Jaunākais izdevums

Igaunijas nekustamā īpašuma fonds EfTEN Capital palielinājis Latvijas nekustamo īpašumu portfeli, par 8,9 miljoniem eiro nopērkot 7400 kvadrātmetrus lielu neoklasicisma biroju ēku Blaumaņa ielā 5a, Tērbatas ielā 23/25.

Tas ir Igaunijas investīciju fonda aktīvu pārvaldes uzņēmuma SIA EfTEN Capital trešais darījums Latvijā.

EfTEN Capital ir iegādājies savu otro biroju ēku Rīgas centrā un trešo īpašumu Latvijā. Arhitekta Augusta Malvesa klasiskā un ievērojamā neoklasicisma ēka tika celta 1913.gadā bankas vajadzībām. Laika gaitā tā tika pārbūvēta par biroju ēku.

Ēkā atrodas 49 nomnieki, kas pārsvarā ir advokātu biroji, kā arī finanšu brokeri, bet pirmajā stāvā ir izveidoti dažādi veikali un restorāni.

Īpašums tika iegādāts no tās sākotnēji vēsturiskajiem īpašniekiem, kas pašlaik dzīvo ASV. Iegādes vērtība ir 8,9 miljoni eiro. Pirmo reizi ēkas pastāvēšanas vēsturē tai ir vienots īpašnieks, kas rada papildu vērtību tās tālākai attīstībai un pārvaldīšanai.

EfTEN Capital valdes loceklis Viktors Savins norāda, ka ēkai ir gan vēsturiska, gan arī komerciāla vērtība. Tā kā nomas maksas līmenis ēkā ir zem tirgus vērtības, tas dod iespēju palielināt ēkas rentabilitāti. Tāpat ir iespējams palielināt izīrējamo platību ēkas augšējā stāvā.

Kā informē EfTEN Capital AS vadītājs Viljars Arakass, šis ir līdz šim lielākais ieguldījums Latvijā. EfTEN Capital mērķis ir palielināt savu investīciju darbību Latvijā, ņemot vērā tās labo ekonomisko perspektīvu un faktu, ka Latvija ir kļuvusi par eirozonas 18.dalībvalsti.

EfTEN investīciju ieguldījumus Latvijā pārvalda SIA EfTEN Capital, kas ir SIA Newcom un EfTEN Capital AS dibināts kopuzņēmums Igaunijas nekustamā īpašuma fonda EfTEN Kinnisvarafond aktīvu pārvaldīšanai Latvijā. Newcom vairākuma akcionārs ir Viktors Savins, kas darbojas nekustamā īpašuma nozarē jau daudzus gadus.

EfTEN ienāca Latvijas tirgū 2013.gada martā, kad EfTEN Kinnisvarafond iegādājās nekustamo īpašumu Jelgavā, kur paredzēts uzbūvēt tirdzniecības centru ar galveno nomnieku - veikala Rimi operatoru. Jelgavā būvniecības darbus bija plānots uzsākt 2013.gada augustā.

2013.gada jūlijā fonds iegādājās īpašumu Stabu ielā 10/4, Rīgā, kas ir jau 17.objekts EfTEN Kinnisvarafond ieguldījumu portfelī.

2008.gadā EfTEN Capital AS nodibināja EfTEN nekustamā īpašuma fondu. Fonds ir iegādājies komercīpašumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ar kopējo platību 108 000 kvadrātmetru. Fonda EfTEN Capital AS aktīvu apjoms ir sasniedzis 120 miljonus eiro.

EfTEN Capital ir 2008.gadā dibināts aktīvu pārvaldes uzņēmums, kas specializējas uz investīcijām nekustamajā īpašumā. EfTEN Capital ir saņēmis Igaunijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai. Uzņēmums piedāvā arī privāto aktīvu portfeļu pārvaldīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

EfTEN aktīvi pārsnieguši miljardu eiro

Db.lv, 03.01.2022

Šobrīd darījuma finalizēšanas fāzē ir arī biroju kvartāla “Jaunā Teika” iegāde.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fondu pārvaldes kompānijas “EfTEN Capital” pārvaldīto aktīvu apjoms šī gada pirmajās dienās pārsniedzis viena miljarda eiro robežu.

“EfTEN” kopumā pārvalda septiņus fondus, kas veic investīcijas nekustamajos īpašumos Baltijā. Latvijā dažādu “EfTEN Capital” pārvaldīto fondu portfelī ir virkne nozīmīgu nekustamo īpašumu, to vidū tirdzniecības centrs “Domina”, Berģu loģistikas centrs, airBaltic galvenā mītne un citi biroju un loģistikas kompleksi.

"“EfTEN” pēc aktīvu apjoma apsteidz tikai obligāto pensiju fondu pārvaldīšanas sabiedrības, un mēs šobrīd esam lielākā fondu pārvaldes kompānija Baltijā. “EfTEN" panākumu noslēpums nav nekas konfidenciāls – par prioritāti vienmēr izvirzījusi mūsu investoru biznesa intereses nevis savējās, un līdz šim mums izdevies būt soli priekšā saviem tuvākajiem konkurentiem. Mēs ceram, ka veiksmes stāsts turpināsies un apņēmīgi strādājam pie tā, lai to panāktu," sacīja “EfTEN Capital Latvia” vadītājs Viktors Savins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"EfTEN Capital" nodibinājis jaunu komerciālā nekustamā īpašuma fondu, kas ievēros zaļo investīciju principus. Jaunizveidotā fonda pirmais pirkums ir "Danske Bank" biroju ēka Viļņā.

"EfTEN Capital" kopējā pārvaldīto fondu portfelī ir virkne nekustamo īpašumu arī Latvijā, to vidū tirdzniecības centrs "Domina", Berģu loģistikas centrs, airBaltic galvenā mītne un citi biroju un loģistikas kompleksi.

Jaundibinātais "EfTEN Real Estate Fund 5" nekustāmā īpašuma fonds ir alternatīvs, slēgts fonds, kura mērķis ir ikgadējais GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) reitings. Šis fonds ir "EfTEN Real Estate Fund 4" pēctecis, kas savukārt šobrīd ir noslēdzis savu ieguldījumu fāzi un kam ir augstākais GRESB ilgtspējas reitings starp īpašumu fondiem Baltijā - četras no piecām zvaigznēm.

Divi lielākie fonda investori ir "EfTEN United Property Fund" un LHV pensiju fondi, kā arī vairāki privāti un profesionālie investori. Privātie investori var ieguldīt "EfTEN Real Estate Fund 5", izmantojot "EfTEN United Property Fund", kas šobrīd veic savas līdz šim lielākās investīcijas un iegulda lielāko daļu neieguldītā kapitāla "EfTEN" piektajā fondā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

EfTEN veic savu lielāko investīciju Latvijā, iegādājoties ēku Duntes Biroji

Lelde Petrāne, 02.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

EfTEN Real Estate Fund II ir iegādājies A-klases biroju ēku Duntes Biroji, kas atrodas Duntes ielā 6, no Catella Real Estate AG. Tas ir septītais EfTEN Capital Latvia pārvaldītais investīcijas objekts Latvijā.

2007.gadā MERKS (Merko grupa) uzbūvētā biroju ēka esot uzskatāma par vienu no labākajām biroju ēkām Rīgā.

Ēkas nomnieki ir tādi uzņēmumi tādi kā Statoil, Samsung, Premier Capital (McDonalds), LHV Banka, Royal Canin, Takeda un citi.

Biroju ēkai ir divas daļas, tai ir septiņi stāvi, plašs stikla ātrijs.

EfTEN Capital Latvija vadītājs Viktors Savins komentē: «Esam gandarīti, ka otrais EfTEN Real Estate Fund II ieguldījums ir veikts tieši Latvijā. Šis bija izaicinājums apmierināt investoru cerības nākamajām investīcijām pēc Radisson Blu darījuma šā gada sākumā.»

Duntes Biroji ir EfTEN lielākā līdz šim veiktā investīcija Latvijā. Darījuma cena netiek atklāta. Objekta iegādi finansē SEB Banka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

EfTEN Real Estate Fund III AS akcijas šodien, 1. decembrī tika iekļautas Nasdaq Tallinn Baltijas Oficiālajā sarakstā.

EfTEN Real Estate Fund III AS ir Baltijas komerciālā nekustamā īpašuma ieguldījumu fonds, kurš iegulda naudas plūsmu ģenerējošos nekustamā īpašuma objektos, un galvenokārt paredzēts privātiem ieguldītājiem.

Fondu pārvalda EfTEN Capital, lielākais nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldītājs Baltijas valstīs.«EfTEN akciju nonākšana biržā bija ļoti labi organizēta. Jau pirms vairākiem gadiem uzņēmums publiski paziņoja par savām ambīcijām kotēties. Viņi turēja savu solījumu, un rezultāts ir ļoti iepriecinošs: pieprasījums pārsniedza piedāvājumu vairāk nekā piecas reizes, piesaistot vairāk kā 1800 investorus,» pauda Nasdaq Tallinn valdes priekšsēdētājs Kaarel Ots. «Ir liels gandarījums redzēt, ka tādi uzņēmumi kā EfTEN izmanto biržu, un ir patiess prieks sveikt viņus Baltijas Oficiālajā sarakstā.»EfTEN Real Estate Fund III AS akciju kotācija biržā tiek uzsākta pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma, kas noslēdzās 2017. gada 10. novembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Igaunijas Eften par 46 miljoniem eiro iegādājas viesnīcu Radisson Blu Sky

BNS, 02.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamo īpašumu fonds EfTEN Real Estate Fund II, kuru janvārī nodibināja kompānija EfTEN Capital, par 46 miljoniem eiro ir iegādājies 100% viesnīcas Radisson BLU Sky nekustamo īpašumu un operatorkompāniju.

Bez ievērojamās viesnīcas un tās operatora Astlanda Hotelli Eften Real Estate Fund II pārņēma arī 3000 kvadrātmetru biroja ēku un iecienītu bāru Madissoni, pirmdien paziņoja EfTEN Capital.

«Pirmais EfTEN nekustamo īpašumu fonds vairāk koncentrējas uz pēckrīzes oportūnistu, pievienotās vērtības investīciju stratēģiju, bet jaunā nekustamo īpašumu fonda stratēģija ir vienīgi pamata nekustamie īpašumi Baltijas valstīs, kas nozīmē vislabāk zināmie komerciālie īpašumi, stabili nomnieki un zema riska profils,» sacīja fonda vadītājs Viljars Arakass.

Interešu konflikts starp abām kompānijām ir novērsts ar pilnīgi atšķirīgām investīciju stratēģijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“EfTEN Real Estate Fund 4” no “Hanner Group” par 131 miljonu eiro Rīgā iegādājies biroju kvartālu “Jaunā Teika”.

Tas ir “EfTEN” līdz šim lielākais darījums un otrs lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijas vēsturē.

“Līdz ar šī īpašuma iegādi EfTEN portfelim pievienosies Rīgas biroju tirgus ainavā nozīmīgais objekts “Jaunā Teika”. Mēs augstu vērtējam “Hanner Group” profesionalitāti, attīstot šo īpašumu un noslēdzot ar mums šo tik nozīmīgo darījumu, ”sacīja “EfTEN Capital” izpilddirektors Viljar Arakas.

Biznesa centru “Jaunā Teika” veido četras biroja ēkas, no kurām trīs – Ausma, Teodors un Henrihs tika uzbūvētas 2016.gadā, bet viena – Valters jau 2009. gadā. Biroja ēku kompleksa nomājamā platība ir aptuveni 59 000 kvadrātmetru, un tajā kopumā ir 1102 autostāvvietas, no kurām 973 atrodas divās daudzlīmeņa stāvvietu ēkās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

EfTEN Capital par deviņiem miljoniem iegādājas Tērbatas biznesa centru

Lelde Petrāne, 16.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

EfTEN Capital palielinājis Latvijas nekustamo īpašumu portfeli, izsolē iegādājoties A klases biroju ēku Lācplēša ielā 20A. Tas ir EfTEN Capital, aktīvu pārvaldes uzņēmuma, piektais darījums Latvijā, informēja tā pārstāve Renāta Kaupasa.

EfTEN nekustamo īpašumu fonds, kuru pārvalda EfTEN Capital, iegādājies savu trešo biroju ēku Rīgas centrā un piekto īpašumu Latvijā. 2006.gadā ēkas arhitekti par tirdzniecības un biroju ēku Lāčplēša 20A saņēma Rīgas arhitektūras Gada balvu. Ēka ir būvēta 2005. gadā.

«Tērbatas biznesa centra pievienošana EfTEN portfelim veicina diversifikāciju mūsu fonda portfelim,» norādīja EfTEN Capital vadītājs Viktors Savins.

Nosolot augstāko cenu 9 000 000 EUR apmērā, EfTEN nekustamo īpašumu fonda meitas uzņēmums SIA Emilix tika pasludināta par izsoles uzvarētāju ar tiesībām iegūt nekustamo īpašumu 60 dienu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Rietumu Banka” ir piešķīrusi kredītu 6,5 miljonu apmērā SIA “Eften Logistics”. Izsniegtais finansējums paredzēts uzņēmuma esošo saistību refinansēšanai ar mērķi nodrošināt loģistikas parka “EfTEN Logistics Ķekava” attīstību.

“EfTEN Logistics Ķekava” ir viens no lielākajiem loģistikas parkiem Latvijā, kas piedāvā nomai biroju, tirdzniecības un noliktavu telpas 37.5 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Ar Rietumu Bankas kredītu uzņēmums refinansēs iepriekšējās saistības par šo telpu iegādi, tādejādi sekmējot tā turpmāko izaugsmi.

“Loģistikas industriju mēdz dēvēt par valsts ekonomikas artēriju, kas savieno ražotājus un tirgotājus, pilsētas un lauku reģionus, Latviju un tās eksporta tirgus. Loģistikas centru attīstība mūsdienās ir pamats daudzu citu nozaru izaugsmei, līdz ar ko valsts ekonomikā tiek radītas jaunas darbavietas un palielinās konkurētspēja, tādējādi veicinot ilgtspējīgu tautsaimniecības izaugsmi. Mēs augstu novērtējam uzņēmuma “EfTEN Logistics” profesionalitāti un darba mērogu un ticam, ka šis darījums dos vērtību ekonomikai kopumā,” uzskata Jeļena Buraja, Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas fonds EfTEN Kinnisvarafond II AS (EfTEN) par 74,5 miljoniem eiro no KanAm Grund Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH iegādājies tirdzniecības centru Domina, informēja EfTEN.

74,5 miljonus eiro vērtais tirdzniecības centra Domina iegādes darījums ir lielākais atsevišķais ieguldījums EfTEN. Tas ir pēc kārtas astotais EfTEN Capital vadībā veiktais ieguldījums Latvijā. Darījumu finansēja Nordea banka Latvijā 45 miljonu eiro apmērā.

Tirdzniecības centra Domina platība pārsniedz 120 000 kvadrātmetru, un tas ir otrs lielākais tirdzniecības centrs Rīgā. Tā celtniecību veica vairākos posmos un pabeidza 2006.gadā. Projektu īstenoja nekustamā īpašuma attīstības uzņēmums Pro Kapital.

Dominā darbojas vairāk nekā 160 veikalu, kas pārstāv visus mazumtirdzniecības sektorus.

Dominas vadītāja būs Dina Bunce, kurai ir vairāk nekā desmit gadu pieredze tirdzniecības centru vadībā. Vairāk nekā astoņus gadus viņa darbojās tirdzniecības centra Spice vadībā, savukārt pēdējos sešus gadus bija atbildīga par tirdzniecības centra Lietuvas Saules Miestas darbību. Šo tirdzniecības centru EfTEN Real Estate Fund III AS iegādājās pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas nekustamo īpašumu fondu pārvaldnieks "EfTEN Capital" par 2,75 miljoniem eiro iegādājies 12 stāvu dzīvojamo ēku tirdzniecības centra "Dole" rajonā, informē kompānijas pārstāvji.

Nākamā gada sākumā plānots sākt īpašuma renovāciju, kurā kopējās investīcijas plānotas aptuveni 7,2 miljonu eiro apmērā.

"EfTEN Capital Latvia" izpilddirektors Viktors Savins norāda, ka "EfTEN Capital" saredz lielu potenciālu Latvijas dzīvojamo māju tirgū.

Iegādātais īpašums ir ceturtais "EfTEN Residential Fund" ieguldījums. Pagājušā gada sākumā Tallinā tika pabeigta Kadakas īres ēka ar 113 dzīvokļiem un šā gada aprīlī Kauņas īres ēka ar 96 dzīvokļiem. Līdz šim lielākais ieguldījums - Viļņas ēka ar 145 dzīvokļiem - tiks pabeigta 2024.gada sākumā.

"EfTEN Capital" ir nekustamo īpašumu fondu pārvaldīšanas uzņēmums Baltijas reģionā, kas koncentrējas uz ieguldījumiem komerciālajā nekustamajā īpašumā un piedāvā aktīvu pārvaldības pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds "EfTEN Real Estate Fund III" iegādāsies starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā esošo Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" galvenā biroja ēku, kā arī ražošanas un noliktavas ēku Ķekavā, informē EfTEN.

Abas ēkas fonds iegādāsies no “New Hanza Capital". Darījumu kopējā summa ir 15,8 miljoni eiro, tostarp "Swedbank" un "Luminor" aizdevums veido 7,2 miljonus eiro.

“"airBaltic" galvenajā birojā remonts veikts 2016.gadā. Pašreizējais nomas līgums ir spēkā līdz 2026.gadam," paziņojumā norāda "EfTEN Real Estate Fund III" valdes loceklis Viljars Arakass.

Savukārt Ķekavā esošajā loģistikas centrā "Piepilsētas" ir ļoti labs tehniskā nodrošinājuma līmenis un tas atrodas netālu no autoceļa "Via Baltica". Lielākie nomnieki kompleksā ir kompānijas "Fristads Kansas Production" un "Forans".

Igaunijas komerciālo nekustamo īpašumu fondu pārvaldnieku "EfTEN Capital" pilnvaro un regulē Igaunijas finanšu sektora uzraugs - Finanšu inspekcija. Kompānija pārvalda fondus "Eften Kinnisvarafond", "Eften Kinnisvarafond II" un "Eften Real Estate Fund III", kura akcijas kotē Tallinas biržas oficiālajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

EfTEN Capital izveido jaunu investīciju fondu

Db.lv, 24.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu fondu pārvaldītājs Baltijā EfTEN Capital AS ir izveidojis jaunu fondu institucionālajiem investoriem - EfTEN Special Opportunities Fund. Jaunizveidotais fonds, kura galvenie investori ir Baltijas pensiju fondi, investēs nekustamā īpašuma projektos, kuru darbības turpināšanai nepieciešams papildu finansējums.

Sākotnējais fonda pašu kapitāls ir 25,4 miljoni eiro, ko sešu mēnešu laikā plānots palielināt līdz maksimāli 75 miljoniem eiro. Fonda galvenie investori ir Igaunijas un Latvijas pensiju fondi.

"Procentu likmju kāpums un vairāki recesijas ceturkšņi atstāj iespaidu uz nekustamā īpašuma nozari. No vienas puses, bankas ir kļuvušas daudz konservatīvākas nekustamā īpašuma projektu finansēšanā. Savukārt, no otras puses, augstākas kredītu izmaksas un neskaidras ekonomiskās vides perspektīvas ir samazinājušas klientu aktivitāti nekustamā īpašuma nozarē. Rezultātā šajā nozarē ir parādījušās investīciju iespējas, kur pat projekti ar saprātīgu ilgtermiņa biznesa ideju saskaras ar finansējuma trūkumu," komentē EfTEN Capital Latvija valdes priekšsēdētājs Viktors Savins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu “Domina Shopping” saimnieciskās darbības nepārtrauktību, tirdzniecības centra īpašnieks “Eften Domina” refinansējis esošās saistības - bankas Citadele un Swedbank izsniegušas sindicēto aizdevumu 42 miljonu eiro apmērā.

Kopējais “Domina Shopping” īpašniekam un pārvaldniekam SIA “Eften Domina” izsniegtais refinansējums ir 42 miljoni eiro, no kuriem 21 miljons ir Citadele aizdevums un otra puse – Swedbank. Līdzekļi tiek izmantoti īpašumā esošās infrastruktūras efektīvai pārvaldīšanai, nodrošinot tirdzniecības centra darbību arī pēc ilgstošo Covid-19 ierobežojumu pakāpeniskas atcelšanas.

"Domina Shopping" ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā un Latvijā, tajā ir vairāk nekā 170 tirdzniecības vietu. Centra īpašnieks kopš 2016. gada jūlija ir SIA "Eften Domina", kas ir daļa no alternatīva investīciju fonda EfTEN Kinnisvarafond II, ko pārvalda “EfTEN Capital” – viens no lielākajiem nekustamo īpašumu un komercīpašumu pārvaldniekiem Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīts pirkuma līgums starp EfTEN Real Estate Fund 4 un Lords LB Baltic Fund III, saskaņā ar kuru EfTEN iegādāsies Berģu Loģistikas Centru.

Šis ir lielākais šāda tipa ēkas iegādes darījums kopš 2018. gada. Paredzams, ka darījums tiks pabeigts dažu tuvāko mēnešu laikā.

Berģu LC platība ir aptuveni 50 000 m2. Īpašums ir būvēts 2008. gadā un ir iznomāts diviem galvenajiem nomniekiem: DO IT, kas ir Dānijas mājas mēbeļu importētājs un izplatītājs, kurš mazumtirdzniecībā darbojas ar nosaukumu JYSK, un Orkla Logistics.

Īpašumu iegādājās EfTEN Real Estate Fund 4, kuru pārvalda EfTEN Capital AS, kas ir lielākā komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldnieka sabiedrība Baltijā.

"Ieguldījumi loģistikas segmenta īpašumos šobrīd piedāvā vienu no labākajiem rentabilitātes rādītājiem. Berģu LC labi iederas mūsu portfelī, pateicoties tā novietojumam stratēģiskā Pierīgas reģionā ar vieglu piekļuvi Rīgas brīvostai. Jaunajā, Covid laikmetā loģistika piedzīvo strauju izaugsmi. Berģi ir ideāla vieta loģistikas centram, no kura nodrošināta viegla piekļuve ziemeļu un austrumu reģioniem (Skandināvijai kā arī NVS valstīm) un ir viena no labākajām premium klases vietām loģistikai Rīgā," komentē EfTEN Capital Latvia valdes priekšsēdētājs Viktors Savins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Domina Shopping attīstībā pērn investēti 10,2 miljoni eiro

Db.lv, 11.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" attīstībā pagājušajā gadā ieguldīti 10,2 miljoni eiro, informē "Domina Shopping" pārstāvji.

"Domina Shopping" direktore Dina Bunce atzīst, ka aizvadītais gads Latvijas lielo tirdzniecības centru nozarei bija kritisks pandēmijas izraisīto neprognozējamo un konkurenci kropļojošo ierobežojumu dēļ. Ilgstošais liegums strādāt vairumam veikalu, nemitīga pielāgošanās jaunajiem un neprognozējami mainīgiem darbības formātiem un epidemioloģiskajām prasībām rezultējās ar "Domina Shopping" apgrozījuma samazināšanos par 26,9%.

Vienlaikus 2021.gadā centra darbspējā un attīstībā ieguldīti vairāk nekā 10,2 miljoni eiro, kas ir lielākais investīciju apmērs gada laikā kopš centrs pieder "EfTEN Capital".

Tostarp 9,5 miljoni eiro ieguldīti "Domina Shopping" jaunuzbūvētā 7000 kvadrātmetru plašā izklaides un atpūtas centra "Apollo/Skypark" izveidē, kura atvēršana sagaidāma pavasarī, noslēdzoties pandēmijas ierobežojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs "Domina Shopping" ieguldījis vairāk nekā 40 000 eiro savas klientu kartes digitalizācijā, līdzšinējo plastikāta risinājumu aizstājot ar jaunizveidotu mobilo lietotni "DO Shopping", informē uzņēmumā.

Jaunā digitālā klientu karte jeb "DO Shopping" lietotne pieejama lejupielādēšanai "App Store" un "Google Play" platformās.

Lietotnē ir iebūvēta funkcija - krāt punktus par pirkumiem 1% apmērā no katra pirkuma summas, pēcāk to uzkrātos punktus apmainot pret "Domina Shopping" dāvanu kartēm.

Vēl lietotnē uzkrātos punktus turpmāk būs iespēja novirzīt labdarības mērķim - atbalstot Bērnu slimnīcas fonda iniciatīvu "Palīdzi piepildīt Bērnu slimnīcas drosmes kastes!". Tās misija ir palīdzēt visu vecumu Bērnu slimnīcas pacientiem pārvarēt bailes izmeklējumos vai procedūrās, kā uzmundrinājumu saņemot nelielu mantiņu - dāvaniņu.

"Drosmes kastē ir dažādas rotaļlietas un aksesuāri, no kurām pacients par drosmīgi izturētu manipulāciju vai izmeklējumu var pats sev izvēlēties mantiņu. Ir svarīgi motivēt bērnus varonīgi veikt nepieciešamās procedūras, un mūsu pieredzē redzam, ka neliels apbalvojums par drosmi patiešām palīdz ne tikai konkrētajā situācijā, bet arī uzlabot ārstniecības rezultātus ilgtermiņā. Reizēm liela drosme ir kaut vai pats slimnīcas apmeklējums vien. Iespējams, vēršoties slimnīcā arī citās reizēs, pacients, atminoties iepriekšējo pozitīvo pieredzi, vairs neizjutīs bailes, būs mazinājies stress gan viņam pašam, gan vecākiem," sacīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Pacientu pieredzes un klientu vadības daļas Pacientu pieredzes projektu vadītāja Austra Straume.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

EfTEN no DSV pērk biznesa un loģistikas centrus Rīgā, Tallinā un Viļņā

LETA, 30.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldītāja EfTEN Capital fonds EfTEN Real Estate Fund III iegādāsies trīs biznesa un loģistikas centrus Rīgā, Tallinā un Viļņā no Dānijas transporta un loģistikas kompānijas DSV, informēja EfTEN Real Estate Fund III.

Tas pavēstīja, ka DSV vēl vismaz desmit gadus nomās šos centrus no EfTEN Real Estate Fund III.

Fonds iegādāsies centrus Rīgā, Krustpils ielā 31, Tallinā, Pērnavas šosejā (Pärnu mnt) 535, un Viļņā, Stasīlu ielā (Stasylų gatvė) 21. Visi centri atrodas pie lielām transporta maģistrālēm, būvēti un renovēti no 2000. līdz 2006.gadam, un to kopējā izīrējamā platība ir 33 tūkstoši kvadrātmetru. 2017.gadā plānots paplašināt centru Rīgā, un pēc paplašināšanas izīrējamā platība pieaugs par 4300 kvadrātmetriem.

Centra iegāde Rīgā varēs notikt, tiklīdz pašvaldība apstiprinās, ka atsakās no pirmpirkuma tiesībām, centra Tallinā iegādei nepieciešama Igaunijas Konkurences padomes atļauja, savukārt darījums Lietuvā stājas spēkā nekavējoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Domina Shopping investēs 56 000 eiro energoefektivitātē

Db.lv, 23.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" energoefektivitātes uzlabošanā šogad tiks investēti 56 000 eiro, informē tirdzniecības centra pārstāvji.

Strauji pieaugot energoresursu izmaksām, "Domina Shopping" tiks ieviesti vairāki taupības pasākumi, tostarp visi gaismekļi, kas vēl nav nomainīti, tirdzniecības centra koplietošanas telpās tiks nomainīti uz LED gaismekļiem.

"Domina Shopping" direktore Dina Bunce norāda, ka pagaidām "Domina Shopping" darba laiks netiks mainīts un joprojām būs no plkst.10 līdz 21. Saglabāt esošās darba stundas ļauj arī iepriekšējos piecos gados veiktās investīcijas energoefektivitātes uzlabošanā vairāk nekā 360 000 eiro apmērā.

Šovasar tirdzniecības centrā ir veiktas vairākas elektroenerģijas patēriņa korekcija, tostarp samazināti apgaismojuma darbības laika intervāli gan iekštelpās, gan ārā, kas, pēc aprēķiniem, ietaupīs ne mazāk kā 2000 kilovatstundu dienā, kas ir aptuveni 62 000 kilovatstundu mēnesī. Tuvākajā laikā tiks būtiski pilnveidota apkures sistēma, uzstādot siltumizolāciju uz sūkņiem un regulējošo armatūru, kā arī potenciāli tiek plānota saules paneļu izvietošana uz tirdzniecības centra jumta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Sasof II Aviation Ireland Limited

Žanete Hāka, 18.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 128 komercķīlas, bet 118 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 188 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 125 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 63 miljardi eiro.

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu devis uzņēmums Sasof II (H) Aviation Ireland Limited, kā parādnieku norādot Sasof II (H), LLC. Ķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 98 miljoni eiro un to ņēmusi National Association Wells Fargo Bank Northwest.

Otru lielāko komercķīlu devuši uzņēmumi SIA Despina Capital, AS Halcyon Capital, SIA Ventamonjaks un Uralchem Freight Limited, kā parādnieku norādot SIA Despina Capital. Komercķīlas vērtība ir 66 miljoni eiro un to nēmusi AS ABLV Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

EfTEN Capital: Nekustamā īpašuma nodoklis komercsektorā ir diezgan biedējošs

LETA, 31.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investoriem vienmēr vislielākās bažas rada nestabilitāte un patlaban to veicina Latvijas nodokļu politika, šodien konferencē Kā attīstīsies nekustamo īpašumu tirgus Latvijā? sacīja investīciju fonds EfTEN Capital vadošais partneris Viktors Savins.

Viņš norādīja, ka investīcijas tirgū ienāk, piemēram, pēdējos trīs gados EfTEN Capital investējis dažādos īpašumos Latvijā 200 miljonus eiro, bet Baltijā kopumā investīcijas pārsniegušas 500 miljonus eiro.

Bijām ļoti optimistiski par tirgu. Tomēr patlaban nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN) komercsektorā ir diezgan biedējošs, sacīja Savins.

Viņš sacīja, ka patlaban notiek kadastra vērtību pietuvināšana tirgus cenām, taču pauda neizpratni par to, kā ierēdņi, kas nenodarbojas ar biznesu, var saprast tirgus vērtības, un kā var saprast ēkas biznesu, lai noteiktu nodokļa likmes ēkai.

Zemi ar nodokli Eiropā apliek tikai dažas valstis, bet konkrēta likme ir noteikta tikai Francijā un Latvijā. Kā var aplikt ar nodokli zemi, kas pati neko nepelna? Tikpat labi varētu aplikt ar nodokli arī katra iedzīvotāja konta atlikumu bankā, skaidroja Savins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

29. augustā Rīgā, biroju kompleksā Jaunā Teika tiks atklāta valstī lielākā elektroauto uzlādes vieta, informē AS Latvenergo.

Tajā Elektrum Drive sadarbībā ar EfTEN Capital izveidotajās trijās stacijās būs pieejamas 28 pieslēgvietas. Pakalpojums uz laiku būs pieejams par īpašu cenu.

Ne tikai privātajā, bet arī uzņēmumu sektorā Latvijā elektroauto skaits pārliecinoši aug. Tas nosaka izmaiņas gan jaunākajā dzīvojamajā fondā, gan arī biroju piedāvājumā, projektos iekļaujot elektrotransporta uzlādes iespējas, lai perspektīvā gan iedzīvotāji, gan darbinieki varētu nodrošināt savas vajadzības.

Elektrum Drive sadarbībā ar EfTEN Capital ir izveidojis plašāko elektrouzlādes punktu Latvijā, kas ir pieejams biroju kompleksā Jaunā Teika Rīgā. 29. augustā uzņēmumu, iedzīvotāju un viesu vajadzībām tajā tiks atklātas trīs elektroauto uzlādes stacijas ar 28 pieslēgvietām un 22kW uzlādes jaudu. Savukārt jau tagad, no 21. līdz 31. augustam jaunajā stacijā būs pieejama īpaša uzlādes cena – 0,18 EUR/kWh.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Zināms, kurš mazumtirgotājs aizstās Prismu tirdzniecības centrā Domina Shopping

Lelde Petrāne, 18.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauns mazumtirgotājs noslēdzis līgumu par telpu nomu tirdzniecības centrā Domina Shopping, liecina šodien izplatīts paziņojums.

Pagājušajā nedēļā mazumtirgotājs Rimi Latvia ir noslēdzis nomas līgumu par telpu īri tirdzniecības centrā Domina Shopping, vienojoties ar tirdzniecības centra jauno īpašnieku, kurš ietilpst Igaunijas nekustamo īpašumu fonda Eften grupā.

«Noslēdzot vienošanos par telpu nomu tirdzniecības centrā Domina Shopping, esam spēruši vēl vienu soli Rimi hipermārketu attīstībā. Pagaidām vēl nav iespējams precizēt, kad apmeklētāji tirdzniecības centrā Domina Shopping varēs sākt izmantot Rimi hipermārketa priekšrocības, jo šobrīd pēc dokumentu iesniegšanas mums vēl jāsaņem oficiālā atļauja no Konkurences padomes – šādos gadījumos izvērtējums var aizņemt gana ilgu laiku,» skaidro Rimi Latvia nekustamo īpašumu un mazumtirdzniecības tīkla attīstības direktors Didzis Kirstuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Vidējais darījuma lielums ar komercīpašumiem – 2,5-2,7 miljoni eiro

Žanete Hāka, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuva šobrīd ieņem vadošo pozīciju komerciālā nekustamā īpašuma investīciju apjoma ziņā ar vairāk nekā 158 miljonu eiro ieguldījumiem, liecina jaunākais Colliers International apskats.

Lietuvai seko Latvija ar 127,2 miljoniem eiro un Igaunija ar 100 miljoniem eiro.

Kopumā Baltijā salīdzinājumā ar 2013.gada pirmā pusgada 472 miljonu eiro rādītāju, investīciju apjoms ir samazinājies par 18%.

Pērn tika novērota tendence pieaugt pieprasījumam par portfeļu darījumiem, kas kopējā investīciju apjomā veidoja 30% un viena vidēja darījuma lielums bija 4- 4,1 miljons eiro, savukārt šogad vidējais darījuma lielums ir 2,5-2,7 miljoni eiro. Salīdzinot ar pagājušo gadu, darījumu skaits ir palielinājies par 34%.

Biroju segmentā investīcijas ir visaktīvākās, ko apstiprina arī šī gada lielākais darījums Lietuvā, kad, investīciju fonds East Capital par 61,6 miljoniem eiro iegādājās lielāko biznesa centru Viļņā (Vilnius Business Harbor, ar kopējo iznomājamo platību 28,4 tūkstoši kvadrātmetru). Pie biroju segmenta darījumiem vēl nepieciešams pieminēt četru biroju ēku kompleksu Viļņā, ko iegādājās Nordic and Baltic Property Group par 17,4 miljoniem eiro. Pie lielākajiem darījumiem Rīgā, kas notika otrā pusgada sākumā un tāpēc nav iekļauti pirmā pusgada statistikā var minēt, ka Eften Capital iegādājās Nordic Technology Park par 20 miljoniem eiro, tirdzniecības centra Damme pārdošana, kā arī darījums, kur par vairāk nekā par 10,5 miljoniem eiro LNK Group iegādājās biroju ēku Rīgā, Jāņa Daliņa ielā 15, kas turpmāk tiks dēvēta par LNK Centre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Domina Shopping strādā pie jauna pozicionējuma un stratēģijas maiņas

LETA, 04.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecība centrs Domina Shopping, kas šogad piedzīvoja īpašnieku un vadības maiņu, patlaban strādā pie jauna pozicionējuma un stratēģijas maiņas, stāsta Domina Shopping vadītāja Dina Bunce.

Viņa atzīmē, ka līdz šim Domina Shopping tika komunicēts kā centrs rīdziniekiem, iedzīvotājiem, kas dzīvo pilsētā. Taču patlaban centrs mainās - viens no svarīgākajiem centra uzdevumiem ir atrast savu unikālo pozicionējumu, noformulēt atšķirīgo un pircējam pievilcīgo.

«Centrs Domina Shopping manā skatījumā ir tirdzniecības centrs, kur ir daudz uzlabojamu, maināmu lietu, daudz koriģējamu procesu. Jāprecizē nomnieku piesaistes stratēģija, jāmaina centra pozicionējums, jāievirza īstajās sliedēs mārketinga stratēģija,» norāda Bunce.

Tāpēc, analizējot kopējās tendences, mācoties no citiem centriem un meklējot savu ceļu, Domina Shopping komanda patlaban strādā pie jaunas attīstības un mārketinga stratēģijas izveides, pie jaunas izpratnes, kas vispār ir Domina Shopping primārā mērķauditorija un kas patiešām ir tās interešu lokā, skaidro Bunce.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Eften Capital par 7,5 miljoniem eiro Jelgavā būvēs jaunu Depo

Žanete Hāka, 12.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eften nekustamā īpašuma fonds palielinājis savu īpašumu portfeli Latvijā, iegādājoties zemes gabalu Jelgavas centrā, kur tiks būvēts jauns iepirkšanās centrs Depo DIY, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kā norāda EfTen Capital Latvia vadītājs Viktors Savins, centram būs viens apakšnomnieks – Depo, ar kuru jau parakstīta vienošanās.

Fonds jau ir saņēmis visas nepieciešamās atļaujas, un paredzams, ka būvniecība tiks sākta dažu mēnešu laikā.

Kopējās iegādātās teritorijas lielums ir 36 tūkstoši kvadrātmetru – ēkas lielums būs 16 tūkstoši kvadrātmetru un pie tirdzniecības centra būs stāvvieta 280 automašīnām.

EfTen fonda vadītājs Viljars Arakas norāda, ka investīciju paplašināšana Latvijā ir fonda stratēģiskais mērķis, un šis ir piektais tā projekts Latvijā. Paredzamais investīciju apjoms ir 7,5 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru