Tirdzniecība un pakalpojumi

Iki: Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likums liks ciest iedzīvotājiem

LETA, 24.08.2012

Jaunākais izdevums

Likumprojekts par Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizliegumu ir nepilnīgs un bez pamatojuma, norāda Iki veikalu operatora SIA Palink pārstāvis Raimonds Janševskis.

Viņš skaidroja, ka patlaban vēl neesot pamatotu pētījumu par tirgus koncentrāciju un negodīgu mazumtirdzniecības prakses izmantošanu, kas varētu izskaidrot nepieciešamību pēc šāda likumprojekta. Turklāt šis likumprojekts saturot virkni ierobežojumu mazumtirgotājiem, kā arī virkni neskaidri definētu noteikumu, kas pieļauj dažādas šī likuma interpretācijas.

R. Janševskis atzīmēja, ka pastāv risks, ka, šim likumprojektam stājoties spēkā, Iki kā tirdzniecības tīkls vairs nespēs novērst preču cenu kāpumu situācijās, kad tas būs neadekvāti, jo lielie tirgotāji un piegādātāji būs tiesīgi neierobežoti diktēt iepirkuma cenas.

«Ja piegādātāji un ražotāji kāpinās preču cenu, tas attiecīgi arī atspoguļosies veikalu plauktos, un dienas beigās zaudētājs no šī likumprojekta būs ikviens Latvijas iedzīvotājs,» sacīja R. Janševskis.

Ekonomikas ministrija sagatavojusi un vakar valsts sekretāru sanāksmē izskatīšanai iesniegusi Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likumprojektu, kas reglamentē mazumtirgotāju un piegādātāju (ražotāju) sadarbības principus. Ar šo likumu paredzēts ierobežot mazumtirgotāju iepirkuma varas izmantošanu attiecībā pret piegādātājiem, lai līdzsvarotu piegādātāju un mazumtirgotāju intereses. Likums attiecas uz mazumtirgotājiem, nosakot negodīgu darbību aizliegumu, norēķinu termiņus par piegādātajām precēm, atbildību par izdarītajiem pārkāpumiem, kā arī Konkurences padomes lomu likumā noteikto prasību uzraudzības pasākumu īstenošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Palink ir pārliecināta, ka 2. maijā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa izbeigs Palink maksātnespējas lietu, un «Latvijas tiesību sistēma uzņēmumu pasargās no atkārtotiem nepareiziem tiesas lēmumiem», Palink vārdā ziņo sabiedrisko attiecību konsultante Velga Ozola.

Augstākās tiesas (AT) Senāts savā spriedumā, ar kuru atcelts šā gada janvārī pieņemtais spriedums par SIA Palink maksātnespēju, atzina, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa SIA Palink maksātnespējas lietā pārkāpusi Satversmes 92. pantā garantētās pamattiesības - tiesības uz taisnīgu tiesu. Spriedumā Senāts atzinis, ka Satversmē noteiktās tiesības uz taisnīgu tiesu pārkāptas, jo Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa, patvarīgi grozījusi SIA Palink maksātnespējas pieteikuma priekšmetu un pamatu un pēc būtības izskatījusi prasību par parādu, teikts SIA Palink paziņojumā.

Savukārt UAB Palink ģenerāldirektors Marsels Haršti (Marcel Haraszti) paudis, ka nepieciešams izstrādāt Maksātnespējas likuma labojumus, «lai šādas situācijas kā ar SIA Palink vairs nevarētu atkārtoties».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visticamāk, Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta sēdē rīt, 7.martā, tiks atcelta Iki un Cento veikalu operatora SIA Palink pirmās instances tiesas pasludinātā maksātnespēja un nosūtīta lieta jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesai, sacīja bijusī uzņēmuma maksātnespējas administratore Gundega Rozmisa.

Vienlaikus viņa piebilda - ja maksātnespējas lēmums tiktu saglabāts spēkā, uzņēmums «viennozīmīgi ietu uz ārpustiesas aizsardzības procesu (ĀTAP)».

Viņa akcentēja, ka Palink piegādātāji, visticamāk, piekristu ĀTAP procedūrai, jo nav ieinteresēti sadarbības pārtraukšanā, par ko liecinot arī tas, ka piegādes turpinoties vēl arvien.

Rozmisa arī atzina - ja Palink mātesuzņēmums UAB Palink kapitalizētu investīciju parādu, kas, pēc publiskajā telpā izskanējušās informācijas, ir aptuveni 25 miljoni latu, kompānija teorētiski būtu maksātspējīga. Taču viņa uzsvēra, ka UAB Palink šo procedūru nepieciešamības gadījumā var veikt arī ĀTAP gaitā, turklāt Palink īpašnieki apsolījuši, ka strādās pie ĀTAP plāna.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Lai nodrošinātos pret nelabvēļiem, Palink ieķīlā visus savus īpašumus mātes kompānijai

Ritvars Bīders, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības veikalu IKI un Cento operators Latvijā SIA Palink ieķīlājis visus savus īpašumus par labu mātes kompānijai Lietuvā UAB Palink. Apvienotās daudznozaru arodbiedrība uzskata, ka šādā veidā bez nodrošinājuma tiek atstāti SIA Palink kreditori, tikmēr Palink šādu rīcību skaidro ar nodrošināšanos pret nelabvēļiem.

Saskaņā ar Uzņēmuma Reģistra datiem maija sākumā SIA Palink ieķīlāja visus savus nekustamos īpašumus par labu mātes kompānijai Lietuvā UAB Palink. Kopējā ķīlas summa ir 26,074 miljoni latu. Apvienotās daudznozaru arodbiedrības pārstāvis Jānis Kuzins saistībā ar šo faktu paudis neizpratni, kāpēc manta ieķīlāta ar nosacījumu, ka ķīlas devējam ir tiesības uz visu mantu, pārņemot to bez izsoles.

Apvienotās daudznozaru arodbiedrības pārstāvis Jānis Kuzins gan pauž bažas, ka, ieķīlājot visus īpašumus mātes kompānijai, SIA Palink uzņēmuma kreditorus atstāj bez nodrošinājuma. «Faktiski SIA Palink var pasludināt pats sev maksātnespēju, bet visi īpašumi bez izsoles nonāks mātes kompānijā – respektīvi, nav nekādu draudu, ka maksātnespējas procesā tos varētu izpārdot par labu citiem kreditoriem,» arodbiedrības paziņojumā norāda J. Kuzins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Palink turpina saņemt draudus par atkārtotu maksātnespēju

Sandra Dieziņa, 17.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Palink ir saņēmis vairākkārtējus draudus no iepriekšējā maksātnespējas procesa ierosinātāja, Krievijas pilsoņa Sergeja Guščina, kurš tagad atkārtoti cenšas panākt maksātnespējas procesa ierosināšanu.

Palink informē, ka konkrētā privātpersona pieprasa samaksāt cesijas ceļā iegūto parādu un līgumsodu par būvkompānijas SIA Landekss it kā sniegtajiem pakalpojumiem, kuri jau iepriekš apstrīdēti no SIA Palink puses. Gadījumā, ja SIA Palink atteiksies segt šo parādu, S. Guščins ir gatavs iesniegt tiesā jaunu pieteikumu par SIA Palink maksātnespēju. SIA Palink norāda, ka šis ir kārtējais mēģinājums kaitēt pilnībā maksātspējīgai kompānijai.

S. Guščins, kurš jau šī gada sākumā panāca nelikumīgu maksātnespējas procesa uzsākšanu pret SIA Palink, tagad apgalvo, ka uzņēmums nav apmaksājis 8900 LVL parādu un tikpat lielu līgumsodu par darbiem, ko pēc SIA Palink pasūtījuma 2009.gadā it kā esot veikusi būvkompānija SIA Landekss. S.Guščins ir nosūtījis 8 identiskus brīdinājumus SIA Palink, pieprasot atmaksāt minēto parādu un līgumsodu, nesamaksāšanas gadījumā draudot ar maksātnespējas pieteikuma iesniegšanu. Identisku prasījumu jau iepriekš bija sūtījusi pati būvkompānija, taču, tā kā šī prasība bija nepamatota, SIA Palink to apstrīdēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Palink noslēdzis 17 Cento veikalu pārveidi par IKI

Gunta Kursiša, 28.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Palink noslēgusi visā Latvijā sākto Cento veikalu pārveidi par IKI zīmola veikaliem, kas ir daļa no trīs miljonus plānotajām investīcijām IKI veikalu attīstībā.

«Šogad IKI veikalu attīstībā kopumā plānojam investēt trīs miljonus latu, un daļa no šīs summas ir ieguldīta arī Cento veikalu pārveidē par IKI zīmola veikaliem,» norāda Dace Zundure, uzņēmuma rīkotājdirektore.

Pēc 17 Cento veikalu pārveides par IKI veikaliem kopumā Latvijā tagad ir 51 IKI zīmola veikals.

SIA Palink rīkotājdirektore Dace Zundure piebilst, ka veikalos tiks saglabāts līdzšinējais Cento produktu līnijas sortiments ar tam atbilstošo cenu līmeni.

Cento veikalu pārveide Latvijā ilga līdz 23. maijam, bet katra veikala rekonstrukcija aizņēma aptuveni četras dienas. Pēc rekonstrukcijas par IKI veikaliem kļuvuši līdzšinējie Cento veikali Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Kārsavā, Rūjienā, Ludzā, Iecavā, Viļānos, Daugavpilī un Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Palink sola realizēt plānotās trīs miljonu investīcijas, ja atcels maksātnespējas procesu

Ritvars Bīders, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Augstākā tiesa lems par SIA Palink maksātnespējas procesu atcelšanu, SIA Palink investēs plānotos trīs miljonus latu uzņēmuma attīstībā Latvijā 2012.gadā, neskatoties uz to, ka uzņēmuma darbība divus mēnešus ir bijusi apturēta, tā savā paziņojumā norāda SIA Palink.

Db.lv jau ziņoja, ka nākamo piecu gadu laikā Palink plāno Latvijā un Lietuvā ieguldīt 122 miljonus latu, tostarp 2012. gadā Palink plānoja Latvijā ieguldīt ap trīs miljoniem latu, sagaidot investīciju atdevi ilgtermiņā.

«Mēs ar nepacietību gaidām Augstākās tiesas Sentāta lēmumu 7.martā, pēc kura tad ceram turpināt īstenot iesāktos plānus IKI veikalu tīkla attīstībā. Plānojam atvērt divus jaunus Iki veikalus Rīgā un veikt divu jau esošo veikalu rekonstrukciju, bet jau gada pirmajā pusē 17 Cento veikali visā Latvijā tiks pārveidoti par Iki zīmola veikaliem,» norāda SIA Palink rīkotājdirektore Dace Zundure saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināta - Palink: maksātnespējas administratore pārkāpusi pilnvaras; administratoru asociācija to noraida

Gunta Kursiša, 02.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Palink ir iesniedzis sūdzību valsts aģentūrai Maksātnespējas administrācija par administratores Gundegas Rozmisas veiktajām aktivitātēm SIA Palink maksātnespējas procesā, apgalvojot, ka viņas veitkās darbības neesot bijušas likumīgas, savukārt Latvijas Sertificēto maksātnespējas administratoru asociācijas (asociācija) pārstāvji norādījuši, ka Palink administratores darbība likuma normām atbilst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības tīklu Mego un Iki darījuma summa varētu būt mērāma 10-25 miljonu eiro apmērā, savas aplēses izteica Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

Iepriekš jau vēstīts, ka SIA Mego ir parakstījusi līgumu ar veikalu tīkla Iki operatoru SIA Palink par 100% Palink kapitāla daļu pirkšanu, kā rezultātā par Palink īpašnieku kļūst Mego.

Danusēvičs uzskata, ka tīklu apvienošana palielinās Mego konkurētspēju un apvienotais tirgotājs varēs veiksmīgāk konkurēt ar starptautiskajiem tīkliem Maxima un Rimi, kas patlaban dominē Latvijas mazumtirdzniecības tirgū.

Tāpēc viņš šo darījumu kopumā vērtē atzinīgi. «Tas ir pozitīvi, ka nacionālie tirgotāji rod iespēju attīstīties, un šis darījums ir pirmā reize, kad kāds nozīmīgs Latvijas tirgotājs nopērk ārzemju tirgotāju.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Palink sākusi jauna IKI zīmola veikala būvniecību Rīgā, Prūšu ielā 2. Tādējādi tas būs 52 IKI veikals Latvijā.

Jaunā veikala platība būs 1600 kvadrātmetri, un tas plānots kā tirdzniecības centrs, kurā atradīsies arī citi tirgotāji, tāpat plānots izbūvēt autostāvvietu, iekārtot velosipēdu novietni, blakus veikalam plānota teritorijas labiekārtošana, izbūvējot bruģētus celiņus, izveidojot apstādījumus un izvietojot soliņus.

Jaunā veikala celtniecībā paredzēts investēt apmēram vienu miljonu latu un līdz ar tā atvēršanu nodrošināt jaunas darba vietas.

Veikalu tīkla IKI attīstībā 2012. gadā Latvijā kopumā plānots ieguldīt trīs miljonus latu, un turpmāko piecu gadu laikā UAB Palink plāno Latvijā un Lietuvā investēt kopumā 122 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Palink turpina saņemt Guščina prasījumus

LETA, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl pirms Rīgas Kurzemes rajona tiesas šodienas sprieduma pasludināšanas Iki un Cento veikalu operators SIA Palink saņēmis 17 identiska satura vēstules ar brīdinājumu par nodomu lūgt tiesu ierosināt jaunu maksātnespējas procesu no Krievijas pilsoņa Sergeja Guščina - iepriekšējā maksātnespējas procesa ierosinātāja.

Palink mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis norāda: šādas aktivitātes sāktas pēc tam, kad Augstākās tiesas Senāts atcēla Rīgas Kurzemes rajona tiesas spriedumu par Palink maksātnespējas procesa pasludināšanu un uzlika par pienākumu atkārtoti izskatīt sākotnēji iesniegto maksātnespējas pieteikumu.

Guščins, līdzīgi kā iepriekš, pieprasa samaksāt cesijas ceļā iegūto parādu un līgumsodu par būvkompānijas SIA Landekss it kā sniegtajiem pakalpojumiem. Viņš apgalvo, ka uzņēmums nav apmaksājis 8900 latu parādu un tikpat lielu līgumsodu par darbiem, ko pēc Palink pasūtījuma 2009.gadā it kā esot veicis Landekss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināts - Rimi par 213 miljoniem nopērk Lietuvas pārtikas preču mazumtirdzniecības ķēdi IKI

Lelde Petrāne, 23.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ICA Gruppen ir parakstījusi vienošanos, saskaņā ar kuru tā pārņem UAB Palink, kas pārvalda pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumu IKI. Darījuma vērtība ir 213 miljoni eiro.

IKI iegāde nozīmē, ka ICA Gruppen (Rimi Baltic) kļūs par otru lielāko spēlētāju augošajā Lietuvas pārtikas preču mazumtirdzniecības tirgū. Pirms iegādes darījuma tā ieņem ceturto pozīciju.

«Lietuva ir lielākais tirgus Baltijā, bet arī valsts, kurā Rimi Baltic ir mazākā tirgus daļa. IKI veikalu tīkls ir labs papildinājums Rimi veikalu tīklam. Šis iegādes darījums nesīs labumu Rimi un IKI klientiem un ICA Gruppen akcionāriem,» norāda ICA Gruppen vadītājs Pērs Strombergs (Per Strömberg).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības tīkla Iki apvienošana ar veikalu tīklu Mego ir laba ziņa patērētājiem, apgalvo Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas (LPTA) izpilddirektors Noris Krūzītis.

Iepriekš jau vēstīts, ka SIA Mego ir parakstījusi līgumu ar veikalu tīkla Iki operatoru SIA Palink par 100% Palink kapitāla daļu pirkšanu, kā rezultātā par Palink īpašnieku kļūst Mego.

«Lielāku un spēcīgāku tirgus spēlētāju veidošanās ir pozitīva gan no konkurences viedokļa, gan arī laba ziņa patērētājiem,» uzsver Krūzītis.

LPTA izpilddirektors norāda, ka, pārpērkot kādu no jau strādājošajiem veikalu tīkliem, lai palielinātu tirgus daļu, kopumā ir ierasta prakse mazumtirdzniecībā. «Šajā gadījumā it kā savienojas divi jau Latvijas tirgū zināmi tirgotāji, šādā veidā stiprinot savas pozīcijas pārtikas mazumtirdzniecības tirgū.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa, otrreiz skatot Krievijas pilsoņa Sergeja Guščina prasību par veikalu tīklu Cento un Iki operatora SIA Palink maksātnespēju, to noraidīja.

SIA Palink rīkotājdirektore Dace Zundure norāda, ka ir gandarīta, ka uzņēmums ir atbrīvots no nepamatotas apsūdzības par uzņēmuma maksātnespēju.

«Lai arī šodien taisnība bija mūsu pusē, mēs ceram, ka Maksātnespējas likumā drīzumā tiks veikti nepieciešamie labojumi, lai citi uzņēmumi, gan vietējie, gan ārvalstu, tiktu pasargāti no nepamatotu maksātnespējas pieteikumu iesniegšanas. SIA Palink maksātnespējas lieta skaidri norāda, ka, pastāvot neskaidrai likuma interpretācijai, neviens uzņēmums Latvijā nav pasargāts no nepamatota maksātnespējas procesa ierosināšanas,» pēc tiesas lēmuma norāda UAB Palink ģenerāldirektors Marsels Harašti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Palink tiesā prasīs zaudējumu atlīdzību no uzņēmuma bijušās maksātnespējas administratores

Ritvars Bīders, 06.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Palink iesniegusi tiesā prasību pret bijušo maksātnespējas administratori Gundegu Rozmisu par nodarītajiem zaudējumiem, kuru kopējā summa norādīta 295,97 tūkstošu latu apmērā, informē uzņēmums.

SIA Palink prasībā norāda, ka administratore maksātnespējas procesa gaitā ir pārkāpusi savas pilnvaras un izsaimniekojusi uzņēmuma līdzekļus.

«Prasība pret bijušo maksātnespējas administratori šodien iesniegta Rīgas apgabaltiesā. SIA Palink nodarīto zaudējumu summu veido G. Rozmisas apstiprinātie maksājumi speciālistiem, kuri veikti bez kreditoru sapulces piekrišanas, maksa par uzņēmumam nevajadzīgiem pakalpojumiem maksātnespējas procesa laikā, nepamatoti izmaksāta administratora atlīdzība, kā arī apgrozījuma samazinājuma rezultātā negūtā peļņa,» teikst SIA Palink paziņojumā.

«Maksātnespējas procesa laikā esam rūpīgi sekojuši līdzi tajā iesaistīto personu darbībām, lai būtu droši, ka tas netiek izmantots kā līdzeklis personīga labuma gūšanai. Procesa laikā administratore Gundega Rozmisa vairākkārt ir vienpersoniski pieņēmusi neloģiskus lēmumus par SIA Palink līdzekļu izmantošanu, nepamatoti izmaksājot atlīdzību sev, pašas pilnvarotām personām vai ar tām saistītiem uzņēmumiem, kā arī parakstot līgumus par SIA Palink nevajadzīgu pakalpojumu sniegšanu. Administratores darbības, kas, mūsuprāt, ir bijušas pretlikumīgas un savtīgas, tāpat kā viss maksātnespējas process kopumā, mūsu uzņēmumam ir radījušas ievērojamus materiālus zaudējumus, un esam gatavi tiesu darbiem, lai zaudējumus kompensētu,» skaidro SIA Palink rīkotājdirektore Dace Zundure.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Amatu atstāj IKI rīkotājdirektore Dace Zundure

Elīna Pankovska, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiktas izmaiņas mazumtirdzniecības veikalu tīkla IKI operatora SIA Palink vadībā. Līdzšinējā rīkotājdirektore Dace Zundure pieņēmusi lēmumu aiziet no uzņēmuma, un viņas vietā par jauno SIA Palink vadītāju iecelts Roberts Ziminskis, kurš līdz šim uzņēmumā ieņēma mazumtirdzniecības vadītāja amatu.

UAB Palink ģenerāldirektors Emils Stefanovs norāda, ka jaunais vadītājs spēs stiprināt sadarbību starp uzņēmumu un tā akcionāriem, kā arī veicināt SIA Palink sekmīgu attīstību.

R. Ziminskis UAB Palink strādā trīs gadus, kļūstot par uzņēmuma tirdzniecības procesu departamenta vadītāju. Vēlāk viņš karjeru turpināja Latvijā, kļūstot par SIA Palink mazumtirdzniecības vadītāju, bet pēdējā laikā vadīja veikalu tīklu Cento Lietuvā, informē uzņēmums.

Jāatgādina, ka SIA Palink likstas piemeklēja pagājušajā gada nogalē, kad tika ierosināts uzņēmuma maksātnespējas process pēc Sergeja Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā bija ieguvis no starp Landekss un Palink 2008. gadā noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret Palink par it kā veikto būvdarbu apmaksu. Šā gada janvārī Kurzemes rajona tiesa pasludināja uzņēmumu par maksātnespējīgu, taču Augstākā tiesa, lika šo lietu skatīt vēlreiz, un 17. jūnijā tika oficiāli izbeigta SIA Palink maksātnespēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

17 «Rimi»un «Iki» veikalus Lietuvā vēlas iegādāties ne tikai Latvijas mazumtirdzniecības tīkla «Mego» īpašnieks «Lenoka», bet vēl divi potenciālie pircēji, vēsta Lietuvas biznesa laikraksts «Verslo žinios», atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

Šo veikalu pārdošanu kā nosacījumu izvirzījusi Lietuvas Konkurences padome, lai «Rimi Lietuva» varētu īstenot darījumu, kurā tas plāno iegādāties mazumtirdzniecības tīklu «Iki».

Avoti teikuši laikrakstam «Verslo žinios», ka pašlaik trim potenciālajiem pircējiem, tostarp «Lenoka», esot vienādas iespējas iegādāties 17 «Rimi» un «Iki» veikalus.

Atsaucoties uz šim avotiem, «Verslo žinios» raksta, ka «Lenoka» par iespēju iegādāties veikalus konkurē ar diviem Lietuvas kapitāla uzņēmumiem, kas pārvalda reģionālos veikalu tīklus, no kuriem viens atrodas Lietuvas centrālajā daļā, bet otrs - ziemeļu daļā. Katrā tīklā ir vairāk nekā desmit veikali.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā neoficiāli avoti Lietuvas ziņu aģentūrai BNS teica, ka 17 «Rimi» un «Iki» veikalus iegādāsies «Lenoka», tomēr ne «Rimi Lietuva», ne «Lenoka» pārstāvji šo informāciju nebija gatavi apstiprināt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban par zīmola Mego veikaliem ir pārveidoti 60% Iki veikalu, informē Mego valdes locekle Irēna Hupenija.

Viņa norāda, ka pārējo 40% Iki veikalu pārveide varētu tikt pabeigta apmēram laikā no 1.septembra līdz 15.oktobrim. «Tā mēs plānojām. Investīcijas ir lielas, summas nenosaukšu, tas lai paliek konfidenciāli.»

Tikmēr līdzšinējiem Iki veikala darbiniekiem darbs tika un tiek piedāvāts. Viņiem piedāvāts strādāt uz tiem pašiem darba apmaksas noteikumiem, bet ar Mego politiku un stratēģiju.

«Darbiniekiem viedokļi un attieksme ir dažāda. Proti, dažs grib strādāt ar degsmi, dažam tas nav pieņemami. Kā jau zināt, visā Latvijā ar darba spēku, jo sevišķi tirdzniecībā, ir problēmas. Turklāt sevišķi lielas problēmas ir vasaras sezonas periodā, tā jau ir vairākus gadus. Tāpēc mēs esam priecīgi par katru darbinieku, kurš grib nākt un strādāt mūsu komandā,» skaidro Hupenija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rimi Latvia: Mego un Iki apvienošanās pastiprinās konkurenci tirgū

Nozare.lv, 17.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības tīkla Iki apvienošana ar veikalu tīklu Mego pastiprinās konkurenci mazumtirdzniecības tirgū Latvijā, atzīst SIA Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Iepriekš jau vēstīts, ka SIA Mego ir parakstījusi līgumu ar veikalu tīkla Iki operatoru SIA Palink par 100% Palink kapitāla daļu pirkšanu, kā rezultātā par Palink īpašnieku kļūst Mego.

«Konkurentiem kļūstot spēcīgākiem, ietekmi izjutīs arī Rimi, taču jau šobrīd, darbojoties aktīvas konkurences apstākļos, katru dienu domājam, kā ar savu piedāvājumu būt par pirmo izvēli Latvijas iedzīvotājiem,» norāda Turlais.

Viņš atzīmē, ka šis darījums apliecina Latvijas mazumtirdzniecības tirgū jau kādu laiku jūtamās konsolidācijas tendences. «Jāpiebilst, ka konsolidācijas tendences mazumtirdzniecības jomā Latvijā jūtamas jau kādu laiku, par to liecina, piemēram, mazo tirgotāju aktīva dalība kooperatīvos.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

SIA Palink draud ar jaunu maksātnespējas procesu

Elīna Pankovska, 11.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalu tīklu Iki un Cento operators SIA Palink saņēmis draudus no personām, kuras saistītas ar maksātnespējas administratori Gundegu Rozmisu. Uzņēmums esot saņēmis brīdinājuma vēstuli no SIA Intermanagement, kurā tiekot draudēts ar atkārtotu maksātnespējas pasludināšanu, ja SIA Palink neapmaksās pakalpojumus, kurus šis uzņēmums it kā sniedza administratorei maksātnespējas procesa laikā.

SIA Intermanagement, kuru maksātnespējas procesa ietvaros bija nolīgusi maksātnespējas administratore G. Rozmisa, apgalvo, ka SIA Palink neesot apmaksājis pēdējo tās izsniegto rēķinu par kopējo summu 15,63 tūkst. Ls, savā paziņojumā norāda SIA Palink.

Savā brīdinājuma vēstulē SIA Intermanagement norādījis, ka maksātnespējas procesa ietvaros tā esot sniegusi administratorei lietvedības un administratora interešu pārstāvības pakalpojumus, kuri neesot apmaksāti. SIA Palink grāmatvedības dokumentos konkrētais rēķins neesot reģistrēts, rēķins netika pievienots arī SIA Intermanagement brīdinājumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

UAB Palink, kas ir 100% Latvijas uzņēmuma SIA Palink akciju īpašnieks, ir noslēdzis pirkšanas-pārdošanas līgumu par 100% SIA Palink daļu pārdošanu.

Saskaņā ar to SIA Palink vienojas par visu akciju nodošanu uzņēmuma SIA Mego īpašumā. Darījums vēl jāapstiprina Konkurences padomei.

«Lēmums par 100% SIA Palink daļu pārdošanu tika pieņemts, lai optimizētu Palink grupas aktivitātes un koncentrētu tās tirgos, kur mūsu darbība ir efektīvāka - Latvijā, nelielās SIA Palink tirgus daļas dēļ, mūsu konkurētspēja bija apgrūtinoša. Tāpat nepamatotais maksātnespējas process, ar ko SIA Palink saskārās 2012.gadā, būtiski ietekmēja mūsu, kā ārvalstu investoru, lēmumu pārtraukt investīcijas Latvijā. Visu šo faktoru kopums veicināja mūs pieņemt lēmumu pamest Latvijas tirgu,» saka UAB Palink izpilddirektors Emīls Stefanovs (Emil L. Stefanov).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Darījuma, kurā Rimi Lietuvā plāno iegādāties Iki, pabeigšana var aizkavēties

LETA/BNS, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darījuma, kurā «Rimi» Lietuvā plāno iegādāties mazumtirdzniecības tīklu «Iki», pabeigšana var aizkavēties, paziņojis «Rimi» īpašnieka Zviedrijas koncerna «ICA Gruppen» vadītājs Pērs Strembergs.

Ziņu aģentūra «Reuters» vēsta, ka Strembergs investoriem un žurnālistiem teicis, ka darījums varētu tikt pabeigts šā gada otrajā ceturksnī.

Iepriekš tika plānots, ka «Rimi Lietuva» pabeigs veikalu tīklu «Iki» pārvaldošā uzņēmuma «Palink» iegādi šā gada pirmajā ceturksnī.

Lietuvas ziņu aģentūra BNS no neoficiāliem avotiem uzzinājusi, ka uzņēmumam «Rimi Lietuva» līdz šim nav izdevies atrast pircējus 17 «Iki» veikaliem, kas tam jāizdara atbilstoši Lietuvas Konkurences padomes lēmumam.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada oktobrī Lietuvas Konkurences padome atļāva Zviedrijas kompānijas «ICA Gruppen» kontrolētajam mazumtirgotājam «Rimi Lietuva» iegādāties no Vācijas «Rewe Group» un citiem akcionāriem uzņēmumu «Palink», kam pieder mazumtirdzniecības tīkls «Iki». Vienošanās par darījumu tika panākta 2016.gada decembrī, darījuma vērtība ir 213 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut SIA Mego iegādāties 100% SIA Palink kapitāla daļu un tādējādi iegūt savā īpašumā IKI veikalu tīklu.

KP lēma atļaut apvienošanos, jo tās rezultātā būtiski nesamazināsies konkurence un neizveidosies dominējošais stāvoklis nedz ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū lielveikalu vidē pilsētās, kurās darbojas Mego un IKI veikali, nedz Latvijas ikdienas patēriņa preču iepirkuma tirgū.

Lēmumā KP norāda, ka SIA Mego un SIA Palink kopējā tirgus daļa Latvijā ir mazāka par 10%, turklāt pilsētās, kurās darbojas abu uzņēmumu veikali (Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī, Liepājā), tiem pastāv spēcīga konkurence un darbojas arī konkurenti ar ievērojami lielāku tirgus daļu – SIA Rimi Latvia un SIA Maxima Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākā tiesa atcēlusi Rīgas Kurzemes rajona tiesas spriedumu, ar kuru SIA Palink tika pasludināts par maksātnespējīgu. Augstākās tiesas spriedums nav pārsūdzams.

«Palink komandas vārdā varu sacīt, ka esam ļoti gandarīti par Augstākās tiesas lēmumu. Šī ir ļoti pozitīva zīme mums, mūsu piegādātājiem, sadarbības partneriem un klientiem. Ceru, ka pavisam drīz varēsim turpināt īstenot iesāktos plānus IKI veikalu tīkla attīstībā, un piedāvāt mūsu klientiem labāko kvalitātes un cenas attiecību. Kopš paša sākuma, kad tika uzsākts Palink maksātnespējas process, mēs bijām pārliecināti, ka tas ir nepamatots. Augstākās tiesas lēmums šodien biedzot apstiprināja, ka Palink bija taisnība. Protams, mūs šajā lietā vēl sagaida gala lēmums, ko atkārtoti izskatīs Rīgas Kurzemes rajona tiesa. Taču patiesi ceram, ka tas būs pozitīvs, un uzņēmums varēs pilnībā atjaunot savu darbību,» saka Dace Zundure, SIA Palink rīkotājdirektore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Latvijā visus Cento veikalus pārveidos par IKI zīmola veikaliem

Ritvars Bīders, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Palink aprīlī ir uzsākusi 17 Cento veikalu visā Latvijā pārveidi par IKI zīmola veikaliem. Veikalu tīkla IKI attīstībā uzņēmums 2012. gadā Latvijā plāno ieguldīt trīs miljonus latu.

Pēc Cento veikalu pārveides Latvijā kopumā būs 51 IKI veikals.

SIA Palink rīkotājdirektore Dace Zundure uzsver, ka jaunajos IKI veikalos tiks saglabāts līdzšinējais Cento produktu līnijas sortiments ar tam atbilstošo cenu līmeni, kā arī tas tiks papildināts, piedāvājot plašāku preču sortimentu.

Cento veikalu rekonstrukcija Latvijas pilsētās notiks līdz 23. maijam, katra veikala rekonstrukciju veicot aptuveni četru dienu laikā. Pēc rekonstrukcijas par IKI kļūs līdzšinējie Cento veikali Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Kārsavā, Rūjienā, Ludzā, Iecavā, Viļānos, Daugavpilī un Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Oficiāli izbeidz Palink maksātnespējas procesu

Gunta Kursiša, 18.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajonatiesā šīs nedēļas otrdienā, 17. jūnijā, oficiāli izbeigta IKI veikalu zīmola īpašnieces un pārvaldītājas SIA Palink maksātnespēja, liecina informācija Lursoft.

Kā jau iepriekš ziņots, maksātnespējas process tika pasludināts šā gada 9. janvārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā, un par procesa administratori tika pilnvarota Gundega Rozmisa. Gan maksātnespējas procesa pasludināšanas, gan administratora iecelšanas ieraksts ar valsts notāra lēmumu tika svītrots jau 9. martā.

Jau vairākkārt vēstīts, ka maksātnespējas process tika ierosināts pēc Sergeja Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp Landekss un Palink 2008. gada 18. septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret Palink par it kā veikto būvdarbu apmaksu. SIA Palink uzsvēra, ka maksātnespējas pieteikumā norādītie apgalvojumi esot absurdi un neatbilstot patiesībai. Dažas dienas pēc maksātnespējas procesa uzsākšanas atklājies, ka pasludinātā maksātnespēja uzņēmumam rada vismaz 300 tūkst. Ls zaudējumus nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru