Mazumtirdzniecība

Inteka peļņas kritumu galvenokārt skaidro ar darbinieku algu paaugstināšanu

Lelde Petrāne, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Kafijas, tējas, kakao, garšvielu vairumtirgotājas SIA Inteka iesniegtajā gada pārskatā pieejamā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā kritušies uzņēmuma finanšu rādītāji.

Pārskata gadā uzņēmuma neto apgrozījums samazinājās par 14,7% un pērn veidojis 4,180 milj. EUR. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu 197,331 tūkst. EUR apmērā, peļņa ir sarukusi par 18,9%, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv. Uzņēmuma vadība peļņas kritumu galvenokārt skaidro ar darbinieku algu paaugstināšanu, kā arī procentu maksājumiem par kredītu un kredītlīnijas izmantošanu.

Balstoties uz Lursoft pieejamiem datiem, SIA Inteka kapitāldaļas savā starpā dala SIA Baltikoms īpašnieks Oļegs Neboračko, kuram pieder 50% Inteka kapitāldaļu, bet otri 50% uzņēmuma pieder Romānam Kolontajam un Eduardam Žoludevam piederošajam tējas un kafijas pārstrādes uzņēmumam SIA Battika. SIA Inteka valdes priekšsēdētāja amatu ieņem O. Neboračko un valdes loceklis ir R. Kolontajs.

SIA Inteka reģistrēta 1999. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 19,920 tūkst. EUR, un pērn Inteka nodrošināja 53 darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pasliktinājušies tējas Možums ražotāja finanšu rādītāji

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kafijas, tējas, kakao, garšvielu vairumtirgotāja SIA Inteka finanšu rādītāji aizvadītajā gadā kritušies, liecina Lursoft dati.

Pārskata gadā uzņēmuma neto apgrozījums samazinājās par 14,7% un pērn veidojis 4,18 miljonus eiro. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu 197,331 tūkstoša eiro apmērā, salīdzinoši peļņa ir sarukusi par 18,9%. Uzņēmuma vadība peļņas kritumu galvenokārt skaidro ar darbinieku algu paaugstināšanu, kā arī procentu maksājumiem par kredītu un kredītlīnijas izmantošanu.

Balstoties uz Lursoft pieejamiem datiem SIA Inteka kapitāldaļas savā starpā dala SIA Baltikoms īpašnieks Oļegs Neboračko, kuram pieder 50% Inteka kapitāldaļu, bet otri 50% uzņēmuma pieder Romānam Kolontajam un Eduardam Žoludevam piederošajam tējas un kafijas pārstrādes uzņēmumam SIA Battika. SIA Inteka valdes priekšsēdētāja amatu ieņem O. Neboračko un valdes loceklis ir R. Kolontajs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Lietuvieši nopirkuši ar zīmolu Možums strādājošo Latvijas tējas ražotāju Inteka

LETA, 21.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kauņā bāzētā tējas un kafijas vairumtirdzniecības kompānija Gemaga iegādājusies Latvijas tējas ražotāju Inteka, kas pārvalda tējas zīmolu Možums un aizņem trešo daļu Latvijas tirgus, vēsta Vz.lt. Darījuma summa netiek izpausta, bet uzņēmuma finanšu dati pēdējos gados pasliktinājušies.

Kā izdevumam pastāstījis Gemaga direktors un īpašnieks Ģedimins Stanevičs, Inteka ražo arī tēju ar lielo Baltijas valstu mazumtirgotāju, piemēram, Maxima un Rimi, firmas zīmēm.

Uzņēmumā strādā 60 cilvēki, mēnesī Inteka saražo 200 tonnu tējas, un kompānijas gada apgrozījums labākajos gados sasniedzis piecus miljonus eiro. Inteka nodarbojas arī ar kafijas un bakalejas preču vairumtirdzniecību.

Kā liecina Firmas.lv informācija, līdz šā gada marta vidum uzņēmums līdzīgās daļās piederēja Intekas valdes priekšsēdētājam Oļegam Neboračko un uzņēmumam Battika, kas vienādās daļās pieder Eduardam Žoludevam un Romānam Kolontajam, kurš arī ir Intekas valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru