Foto

Ieguldot 20 miljonus, Salu tilta izskats mainīsies līdz nepazīšanai

Dienas Bizness, 16.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divdesmit miljonus vērto Salu tilta rekonstrukcijas projektu sāks šovasar, un to veiks uzņēmums, kurš piedāvās zemāko līgumcenu. Šoferiem būs jārēķinās ar sastrēgumiem, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta (SD) atkārtoti izsludinātais iepirkums par Salu tilta renovāciju noslēgsies ceturtdien. Pirmā iepirkuma kārta paredz atjaunot tilta daļu pār Daugavu un Mazo Daugavu, kā arī apgaismojumu un lietus ūdens novades sistēmu. Pie pasūtījuma gan tiks nevis saimnieciski izdevīgākā, bet lētākā piedāvājuma iesniedzējs.

Uzņēmēju interese par tilta rekonstrukciju bijusi liela - pēc iepirkuma izsludināšanas gada sākumā RD Satiksmes departamenta speciālisti saņēmuši apmēram 100 jautājumu, tāpēc nolemts iepirkumu pārtraukt un sludināt jaunu.

Kā laikrakstam Dienas Bizness iepriekš skaidroja RD SD direktora pienākumu izpildītājs Krišjānis Peters, vairāki grozījumi iepirkuma nolikumā veikti, lai izvairītos no pārmetumiem, ka nosacījumi sašaurina pretendentu loku. K. Peters arī atzina, ka uzņēmēju jautājumi bijuši pamatoti - Salu tilta rekonstrukcijas projekts izstrādāts pirms četriem gadiem, taču tilta stāvoklis pa šo laiku ir pasliktinājies, savukārt darbos izmantojamās tehnoloģijas - attīstījušās.

Pēc rekonstrukcijas tilta izskats mainīsies līdz nepazīšanai - tilts iegūs jaunas laiduma konstrukcijas, deformācijas šuves, segumu un LED apgaismojumu. Uzlabojumi notiks arī gājējiem un riteņbraucējiem paredzētajā tilta tunelī, kas pēdējā laikā bija ieguvis kriminālu slavu, - drošību tur plāno uzlabot, ierīkojot apgaismojumu un videonovērošanu.

Pašlaik vērienīgo darbu izmaksas lēstas aptuveni 20 milj. eiro apjomā, taču konkrētāka summa taps zināma pēc iepirkumu konkursa noslēgšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru