Pakalpojumi

Investējot 30 tūkstošus eiro, Rīgā atklāj valstī pirmo e-sporta bāru

Lelde Petrāne, 14.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. jūlijā Rīgā, Kalēju ielā tiks atklāts Latvijā pirmais e-sporta bārs 7th. Ideja par šāda bāra radīšanu Latvijas galvaspilsētā radusies diviem Rīgas jauniešiem – Emīlam Vladimirovam un Andrim Zaļtam –, kuri paši aizraujas ar virtuālās realitātes jeb e-sporta spēlēm un ir izpētījuši šādu domubiedru klubu un e-sporta bāru attīstību arī citviet Eiropā.

«Uzreiz gribu teikt, ka e-sporta bārs nav visai negatīvu slavu ieguvušais «interneta salons» vai «interneta kafejnīca», kurā pie nolietotiem datoriem bruņojušies ar enerģijas dzēriena vai alus pudelēm diennaktis pavada apkārtējo skolu bērni un interneta atkarīgie,» stāsta viens no idejas autoriem E. Vladimirovs.

Viņš biznesa portālam db.lv atklāj, ka šobrīd e-sporta bāra 7th izveidē ieguldīti aptuveni 30 tūkstoši eiro. «Šo finansējumu esam piesaistījuši no dažādiem avotiem: daļu ieguldījām paši, bet pārējo - cilvēki, kuri noticēja mūsu idejai un saskata tajā lielu potenciālu. Oficiāls aizdevums bankā nav ņemts, taču sakām lielu paldies tiem cilvēkiem, kuri - tāpat kā mēs - tic, ka ideja dos rezultātus un ar laiku, protams, peļņu,» viņš stāsta. Lielākā daļa finansējuma investēta telpu remontā, to dizainiskajā noformēšanā, kā arī tehniskā aprīkojuma iegādē.

«E-sporta bāri ir šobrīd Eiropā un pasaulē ļoti populāra tikšanās vieta, zināmā mērā pat klubs tiem, kas interesējas par virtuālās realitātes spēlēm. Šo spēļu turnīri klātienē pulcē pilnus stadionus līdzīgi kā futbola čempionātos, tiem veltīti speciāli TV kanāli un translāciju tiešraides. Būtībā e-sports kļuvis par īstu izklaides industrijas sastāvdaļu, prasa no dalībniekiem un entuziastiem īstu meistarību un pamatīgas iemaņas, bet balvu fondi on-line turnīros mērāmi miljonos eiro,» atšķirību starp «interneta kafejnīcām» un e-sporta bāru skaidro E. Vladimirovs.

A. Zaļta atbildība jaunajā e-sporta bārā 7th būs virtuve: «Šis būs bārs, kurā varēs pulcēties domubiedri, atpūsties, diskutēt un vienlaikus lielajos ekrānos vērot populārāko e-sporta spēļu translācijas. Citiem vārdiem, mēs piedāvāsim gan specifiskas iespējas atpūsties un piedalīties e-sporta aktivitātēs, gan, protams, normālas kafejnīcas pakalpojumus – labu virtuvi, ēdienus un zināmā mērā fantāzijas pasaules atmosfēru, kāda nekur citur Rīgā, mūsuprāt, šobrīd nav.»

«Mūsu e-sporta bāra 7th galvenais sauklis ir «Vieta, kur realitāte satiekas ar fantāziju», tātad – gan bāra dizains, gan piedāvātā ēdienkarte, gan bārs un tematiskie pasākumi, kuri plānoti jau tuvākajā laikā, ievedīs mūsu apmeklētājus šajā fantāzijas pasaulē,» sola E. Vladimirovs.

Komentāri

Pievienot komentāru