Pakalpojumi

Ievērojami sarūk McDonald's ķēdes pārvaldītājas peļņa

LETA, 15.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn ievērojami saruka ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's pārvaldītājas SIA Premier Restaurants Latvia peļņa, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmums pērn nopelnīja 6618 eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma peļņa bija 632 730 eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn bija 29,95 miljoni eiro, kas ir par 1% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 29,63 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījuma pieaugumu pērn sekmēja 2013.gadā Jelgavā atvērtā ēstuve, kā arī tas, ka lielāka daļa ēstuvju pērn sasniedza maksimālos pārdošanas apjomus. Tāpat pagājušajā gadā tika piedāvāti jauni produkti.

Šogad uzņēmums plāno nodrošināt augstu apkalpošanas kvalitāti, popularizēt uzņēmuma vērtības, palielināt iespējas vairāk pielietot tehnoloģijas un turpināt veikt ieguldījumus uzņēmuma attīstībā.

Lai īstenotu noteiktos uzdevumus, uzņēmums īsteno darba organizācijas un efektivitātes uzlabošanas programmas. Tas nozīmē McDonald's ķēdes optimizāciju, ieguldījumu efektivitātes paaugstināšanu, uzņēmējdarbības integrācijas un vadības centralizāciju, zīmola attīstības, personāla vadības politiku un citus uzlabojošus pasākumus.

McDonald’s ir ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 34 000 ēstuvju, kurās ik dienu apkalpo ap 69 miljoniem klientu 119 valstīs. Vairāk nekā 80% McDonald’s ēstuvju pārvalda franšīzes vai uzņēmumi, kuri ieguvuši McDonald’s attīstības licenci.

McDonald’s attīstības licences turētājai kompānijai Premier Capital B.V. pieder 60 McDonald’s restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, kas nodarbina vairāk nekā 2800 cilvēku.

McDonald’s darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot ēstuvi Vecrīgā. Patlaban McDonald’s pārstāvniecībai Latvijā - SIA Premier Restaurants Latvia - ir 11 ēstuves (desmit Rīgā un viena Jelgavā).

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro. Premier Restaurants Latvia pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai Premier Capital B.V.

Pēc kompānijas sniegtajiem datiem, McDonald’s ar vairāk nekā 26 miljoniem apmeklētāju gadā ir populārākais ēdināšanas tīkls Baltijas valstīs. Savukārt ar vidēji 9,6 miljoniem apmeklētāju gadā McDonald’s ir populārākais restorānu tīkls Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru