina Evija Kerija Erta, skaistumkopšanas salona un veikaliņa Mademoiselle (SIA Smart Concept) īpašniece. «Es varētu strādāt frizētavā, pelnīt, bet esmu izvēlējusies citu ceļu,» viņa saka.

Šobrīd uzņēmējdarbībā veicoties labāk nekā biznesa sākumposmā, jo darbība ir nostabilizējusies – ir viss nepieciešamais aprīkojums, ir pastāvīgie klienti un atliek vien strādāt. «Sākumā ir taustīšanās, mācīšanās, bet ar laiku sāc saprast, ko klienti vēlas. Tagad strādāt vieglāk, jo ir sava sistēma, ritms, pie kura pieturos. Ir lielāka kārtība – gan galvā, gan uzņēmumā,» viņa saka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apģērbu komplekts ikvienam Latvijas olimpietiem, kas dosies uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, izmaksās aptuveni 1700 eiro, otrdien jauno tērpu demonstrēšanas pasākumā pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

LOK ir vienojies ar Polijas kompāniju 4F par apģērbu piegādi sportistiem nākamajos četros gados. Šodien tika prezentēti Latvijas olimpiskās delegācijas tērpi Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, un, kā atzina klātesošie sportisti, pagaidām nekādu iebilžu par apģērbu funkcionālo kvalitāti viņiem nav.

Poļu zīmols 4F nodrošinās Latvijas sportistu, arī jaunatnes komandu, apģērbu nākamajos četros gados, tātad arī 2018.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā. Vrubļevskis atzīmēja, ka sadarbība četru gadu ciklā palīdzēs veidot vienotu nacionālo komandu identitāti starptautiskajās sacensībās.

«4F ražos pilnīgi visus Latvijas olimpiskās komandas tērpus, kurus sportisti izmantos sacensībās, oficiālajās ceremonijās un brīvajā laikā līdz pat 2020.gadam. 4F ražos pilnīgi visu, sākot ar atklāšanas ceremonijas tērpiem, beidzot ar zeķēm, sporta apaviem un somām, kuras lietos latviešu sportisti,» stāstīja Vrubļevskis, atgādinot, ka tērpu ražotājs tika izvēlēts iepirkuma rezultātā, kurā pieteicās divi dalībnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietoto apģērbu tirgotājs Humana Latvia pagājušajā gadā strādāja ar 7,756 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 36,5% un bija 982 251 eiro. Pērn kompānijas ieņēmumi no preču pārdošanas Latvijā pieauga par 42 638 eiro un bija 7,711 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru