Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs otra lielākā nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība If pagājušā gadā strādājusi ar 17,6 miljonu latu peļņu, kas ir par 76,6 % lielāka nekā pirms gada.

If informē, ka peļņas pieaugums balstās uz veiksmīgu investīciju politiku.

2009.gadā If P&C Insurance bruto prēmijās parakstīja 87 milj.Ls, kas ir par 19,7% mazāk 2008.gadā. Tostarp Igaunijā parakstītas prēmijas par 45,9 milj. Ls, Latvijā -18,1 milj. Ls, bet Lietuvā – 22,5 milj. Ls.

«Mēs esam veikuši nopietnus efektivitātes uzlabošanas pasākumus, lai sabalansētu izmaksas ar sarūkošiem ienākumiem. Lai arī mēs sajutām 2009.gada otrajā pusē cerīgus Baltijas ekonomikas uzlabošanās signālus, vēl joprojām IKP pieauguma prognozes ir kūtras visās Baltijas valstīs. Baltijas riska apdrošināšanas tirgus kļuva mazāks ne tikai tādēļ, ka samazinājās apdrošināmo objektu skaits, bet arī tādēļ, ka klienti kļuva cenu jūtīgi un tas būtiski samazināja tirgus cenas. Atveseļošanās nāks, bet tā būs krietni lēnāka, kā kritums. Apjomus, kas bija 2008.gadā neatgūsim pāris gados,» prognozē If P&C Insurance AS valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

If 2009.gadā atlīdzībās izmaksājis 52,48 milj. Ls, kas ir par 12% mazāk kā 2008.gadā.

Db jau rakstīja, ka kopumā Baltijas valstu apdrošināšanas tirgū If aizņem 14,3 %, ieņemot otru vietu. Lielākais spēlētājs ir Codan grupas apdrošināšanas kompānijas, bet par trešo lielāko Baltijā pērn kļuva Latvijas BTA.

Komentāri

Pievienot komentāru