Jaunākais izdevums

Lai ārpus ieslodzījuma vietām ieslodzītos nogādātu ārstniecības iestādēs, Ieslodzījuma vietu pārvalde iegādājusies četrus jaunus operatīvos transportlīdzekļus Citroen Jumper 2,2 HDI, informē pārvaldē.

Jaunajās automašīnās divu (viena video kamera virzīta uz transportlīdzekļa kustības virzienu, otra atradīsies apsargu nodalījumā) videokameru ieraksts ar dienas/nakts ieraksta funkciju, nodrošinot vismaz vienai kamerai audio ierakstu. Būs iekārta, kas fiksēs laiku, kad transportlīdzekli izmanto ar iedegtu bākuguni un ieslēgtu skaņas signālu, kā arī fiksēs transportlīdzekļa braukšanas ātrumu.

Specializēta programmatūra attēlos transportlīdzekļa atrašanās vietu uz detalizētas Latvijas kartes, kontrolēs tā statusu, ļaus piekļūt laika video un audio plūsmai, fiksēs attālinātā serverī koordinātes, ātrumu, laiku, bākuguns statusu. Transportlīdzekļi tiks aprīkoti arī ar sakaru ierīcēm (radiostacijas), kas pieslēgtas Iekšlietu ministrijas sakaru sistēmai.

Ieslodzīto pārvešanu uz ārstniecības iestādi ārpus ieslodzījuma vietas teritorijas nodrošina 11 ieslodzījuma vietas. Ieslodzītos pārved uz to ārstniecības iestādi, kurā atbilstoši ieslodzījuma vietas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vai ārstniecības iestādes ārpus ieslodzījuma vietas ārstniecības personas rekomendācijai var sniegt viņam nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Pārvalde norāda, ka bieži ir situācijas, kad ieslodzītos no Latvijas reģioniem (Daugavpils, Jēkabpils, Liepāja, Valmiera) ir nepieciešams pārvest uz ārstniecības iestādēm Rīgā, jo, ņemot vērā ieslodzītā veselības stāvokli, tikai ārstniecības iestādēs Rīgā ir iespēja sniegt nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Uz ārstniecības iestādēm ikdienā pārved un apsargā dažādas bīstamības pakāpes ieslodzītos (apcietinātie un notiesātie), kas apcietināti vai brīvības atņemšanas sodu izcieš par smagu un sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu, kā arī ieslodzītie, kuriem ir nosliece uz bēgšanu vai uzbrukumu.

Šobrīd, lai uz ārstniecības iestādēm ārpus ieslodzījuma vietas pārvestu ieslodzītos, izmanto ikdienas dienesta transportlīdzekļus (vieglā automašīna vai mikroautobuss), kuri nav speciāli aprīkoti un, ar kuriem jāiekļaujas kopējā transporta plūsmā. Šādās situācijās tiek kavēta ieslodzīto nogādāšana ārstniecības iestādē palīdzības sniegšanai, gan arī tiek apdraudēta sabiedrības drošība.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes izsludinātajā konkursā par operatīvo transportlīdzekļu iegādi ar piegādi ieslodzījuma vietu pārvaldes vajadzībām uzvarēja SIA Mile Auto, ar kuru Pārvalde noslēdza līgumu par četru operatīvo transportlīdzekļu iegādi. Līgumcena 172 909,11 eiro (bez PVN).

Iegādātie operatīvie transportlīdzekļi tiks nodoti Liepājas cietumam, Brasas cietumam, Valmieras cietumam un Olaines cietumam (Latvijas cietumu slimnīca).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Brasas cietuma pārvesti pēdējie ieslodzītie, ar nākamo nedēļu cietums tiks likvidēts

LETA, 29.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ no likvidējamā Brasas cietuma uz citām ieslodzījuma vietām tika pārvesti pēdējie ieslodzītie, savukārt pats cietums tiks likvidēts ar šī gada 1.aprīli, pavēstīja Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) pārstāve Aija Fedorova.

Viņa norādīja, ka ar Brasas cietuma likvidāciju IeVP ietaupīs 3,5 miljonus eiro. Līdz ar cietuma slēgšanu visi notiesātie ir pārvietoti uz citām Latvijas ieslodzījumu vietām ar atbilstošu soda izpildes režīmu, savukārt personālam piedāvātas turpmāka darba un dienesta iespējas Rīgā un Rīgas reģionā.

Fedorova skaidroja, ka novecojošo Brasas cietuma ēku uzturēšana IeVP ar katru gadu kļuva arvien apgrūtinošāka un finansiāli nelietderīgāka. To pārbūve vai rekonstrukcija, ievērojot Latvijai saistošās starptautiskās soda izpildes prasības, nav iespējama, ņemot vērā ēku slikto tehnisko stāvokli un šādai pārbūvei nepieciešamos ieguldījumus.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādīja, ka cietuma slēgšana ir vēsturisks pagrieziens. Ministrs uzsvēra, ka reformas kriminālsodu izpildes jomā un dinamiski pieaugošā resocializācijas attīstība prasa aizvien augstāku cietumu personāla kvalifikāciju un spēju reaģēt uz jauniem izaicinājumiem. Jaunās pieejas prasa arī jaunu ieslodzījuma vietu infrastruktūru, kurā ir ne tikai efektīvi drošības un uzraudzības risinājumi, bet arī personāla darba specifikai atbilstoši apstākļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajos gados brīvībā varētu nokļūt pirmie Latvijā ar mūža ieslodzījumu notiesātie, jo būs apritējis termiņš, kad šīs personas var lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu.

Šobrīd trīs Latvijas cietumos - Jelgavā, Daugavpilī un Iļģuciemā - atrodas 55 vīrieši un viena sieviete, kuri notiesāti ar mūža ieslodzījumu, liecina Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) aģentūrai LETA sniegtā informācija. Iespējams, viņu skaits palielināsies, jo astoņiem vīriešiem tiesa ir piespriedusi mūža ieslodzījumu, taču tiesas process vēl nav noslēdzies.

Notiesātie cietumā sodu izcieš trijās režīma pakāpēs - zemākajā, vidējā un augstākajā. Katrā pakāpē ir jāpavada konkrēts laiks, un pāreja uz katru nākamo pakāpi nozīmē, ka ieslodzītais cietumā ievērojis disciplīnu un aktīvi iesaistījies resocializācijas pasākumos. Pārejai uz katru nākamo pakāpi var sekot dažādu privilēģiju piešķiršana, piemēram, biežākas tikšanās ar radiniekiem, brīvāka pārvietošanās cietuma teritorijā vai pārvietošana uz kameru, kur atrodas ieslodzītie ar mazākiem brīvības atņemšanas soda termiņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Finanšu ministre: Daži rotējamie VID darbinieki vilcina laiku

LETA, 07.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rotējamie darbinieki mēģina novilcināt laiku, jo paši vēl līdz galam nav pārliecināti, vai viņi grib turpināt darbu jaunā amatā, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

LETA jau rakstīja, ka valdība šodien lēma par 56 924 eiro pārdali Tieslietu ministrijai (TM), lai nodrošinātu piecu ierēdņu pārcelšanu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uz Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP). TM aicināja valdību atbalstīt apropriācijas pārdali no Finanšu ministrijas budžeta programmas Valsts ieņēmumu un muitas politikas nodrošināšana uz TM budžeta apakšprogrammu 56 924 eiro apmērā, tostarp atalgojumam - 45 580 eiro.

Reizniece-Ozola skaidroja, ka šodien valdībā pieņemtais lēmums nav par papildu finansējuma piešķiršanu, bet gan attiecīgais VID finansējums tiek pārcelts uz IeVP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ugunsgrēkā Rīgā, Stabu ielā esošajā tiesībsargājošo iestāžu ēkā vakar pilnībā izdeguši Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša un viņa palīdzes kabineti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šorīt LNT raidījumam 900 sekundes teica, ka ugunsgrēkā cietuši četri VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmantotie kabineti. Kozlovskis uzsvēra, ka neviena krimināllieta ugunsgrēkā nav cietusi un izmeklēšanas process nav ietekmēts.

Jau vēlāk Iekšlietu ministrijā aģentūrai LETA skaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies ēkas 4.stāvā, kur atrodas Ceļu policijas pārvaldes kabineti. ENAP kabineti atrodas stāvu augstāk un tie cietuši minimāli.

VP informē, ka pēc ugunsgrēka šobrīd ir apgrūtināta darba organizācija Stabu ielā 89, tas skar gan daļu Satiksmes drošības pārvaldes, gan daļu Kriminālpolicijas. Ja šodien tur plānota kāda tikšanās, likumsargi aicina sazināties ar kontaktpersonu, pārliecinoties, vai tas būs iespējams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Grindeks bijušā Šķirotavas cietuma teritorijā plāno izveidot inovāciju centru

LETA, 08.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu ražotājs Grindeks bijušā Šķirotavas cietuma teritorijā nākotnē plāno izveidot inovāciju centru,pastāstīja Grindeks Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa.

Jaunais inovāciju centrs atradīsies teritorijā Krustpils ielā 63, Rīgā, ko uzņēmums iegādājās VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) jūlijā rīkotajā izsolē par 886 500 eiro.

Kļaviņa informēja, ka nākotnē iecerētajā inovāciju centrā atradīsies jaunas ražotnes, kurām nepieciešamas specifiskas vajadzības. Tostarp inovācijas centrā būs izveidotas laboratorijas un mūsdienīgs loģistikas punkts.

Kļaviņa papildināja, ka konkrētus plānus pāragri atklāt, taču tuvākajā laikā uzņēmums izstrādās detalizētu plānu inovāciju centra izveidei, teritorijas revitalizācijas plānu un nepieciešamo investīciju aprēķinus. Par inovācijas centra izveides plāniem uzņēmuma pārstāvji informēs tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru