Jaunākais izdevums

Indonēzijas akvalangisti atraduši pagājušajā mēnesī avarējušās lidsabiedrības AirAsia lidmašīnas abas «melnās kastes» un vienu no tām jau izcēluši no Javas jūras dzīlēm, pirmdien pavēstīja amatpersonas.

Viena «melnā kaste» no jūras dzīlēm izcelta pirmdien rīta pusē, apliecināja Nacionālās meklēšanas un glābšanas aģentūras vadītājs Bambangs Sulistjo.

«Mums ir izdevies izcelt daļu «melnās kastes», ko mēs saucam par lidojuma datu reģistrācijas iekārtu,» žurnālistiem Džakartā sacīja amatpersona.

Iekārta atrasta zem avarējušās lidmašīnas spārna, viņš piebilda.

Atrasta ar lidotāju kabīnes balss ieraksta iekārta. Tā atradusies zem lidmašīnas atlūzām, sacīja meklēšanas operācijas vadītājs Surjadi Suprijadi.

Šajās iekārtās atrodamie dati izmeklētājiem palīdzēs rekonstruēt notikumu gaitu pirms lidmašīnas avārijas.

Lidsabiedrības AirAsia lidmašīnai 28.decembrī iegāžoties Javas jūrā, dzīvību zaudēja 162 cilvēki. Lidmašīna atradās ceļā no Surabajas, Indonēzijā, uz Singapūru.

Avāriju, domājams, izraisījuši sliktie laika apstākļi, iepriekš skaidroja Indonēzijas meteorologi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviokompānija airBaltic ir saņēmusi ISPY 2016 zelta medaļu par apkalpošanas kvalitāti lidojuma laikā, informē aviosabiedrībā.

ISPY (Inflight Sales Person of the Year) sacensības ik gadu norisinās Lielbritānijā, pulcējot daudzas starptautiski atzītas aviokompānijas.

airBaltic apkalpes locekļi Anna Stola un Mihails Iņutins saņēma zelta medaļu ISPY 2016 kategorijā Pārdošana kā serviss (Sales as a Service). Sacensībās piedalījās starptautiski atzītas aviokompānijas, to skaitā, Air Canada, Air Asia, Finnair, Hongkong Airlines, Singapore Airlines, Virgin Atlantic Airways, Vueling, Wizzair un citas. Šogad ISPY svinēja 15 gadu pastāvēšanas jubileju, un, kā jau katru gadu, aviokompānijas tika aicinātas konkursam pieteikt savus labākos apkalpes locekļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas patruļlidmašīna Orion ir pamanījusi aizdomīgus objektus Indonēzijas Javas jūras rajonā, kur tiek meklēta svētdien pazudusī zemo cenu aviosabiedrības Air Asia pasažieru lidmašīna ar 162 cilvēkiem, pirmdien paziņoja Indonēzijas armijas pārstāvji.

Aizdomīgie objekti atrasti apmēram 1100 kilometrus no vietas, kur lidmašīna Airbus A320-200 atradās, kad tās piloti pēdējoreiz kontaktējās ar aviācijas dispečeriem. Vēl nav zināms, vai šie objekti ir pasažieru lidmašīnas atlūzas.

Britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Indonēzijas gaisa spēkiem, ziņoja, ka ir atrasti degvielas plankumi. Speciālisti vēl nav noskaidrojuši, vai šos plankumus atstājusi šī lidmašīna vai citi transportlīdzekļi, piemēram, kuģi.

Jau ziņots, ka lidmašīna Airbus A320-200 svētdienas rītā pazuda virs Javas jūras stundu pēc tam, kad tā bija pacēlusies no Surabajas lidostas Indonēzijā un devusies uz Singapūru. Drīz pēc pacelšanās apkalpe lūgusi atļauju lidot lielākā augstumā nekā paredzēts lidojuma plānā, lai izvairītos no sliktiem laika apstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru