Citas ziņas

Indriksons neaptur savu uzņēmumu kapitāla daļu izsoli

Elīna Pankovska, 24.03.2010

Jaunākais izdevums

Uzņēmējam Guntim Indriksonam tomēr neizdosies apturēt sev piederošo deviņu uzņēmumu kapitāla daļu izsoli.

Rīgas apgabaltiesa ir noraidījusi viņa blakussūdzību par Rīgas Centra rajona tiesas lēmumu ar kuru zvērinātas tiesu izpildītājas Helgas Praņevskas darbības saistībā ar minēto izsoli tika atzītas par pamatotām. Šis apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams, DB pastāstīja tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.

Kā DB pastāstīja H.Praņevska pēc tiesas lēmuma rakstiskas saņemšanas, tiks nozīmēts jauns izsoles datums, bet pagaidām konkrētu datumu, kad izsole varētu notikt, viņa nosaukt nevarēja. Vien piebilda, ka sludinājums tiks ievietots laikrakstā Neatkarīgā.

H. Praņevska iepriekš DB sacīja, ka nevar izpaust sīkāku informāciju par izsoli bez abu iesaistīto pušu piekrišanas, vien norādīja, ka izsole tiek rīkota saistībā ar neizpildītu mierizlīgumu un par labu uzņēmējam Gundaram Porietim.

Izsolei vajadzēja notikt saskaņā ar Civilprocesa likuma punktu, kas regulē apķīlātas mantas pārdošanas kārtību.

Iepriekš Rīgas apgabaltiesā un Rīgas Centra rajona tiesā DB informēja, ka G.Porietis pret G.Indriksonu nav cēlis nevienu prasību. Gluži otrādi 2007. gadā tiesvedībā bijusi lieta, kurā G.Indriksons cēlis prasību pret G.Porieti, Jevgēņiju Sokolovu un SIA Hobi Latgale par pirmpirkuma tiesību izmantošanu un īpašumtiesību atzīšanu. Saistībā ar parāda piedziņu no G.Indriksona pērn tiesvedībā reģistrēta vēl viena lieta, tomēr prasītājs tajā nebija G.Porietis, bet gan kāda cita privātpersona.

Izsolē bija plānots piedāvāt 100% SIA Stadions un SIA Hobi Latgale kapitāldaļu. Tajā būs iespējams iegūt SIA Hanzas projekti kontrolpaketi - 86% kapitāldaļu, SIA Skonto FC kontrolpaketi - 90%, kā arī 50% SIA Usma GV kapitāldaļu. Lielākā daļa no izsolē piedāvātajām kapitāldaļu paketēm ir mazākuma daļas: 25% SIA Radio Skonto daļu, aptuveni 2% SIA Skonto apsardzes dienests daļu, 36% SIA Ceļojumu birojs Express Travel daļu un 36% SIA Hanzas apartamenti daļu.

Saskaņā ar Lursoft datiem, G.Indriksonam pieder kapitāla daļas kopumā 22 uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Porietis: Indriksonam piederošo kapitāldaļu izsole bija šovs

Elīna Pankovska, 26.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsole, kurā bija paredzēts izsolīt uzņēmējam Guntim Indriksonam piederošās kapitāldaļas uzņēmumos SIA Hobi Latgale un SIA Skonto FC, atzīta par nenotikušu, jo šodien uz izsoles turpinājumu nebija ieradies neviens solītājs, DB apstiprināja tiesu izpildītāja Helga Praņevska.

H.Praņevska pastāstīja, ka 25.augusts, pirmā izsoles diena bijusi ļoti smaga un solīts esot ļoti daudz, taču tālāk par Skonto FC kapitāldaļu izsoli neesot tikuši, jo beigusies darba diena, tādēļ ticis pieņemts lēmums izsoli turpināt 26. augustā. Taču tad neviens nav ieradies.

Savukārt Gundars Porietis, kuram par labu tiek rīkota izsole, norādīja, ka G.Indriksons ar savu juristi Daci Grīnbergu esot izgāzuši izsoli. Izsolei bija pieteikušies divi pretendenti: Evija Freimane, kas strādājot D.Grīnbergas birojā un Venjamins Radionovs, kuru, pēc G.Porieša teiktā, atsūtījis G.Indriksons. Kad neviens neesot ieradies uz izsoles otro dienu, esot mēģināts zvanīt uz telefona numuru, kuru norādījis V.Radionovs, taču numurs neesot bijis pareizs, tāpēc solītāju tā arī atrast neesot izdevies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intervijā laikrakstam Dienas bizness pazīstamais uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons vērtē situāciju Latvijas sportā, valsts attieksmi pret to un atzīst, ka krīze līdzēs daudziem sportistiem, kuri pēdējos gados dzīvojuši ārpus realitātes, atkal atgriezties uz zemes.

No otras puses, ir jāsaprot, ka pašvaldībai un valstij tās vajadzības tagad ir degošas un ļoti konkrētas.

Tomēr ne jau vienmēr ir runa tikai par naudu. Nesen gāju garām 1. vidusskolai, un tur viņiem ir tāds neliels laukums pie skolas, kur novietotas automašīnas. Bet tur ir laba vieta sporta laukumam. Mēs piedāvājām skolas vadībai par brīvu izveidot sporta laukumu tur, lai bērni varētu spēlēt bumbu. Gan jau, ka arī grozus varētu uzlikt. Būtu daudz kvalitatīvākas fiziskās kultūras stundas. Tomēr skolas vadība mums atbildēja, ka viņiem būtiskāk tur ir turēt automašīnas,» intervijā stāsta G. Indriksons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 190 000 eiro, Ērgļos plānots būvēt "Glamp Camp" viesu mājas, informē projekta un idejas autors SIA "Ragnar Distribution" dibinātājs Renārs Indriksons.

Projekta īstenošana uzsākta šī gada oktobrī, investoru piesaiste joprojām turpinās un kopumā plānots uzstādīt ne vairāk kā 10 viesu mājas. Projekta atklāšana iecerēta 2021. gada aprīlī.

Ideja glempingam radusies nesen, process aizsācies 2020.gada janvārī, kad likti pamati R.Indriksona pirmajam internacionālajam projektam "Glamp Camp" Īslandē.

Projekta nosacījumi ir šādi – tiek piesaistīts zemes īpašnieks, investors, vienas potenciālas glemp mājas īpašnieks un glempinga realizācijas nodrošinātājs – trīs ieinteresētas puses, viena glempinga stacija. Pēc sākotnējā plāna šādi būtu veidotas vairākas glempinga stacijas Īslandē, Latvijā, Itālijā, Anglijā, taču 2020.gada ekonomiskie un brīvas ceļošanas apstākļi dramatiski mainījās un martā iesāktie darbi tika apturēti uz nenoteiktu laiku. Nonākot atpakaļ vietējos tirgus apstākļos, R.Indriksons ar komandu uzsāka meklēt labvēlīgus glempinga realizācijas apstākļus Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Futbola spēļu sarunāšanas lietā aizturēti astoņi cilvēki

LETA, 24.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas izmeklētajā lietā par futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos aizturēti astoņi cilvēki, piektdien preses konferencē pavēstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

«Aizturētas divas amatpersonas no kluba un divi spēlētāji, bet pārējie četri ir organizators un cilvēki, kuri viņus atbalstīja,» teica Grišins. «Šajā organizācijā bija izveidojies lomu sadalījums - gan uzpirktie cilvēki, gan tādi, kas atbalstīja finanšu plūsmas. Esam guvuši apstiprinājumu, ka nenomaksātie nodokļi varētu būt mērojami vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, līdz ar to varat iedomāties organizācijas apgrozījumu.»

Kā izteicās Grišins, apsūdzētajiem inkriminēta krāpšana lielā apjomā organizētā grupā un tiek izskatīti arī pierādījumi par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav iespējams Latvijā uztaisīt profesionālu sporta komandu par peļņas avotu. Sports Latvijā turas uz dullo pleciem, un es esmu viens no tiem, intervijā laikrakstam Dienas bizness saka pazīstamais uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons.

Viņš vērtē situāciju Latvijas sportā, valsts attieksmi pret to un atzīst, ka krīze līdzēs daudziem sportistiem, kuri pēdējos gados dzīvojuši ārpus realitātes, atkal atgriezties uz zemes.

Nauda Latvijas sportā vienmēr bijusi maza un vienmēr būs maza - respektīvi, nebūs pietiekama. Varu tikai izteikt nožēlu, ka politiķi ne līdz galam šo lietu pareizi saprot. Katrs lats, kas tiek iedots sportam, pēc noteikta laika dod ietaupījumu valstij, ko tā tērē visādām negācijām, noziedzības apkarošanai, tiesām, cīņai ar narkomāniju un alkoholismu. Arī izglītības sistēma nopietni cieš no tā, ka daudzi bērni neizaug garīgi un fiziski veseli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa noraida uzņēmēja Indriksona sūdzību

, 21.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centra rajona tiesa ir noraidījusi uzņēmēja Gunta Indriksona sūdzību, kurā viņš lūdza izvērtēt zvērinātas tiesu izpildītājas Helgas Praņevskas darbības.

Tā kā G. Indriksons iesniedza sūdzību tiesā, tika atlikta uzņēmējam piederošo uzņēmumu kapitāla daļu izsole, kura bija paredzēta 17.decembrī un kuru rīkoja H. Praņevska. Pēc šāda tiesas lēmuma, ja G. Indriksons nepārsūdzēs spriedumu, tiks nozīmēts jauns izsoles datums.

Tiesa 21.decembrī paziņoja pilno tiesas spriedumu, līdz ar to spriedumu 10 dienu laikā var pārsūdzēt likumā noteiktajā kārtībā, Db informēja Centra rajona tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis.

H. Praņevska iepriekš Db sacīja, ka nevar izpaust sīkāku informāciju par izsoli bez abu iesaistīto pušu piekrišanas, vien norādīja, ka izsole tiek rīkota saistībā ar neizpildītu mierizlīgumu un par labu uzņēmējam Gundaram Porietim. Izsolei vajadzēja notikt saskaņā ar Civilprocesa likuma punktu, kas regulē apķīlātas mantas pārdošanas kārtību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar uzņēmēja un Latvijas Futbola federācijas bijušā prezidenta Gunta Indriksona līdzdalību izveidota kompānija SIA «Shopping Mall», liecina «Firmas.lv» informācija.

Jaundibinātās kompānijas pamatkapitāls ir 50 000 eiro, bet tās vienīgais īpašnieks ir SIA «Hobi Latgale», kuras īpašnieki savukārt ir pati «Hobi Latgale» (87,72%) un Indriksons (12,28%). Taču kā «Shopping Mall» vienīgais patiesā labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata uzrādīts Indriksons.

«Shopping Mall» valdes locekļu amatos iecelts Oļegs Harčenkovs un Juris Kalvelis.

Kompānijas juridiskā adrese ir Lomonosova iela 6, Rīga.

Komercreģistrā «Shopping Mall» iegrāmatota piektdien, 3.maijā.

Indriksons ir līdzīpašnieks arī kompānijās SIA «Skonto apsardzes dienests», SIA «Radio Skonto», SIA «Hanzas projekti», SIA «Briodor», liecina «Firmas.lv».

Indriksons bija Latvijas Futbola federācijas prezidents vairāk nekā 20 gadu un amatu atstāja 2018.gada aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalība Eiropas elites līgā futbola klubam Ventspils palīdzēs izkulties no zaudējumiem.

Šogad pirmo reizi Latvijas futbola vēsturē Latvijas futbola klubs Ventspils ir izcīnījis tiesības spēlēt UEFA Eiropas līgas grupas turnīrā. Arī notikušajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā šim klubam izdevās bīstami pietuvoties slavenās līgas grupu turnīram. Šie panākumi Ventspilij varētu palīdzēt noslēgt gadu ar peļņu.

Nenoliedzams ir fakts, ka dalība šajā līgā ir saistīta arī ar finansiālu ieguvumu. FK Ventspils vadība lēš, ka, lielā mērā pateicoties tieši dalībai šajā līgā, šo sezonu izdosies pabeigt ar «+» zīmi. «Nav daudz uzņēmumu, kas šogad varēs palepoties ar peļņu, bet izskatās, ka mēs būsim viens no tiem,» atzīst FK Ventspils direktors Sergejs Barkovskis. Savukārt Latvijas Futbola federācijas priekšsēdētājs, uzņēmējs Guntis Indriksons Db norādīja, ka tieši dalība UEFA FK Ventspils varētu ļaut izkulties no vairāku miljonu latu lieliem zaudējumiem. Runājot par citu mūsu valsts klubu izredzēm izcīnīt tiesības spēlēt UEFA līgā, G. Indriksons ir visai skeptisks, norādot, ka pašreiz tādu vairs nav. «Latvijā futbols nekad nav bijis pelnošs bizness, tāds tas nav šobrīd, un esmu pārliecināts, ka kaut cik pārskatāmā nākotnē arī nebūs,» tā G. Indriksons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Kandavā degusi uzņēmējam Indriksonam piederoša ēka

LETA, 06.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien izcēlies ugunsgrēks Kandavas novada domes deputātam un uzņēmējam Guntaram Indriksonam piederošajā ēkā Kandavas centrā, kur atrodas vēsturiskā apbūve, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes komandieris Dainis Bērziņš.

Deg sena divstāvu mūra ēka Sabiles ielā 2, kurai ir izbūvēts mansards. Cilvēki nav cietuši. Mājas iedzīvotāji bija evakuējušies paši jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka aizdegusies vēsturiska ēka, kurā atradās Kandavas novada domes deputāta un partijas Vienotība Kandavas novada nodaļas valdes locekļa Guntara Indriksona uzņēmums SIA Linda-1, kā arī viņa sievai Lindai piederošs uzņēmums SIA Linda-EE. Ēkas divos stāvos atrodas šo uzņēmumu veikali un skaistumkopšanas salons, bet trešajā stāvā īpašnieku ģimenei bija dzīvoklis.

Indriksons apstiprināja, ka ir cietušais šajā ugunsgrēkā, turklāt viņš ir arī nama īpašnieks. Kaut arī dega galvenokārt ēkas jumts un bēniņi, cietusi esot visa ēka, kā arī atsevišķas veikalos esošās mantas. Arī Bērziņa rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka ēkas pirmajā stāvā ir veikala telpas, bet augšstāvos ir dzīvojamās telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Skaidrs, ka Skonto stadions tiks pārdots, un es pats vien to atpirkšu. Uzskatu, ka man tas ir jādara, ņemot vērā, ka savulaik esmu šo projektu radījis, attīstījis, ieguldījis tajā līdzekļus, ņemot lielus kredītus,» intervijā Dienas Bizensam pauda stadiona projekta attīsītājs Guntis Indriksons.

Tajā pašā laikā viņš norādīja: «Vienkārši pašreiz vēl nav īstais laiks to darīt», paužot, ka tas varētu notikt pēc apmēram sešiem astoņiem mēnešiem.

Runājot par summu, par kuru stadions varētu tikt atpirkts, G. Indriksons norādīja, ka tā ir par augstu. Banka Reverta paziņojusi, ka izsoles sākumcena - 12,6 miljoni eiro - netiks samazināta. «Manuprāt, tā [izsoles sākumcena - red.] ir noteikta par augsta. Turklāt tik lielu summu es nemaz neesmu bankai parādā,» pauda G. Indriksons. Pēc viņa domām, adekvāta summa par šo darījumu būtu no astoņiem līdz desmit miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Indriksons nepadodas cīņā par īpašumiem

, 05.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Guntis Indriksons ir iesniedzis Rīgas Centra rajona tiesā blakus sūdzību par tiesas lēmumu, lai aizkavētu viņa īpašuma kapitāldaļu izsoles noteikšanas datumu.

Ja G.Indriksons nebūtu iesniedzis šo blakus sūdzību par tiesas 21.decembra lēmumu, tiktu nozīmēts jauns uzņēmumu kapitāla daļu izsoles datums. Db jau ziņoja, ka pirmo izsoli, kas tika plānota pagājušā gada 17. decembrī, uzņēmējam «izdevās atlikt», jo viņš tiesā bija iesniedzis sūdzību, kurā lūdza tiesu izvērtēt zvērinātas tiesu izpildītājas Helgas Praņevskas darbības. Tiesa šo sūdzību noraidīja.

Izsolē bija plānots piedāvāt 100% SIA Stadions un SIA Hobi Latgale kapitāldaļu. Tajā būs iespējams iegūt SIA Hanzas projekti kontrolpaketi - 86% kapitāldaļu, SIA Skonto FC kontrolpaketi - 90%, kā arī 50% SIA Usma GV kapitāldaļu. Lielākā daļa no izsolē piedāvātajām kapitāldaļu paketēm ir mazākuma daļas: 25% SIA Radio Skonto daļu, aptuveni 2% SIA Skonto apsardzes dienests daļu, 36% SIA Ceļojumu birojs Express Travel daļu un 36% SIA Hanzas apartamenti daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Db.lv piedāvā īsu ieskatu ziņās, kas šorīt aktuālas Latvijā un pasaulē:

Latvija

Pirmdien apturēta a/s GE Money Bank izsniegtā licence kredītiestādes darbībai, kā arī ļauts banku reorganizēt par komercsabiedrību, kas nesniedz kredītiestādes pakalpojumus. Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lēmuši par bankas reorganizāciju un ir izpildītas visas saistības pret noguldītājiem.

Neņemot vērā pašvaldību vadītāju, kā arī Vides un reģionālās attīstības ministrijas protestus, Rīgas domes iniciatīva diferencēt sabiedriskā transporta braucienu cenas rīdziniekiem un Rīgā nedeklarētajiem turpina virzību. Šorīt Rīgas mērs Nils Ušakovs pauda – VARAM nav juridisku iemeslu aizliegt Rīgas domei sniegt rīdziniekiem atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā. «Ņemot vērā esošo tiesisko rāmi, ministrija nevar aizliegt Rīgas domei saviem pasažieriem sniegt atlaides sabiedriskajā transportā,» raidījumā 900 sekundes izteicās N. Ušakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Indriksons: mēs, iespējams, kādu paglābām no roku dzelžiem

Vēsma Lēvalde, Db, 06.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Futbola federācijas vadītājs Guntis Indriksons uzskata, ka futbola komandas Daugavpils Dinaburg izslēgšana no Latvijas futbola čempionāta vienu otru šīs komandas pārstāvi esot paglābusi no kriminālās atbildības un roku dzelžiem, raksta nra.lv.

Db jau rakstīja, ka Daugavpils Dinaburg klubs tika izslēgts no LMT futbola virslīgas sakarā ar to, ka ilgākā laika periodā spēlēts totalizatoros uz FK Dinaburg spēlēm, manipulēts ar šo spēļu rezultātiem, un pēc vairākkārtīgiem aizrādījumiem un diskvalifikācijas Baltijas Līgā šādas aktivitātes turpinājās, par ko no kompetentām organizācijām, tai skaitā UEFA, ir saņemti nepārprotami pierādījumi.

G. Indriksons uzskata, ka, ja kaislību pret totalizatoru nepārtrauktu LFF, tad to izdarītu policija, ka vainīgos turklāt sodītu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šādiem vārdiem uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons raksturo vienu no lielākajām sporta būvēm Latvijā – Daugavas stadionu.

Viņš ir par iecerēm samērā īsā laika periodā Rīgā attīstīt trīs vērienīgus futbola infrastruktūras projektus, vienlaikus gan atzīstot, ka tas viss būs iespējams vien tad, ja izdosies piesaistīt finansējumu no ES, valsts, Rīgas pašvaldības.

Esat izteicies, ka jums esot ieceres futbola saimniecības attīstībai Latvijā. Par ko īsti ir runa?

Daudz lietu ir jāizdara. Problēmas saistībā ar krīzi man nozīmē to, ka tā futbola infrastruktūra, ko savulaik radīju, visticamāk, tiks zaudēta. Tāpēc ir jāpārnes futbola halle. No valsts esam dabūjuši piekrišanu saistībā ar Daugavas stadiona izmantošanu. Proti, mums ir plāns nākamajā gadā sagatavot Daugavas stadiona demontāžas projektu, jaunu tehnisko projektu, vēlā rudenī ielikt pamatus, un 2015. gada pavasarī demontēt Skonto būves un pārvest tās uz jauno vietu. Otra iecere ir saistīta ar nepieciešamību pēc stadiona, kur Latvijas futbola izlasei aizvadīt savas spēles. Skaidrs, ka tur, kur pašreiz ir Skonto stadions, tas drīz vairs nebūs. Tādējādi esam jau vienojušies ar pilsētu, ka šim mērķim tiks izmantots Barona ielas stadions. Šobrīd jau izstrādājam skiču projektu un ceram, ka tuvākā pusgada laikā tas būs gatavs. Principā mēs esam atraduši biznesa nišu, kas ļautu saistībā ar šo būvi nepieļaut tās pašas kļūdas, kas bija Skonto stadiona gadījumā. Uzbūvējot «pliku» stadionu, tā ikgadējās uzturēšanas izmaksas ir ap 250 tūkstošiem latu. Tas nav prātīgākais, un domāju, ka neviens to arī nevēlas darīt – it īpaši jau LFF, kas no tā visa baidās kā no uguns. Ir jādara viss, lai uzbūvētu jauno stadionu ar biznesa funkciju, lai tas nebūtu jādotē. Ja viss ar šo projektu notiks tā, kā ir plānots, es gribētu, lai 2016., 2017. gadā tas būtu gatavs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk uzņēmēju starp prāvākajiem 11.Saeimas vēlēšanām iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem atrodams nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un Brīvībai/LNNK sarakstā – 39 uzņēmēji no 115 kandidātiem. Otro vietu šajā ziņā ieņem Zatlera Reformu partija, bet trešo - Šlesera Reformu partija LPP/LC, liecina sarakstu analīze.

11.Saeimas vēlēšanām savus deputātu kandidātu sarakstus kopumā iesniegušas 13 partijas un to apvienības: Saskaņas centrs, Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Par prezidentālu republiku, Šlesera reformu partija LPP/LC, Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Tautas kontrole, Pēdējā partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, Zatlera reformu partija un partija Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām.

Uzņēmēju netrūkst

Zatlera Reformu partijas sarakstā no kopumā 114 kandidātiem 36 kandidāti norādījuši, ka darbojas dažādos uzņēmumos kā valdes priekšsēdētāji, valdes locekļi, direktori, īpašnieki un tamlīdzīgi, Šlesera Reformu partijā LPP/LC - 35 no 115, Zaļo un Zemnieku savienībā - 33 no 115, bet politisko partiju apvienībā Saskaņas Centrs - 32 no 115. Savukārt starp Vienotības 115 kandidātiem ir 26 uzņēmējdarbības vidē strādājošie.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nauda sportam, lavierējot starp pazīšanos un biznesa pārliecību

Lāsma Vaivare, 28.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pasaules arēnā Latvijas sportistu sasniegumi ir redzami, finansējumu viņiem faktiski nākas «sakasīt»; vērienīgus pasaules līmeņa sponsorus piesaistīt neizdodas, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Mēs nemākam pārdot mūsu sportistus,» saka reklāmas speciālists un pludmales sporta centra Brazīlija īpašnieks, Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Andris Blaka. Pēc viņa iniciatīvas jau piekto reizi tapis pētījums Latvijas sporta veidu TOP, kas, apkopojot dažādas statistikas datus un aptauju rezultātus, ļauj plašāk paskatīties uz dažādu sporta veidu un sportistu popularitāti, kas ir būtiski, plānojot investīcijas mārketingā.

Mazs tirgus

Ir gan objektīvi, gan subjektīvi iemesli problēmām piesaistīt starptautiskos reklāmdevējus. Galvenais no tiem – ļoti ierobežotais tirgus. Latvija ir pārāk maza, lai saistītu milzu sponsoru interesi, jo «visus atbalstītājus interesē sasaiste ar pārdošanu», saka A. Blaka. Viņam piekrīt arī vairāki citi DB aptaujātie speciālisti. Tiesa, sporta mārketings Latvijā ir samērā neattīstīts, ir speciālisti, kas saka – par to šobrīd vispār nav iespējams runāt, un klasiskā izpratnē reklāmdevējam ieguvums no reklāmas televīzijā būs lielāks nekā no sporta sponsorēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ķeizarmežam ierosina tiesisko aizsardzību

Elīna Pankovska, 05.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atpūtas kompleksam SIA Ķeizarmežs Rīgas Centra rajona tiesa ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesu, liecina informācija Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Šā gada augusta sākumā DB rakstīja, ka izsolē pārdots atpūtas kompleksa SIA Ķeizarmežs nekustamais īpašums, kas atrados Rīgā, Elizabetes ielā 28A. To apstiprināja zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova birojā, tomēr tuvāku informāciju kam un par cik īpašums pārdots, neatklāja.

Informācija Latvijas Vēstneša mājaslapā liecināja, ka šī bijusi jau otrā izsole, un nekustamais īpašums sastāvēja no zemesgabala ar kopējo platību 6,99 kvadrātmetri un jaunbūves.

Piedzinējs bija a/s SEB banka. Nekustamā īpašuma novērtējums bija 544 tūkst. Ls, bet otrās izsoles sākumcena tika noteikta 408 tūkst. Ls apmērā. Lielākais Ķeizarmeža īpašnieks ir uzņēmējs Guntis Indriksons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

30% Skonto apsardzes dienesta daļu ieguvusi Iluta Saveļjeva

Žanete Hāka, 24.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas dalībnieku sarakstā reģistrējis SIA Skonto apsardzes dienests, liecina Lursoft dati.

Skonto apsardzes dienesta īpašnieku sarakstam pievienojusies Iluta Saveļjeva, kurai tagad pieder 30% uzņēmuma. Atlikušās kapitāldaļas savā starpā dala Guntis Indriksons un Vladimirs Ņemčinovs. Jānorāda, ka Iluta Saveļeva patlaban ir arī vienīgā uzņēmuma valdes locekle.

Skonto apsardzes dienesta neto apgrozījums 2013. gadā bija 720,306 tūkstoši eiro. 2013. gadā uzņēmums turpināja darboties ar zaudējumiem, kas sasniedza 5,169 tūkstošus eiro. Negatīvs jeb -2,69, saglabājies arī uzņēmuma rentabilitātes rādītājs.

Lursoft, analizējot Skonto apsardzes dienesta darbību un attīstību 2013. gadā, tam piešķīris 1,5 reitinga punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Guntim Indriksonam piederošās Radio Skonto kapitāldaļas

Elīna Pankovska, 28.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa vidū zvērinātu tiesu izpildītāja Helga Rūtena plāno izsolīt vairāku uzņēmumu kapitāldaļas, kas pieder uzņēmējam, Latvijas Futbola federācijas prezidentam Guntim Indriksonam, liecina informācija Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju informācijas mājaslapā. Kopumā izsludinātas trīs izsoles.

Pirmajā izsolē tiks piedāvāti 17 993 G. Indriksonam piederošās SIA Radio Skonto kapitāldaļas. Vienas kapitāldaļas vērtība ir viens lats un kopējais kapitāldaļu novērtējums it 17,99 tūkst. Ls. Izsole notiks 16. aprīlī.

Dienu vēlāk iecerēts izsolīt 4368 SIA Ceļojumu birojs Ekspress travel kapitāldaļas ar kopējo vērtību 4,36 tūkst. Ls. Savukārt 18.aprīlī plānota SIA Skonto apsardzes dienests 21 kapitāldaļas izsole, kur vienas kapitāldaļas cena noteikta 20 Ls, līdz ar to kopējais novērtējums ir 420 Ls.

Jāmin arī, ka pagājušā gada nogalē Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa par labu bijušajam Privatizācijas aģentūras padomes loceklim Normundam Lakučam piedzina 89,4 tūkst. Ls parādu G. Indriksona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Radio Skonto piemērots kārtējais nodrošinājums

Žanete Hāka, 03.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Radio Skonto piemērots kārtējais nodrošinājums, liecina Lursoft dati.

Piemērots aizliegums pārreģistrēt Guntim Indriksonam piederošās kapitāldaļas, kā arī piederošajām kapitāldaļām reģistrēt jaunas komercķīlas. Radio Skonto patlaban ir aktīvi vēl divi nodrošinājumi, kas reģistrēti pagājušā gada augustā un šā gada aprīlī.

2014. gads Radio Skonto bijis veiksmīgs, kā liecina finanšu rādītāju uzlabojums. Uzņēmuma neto apgrozījums pieauga līdz 1,658 miljonus eiro, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 100,134 tūkstošus eiro. Lursoft dati rāda, ka uzņēmums pagājušajā gadā nodokļos nomaksāja 232,90 tūkstošus eiro.

1993. gada februārī dibinātā Radio Skonto kapitāldaļas savā starpā patlaban dala SIA RS Media, kam pieder 74,94% uzņēmuma un Guntis Indriksons, kam pieder atlikušie 25,06% uzņēmuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza centrālā daļa nākamgad jūlijā varētu izskatīties daudz krāšņāka un sakoptāka nekā pašlaik. Tur iecerēts veidot jaunus dažādu augu, arī rododendru, stādījumus, kā arī izkopt tagadējos, šodien raksta laikraksts Diena.

Apkārt dīķim pie Palmu mājas plānots izbūvēt laipas, skatu terasi, izvietot soliņus, dažviet paredzēta arī celiņu seguma nomaiņa un visa žoga atjaunošana ap teritoriju.

Āra ekspozīcijas esot veidotas 60.-70. gados, pēc tam tās tikai uzturētas, bet ne nopietni atjaunotas, tāpēc daļa no lielās teritorijas atrodas bēdīgā stāvoklī, Dienai atzinusi LU Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska. Ar finansējumu, ko pašlaik var atvēlēt LU, pietiekot tikai teritorijas uzturēšanai pašreizējā stāvoklī un pašu nepieciešamāko darbu veikšanai, piemēram, nesen tika atjaunots Palmu mājas jumta segums.

Atjaunošanas darbus piekritis finansēt Borisa un Ināras Teterevu fonds. Jau ir parakstīts sadarbības līgums ar LU, un pēc tam iesaistītās puses saskaņos un slēgs līgumus atsevišķi par katru konkrēto projektu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskopojoties ar kritiku 2010. gada valsts budžeta projektam, deputātu vairākums atbalstīja tā pieņemšanu 1. lasījumā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Jaunais laiks) pēc tam, kad parlaments bija konceptuāli atbalstījis valdības sagatavoto likumprojektu, izteicās: «Sunim ar šo pirmo lasījumu ir pārkāpts, tagad atlicis pārkāpt astei.» Jau vēstīts, ka valdības sagatavotais likumprojekts veidots, bal­stoties uz prognozi, ka Latvijas kopprodukts nākamgad samazināsies par 4 %, tādēļ budžeta ieņēmumi būs 3. 782 miljardi Ls, tas ir, par 66 milj. Ls mazāki nekā izdevumi.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkārtoti mēģinās pārdot Guntim Indriksonam piederošās Radio Skonto kapitāldaļas

Žanete Hāka, 23.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobrī notiks atkārtota Guntim Indriksonam piederošo Radio Skonto kapitāldaļu izsole, liecina paziņojums Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju mājaslapā.

Kopumā tiks izsolītas 17993 Radio Skonto kapitāldaļas, un vienas kapitāldaļas novērtējums ir viens lats. Kopējais kapitāldaļu novērtējums ir 17,99 tūkstoši latu. Izsole notiks 15. oktobrī, un kapitāldaļas izsolīs zvērināta tiesu izpildītāja Helga Rūtena.

Tāpat šajā datumā tiks izsolītas G. Indriksonam piederošās 4368 SIA Ceļojumu birojs Ekspress Travel kapitāldaļas. Vienas kapitāldaļas vērtība ir viens lats un kopējais kapitāldaļu novērtējums – 4368 lati.

Iepriekš abu uzņēmumu kapitāldaļu izsole notika aprīlī, taču tajā tās neizdevās pārdot.

Db.lv jau rakstīja, ka 2011.gadā tiesā tika risināts G. Indriksona un H .Rūtenas strīds saistībā ar to, ka viņa 2010. gadā atzina par nenotikušu G.Indriksonam piederošo SIA Skonto FC un SIA Hobi Latgale kapitāla daļu izsoli. Rīgas apgabaltiesa šo pieteikumu noraidīja. Toreiz G. Indriksons norādīja, ka, lai gan izsolē piedalījās seši dalībnieki un noteiktā Skonto FC kapitāla daļu sākuma cena tika pārsniegta vairāk nekā 100 reizes, tiesu izpildītāja atzina izsoli par nenotikušu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandālā iekļuvušajā Skonto futbola stadionā Rīgā uzstādīti atpakaļ krēsli un apgaismojums, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks.

Skonto stadions skandālā nokļuva pirms nepilna mēneša, kad pēc īpašnieku SIA Adventika Group un SIA Light, kam pieder daļa kustamā manta, strīda tika demontētas apgaismes lampas, kā arī vairākos sektoros noņemti krēsli.Situāciju īpaši uztraucošu radīja fakts, ka 9.jūnijā Latvijas izlasei jāuzņem Portugāles futbola valstsvienība, bet Skonto stadions ir vienīgais, kurš Latvijā atbilst visiem starptautiskajiem standartiem.

Pēc ilgāka neskaidrību perioda 19.aprīlī LFF prezidents Guntis Indriksons paziņoja, ka panācis vienošanos ar iesaistītajām pusēm un viss stadionā būs kārtībā.

Vēl jāveic gaismu kalibrēšana, bet pēc būtības viss ir salikts vietā un jāsakārto tikai nianses," pastāstīja Pukinsks. "Visu testa režīmā izmēģināsim Latvijas kausa finālā 17.maijā, uz to arī, visticamāk, atbrauks cilvēks no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA), lai veiktu pārbaudi, viņš norādīja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mums tiešām ir laimējies, ka to, ko vēlējāmies, sākot ražošanu, esam sanieguši. Tā intervijā DB atklāj kūpinātavu Abas ražotāja SIA Linda-1 vadītājs Guntars Indriksons. Bijis daudz veiksmīgu sakritību, cilvēku atbalsts. Pēdējos gados pieauguši ieguldījumi mārketingā, tiek palielināts ražošanas apjoms un darbinieku skaits.

Pašlaik ar preču zīmi Abas uzņēmums gadā izgatavo un realizē aptuveni 1500 grilu un 1500 kūpinātavu. Dažos gados SIA Linda-1 kļuvusi par vienu no lielākajiem uzņēmumiem Kandavā. Savu pilsētu uzņēmēji diemžēl raksturo kā ražotājiem ne visai labvēlīgu vidi.

Liels vai mazs uzņēmums, šādās kategorijās viņi par sevi nedomājot, saka Guntars. Sākumā abiem ar Jāni Zandbergu bijusi doma piedāvāt produktu, kas cilvēkiem būtu interesants. Šobrīd abi jau ir pamatīgi aizrāvušies ar ražotni. Guntars uzskata, ka tieši šī aizrautīgā līdzdarbošanās procesā, tas, ka abi kūpinātavu niansēs ir iekšā līdz ausīm, izgājuši visiem cikliem no montēšanas līdz tirgošanai, nosaka veiksmīgo rezultātu.

Komentāri

Pievienot komentāru