Citas ziņas

Inspektori stingrāk kontrolēs dzīvnieku ekskrementu savākšanu

Žanete Hāka, 15.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja aicinājusi Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzēviču uzlikt par pienākumu inspektoriem kontrolēt dzīvnieku ekskrementu savākšanu, informēja Rīgas domē.

Noteikumi paredz, ka mājas (istabas) dzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir pienākums apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava mājas dzīvnieka ekskrementus. Tomēr praksē pierādās, ka dzīvnieku turētāji šos noteikumus bieži neievēro, taču policija suņu un to saimnieku kontrolei nevar atvēlēt papildresursus.

Rīgas pašvaldībā šobrīd nav organizācijas, kurai uzdots kontrolēt noteikumu prasību izpildi, taču, ņemot vērā problēmas raksturu, to varētu veikt Rīgas izpilddirekciju administratīvo inspekciju inspektori, vienlaikus kontrolējot arī teritoriju sakopšanu.

Tāpat Rīgas iedzīvotāji tiek aicināti aktīvi iestāties par tīrību pilsētā, uzsver Rīgas domes pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētā Ķīnas dienvidrietumos noteikts aizliegums dienas laikā vest pastaigās suņus, bet suņu atrašanās parkos, iepirkšanās centros, sporta objektos un citās sabiedriskās vietās aizliegta pavisam.

Juņnaņas provinces Veņšaņas pilsētas administrācijas rīkojumā noteiktie ierobežojumi ir visstingrākie visā valstī, kur suņu īpašniekiem arī līdz šim jau bija jāievēro visai strikti priekšraksti.

Komunistiskās Ķīnas izveidotāja Mao Dzeduna varas laikā suņu kā mājas mīluļu turēšana tika uzskatīta par buržuāzisku noslieci, tomēr pēdējo desmitgažu laikā suņu turēšanas paraža atkal kļuvusi populāra.

Tiesa gan, daudzās pilsētās spēkā ir noteikumi, kas regulē to, cik lielus suņus drīkst turēt noteiktās pilsētu apkaimēs. Tā, Pekinas centrā lielie suņi ir aizliegti.

Tomēr Veņšaņa ir gājusi krietni tālāk, nosakot, ka suņi ārpus mājām drīkst atrasties vakarā no plkst.22 un līdz plkst.7 no rīta.

Komentāri

Pievienot komentāru