Pasaules biržas

Investori pērk akcijas, atslābstot bažām par likmju celšanu

Žanete Hāka, 16.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riska apetīte investoru vidū ir atgriezusies, jo mazinājušās bažas, ka centrālajām bankām būs jāpaaugstina likmes, lai atdzesētu inflāciju, atsaucoties uz Bank of America Merrill Lynch pētījuma datiem, raksta Bloomberg.

70% no pētījuma dalībniekiem, kuri kopumā pārvalda 589 miljardus dolāru, sagaida, ka Federālo Rezervju sistēma

likmes turēs rekordzemos līmeņos vismaz līdz 2010. gada ceturtajam ceturksnim, jo strauji samazinājušās bažas, ka atgriezīsies inflācija. 50 % uzskata, ka Eiropas centrālā banka likmi nepaaugstinās līdz pat 2011. gadam.

«Lielas izmaiņas investoru noskaņojumā radīja uztraukuma mazināšanās par inflācijas atgriešanos,» sacījis Bank of America Merrill Lynch galvenais Eiropas akciju stratēģis Garijs Beikers. «Investori ir mazāk nobažījušies par likmju celšanu un paredz šo notikumu 2011. gadā.»

Bank of America Merrill Lynch riska apetītes indekss pieauga no 42 punktiem līdz 44 punktiem, un 46% pārvaldnieku martā bija akciju pārsvars, kas ir tuvu trīs gadu augstākajam līmenim. Tas ir ievērojami augstāk nekā februārī, kad šo pārvaldnieku īpatsvars bija 33%, kas ir piecu mēnešu zemākais līmenis.

Vairāk nekā 75% aptaujāto neparedz Grieķijas defoltu, bet 52% uzskata, ka pēdējā brīdi Eiropas Savienība to izglābs.

Komentāri

Pievienot komentāru