Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas Centrālā banka trešdien piemērojusi rekordlielu naudassodu bankai Ulster Bank par informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu problēmām, kuru dēļ 600 000 klientu mēnesi nespēja piekļūt saviem kontiem.

Centrālā banka norāda, ka 3,5 miljonu eiro naudassods ir visu laiku lielākais, kādu tā jebkad piešķīrusi, un ir arī maksimāli iespējamais, ko bija iespējams piemērot.

Banka vēsta, ka Ulster Bank nav spējusi pienācīgi pārvaldīt savas IT sistēmas, tādējādi tikušas piedzīvotas vērienīgas un ilgstošas IT sistēmu problēmas, kuru dēļ klientiem radīti zaudējumi un neērtības.

Ulster Bank ar IT problēmām saskārās 2012.gada jūnijā, kuras izraisīja atjauninājumu sarežģījumi un kas klientiem uz 28 dienām liedza piekļuvi bankomātiem un interneta bankas pakalpojumiem, kā arī neļāva samaksāt par precēm un pakalpojumiem.

Kopš tā laikā Ulster Bank klientiem kompensācijās jau izmaksājusi 59 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pabeigta Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma «Revolut» Lietuvā veidojamās bankas «Revolut Bank» valdes izveide, kā arī iecelts jauns «Revolut» meitasuzņēmuma Īrijā «Revolut Payments Ireland» vadītājs, paziņoja «Revolut».

Bankas valdē kopš augusta beigām strādā finanšu direktore Jurgita Šaučūniene, kas iepriekš bija «Luminor Bank» Lietuvas filiāles finanšu attīstības nodaļas vadītāja, kā arī galvenais risku menedžeris Raimonds Berņūns, kurš iepriekš vadīja Lietuvas «SEB bankas» risku kontroles nodaļu.

«Revolut Bank» valdē strādā arī jūnijā ieceltais bankas vadītājs Virgilijs Mirkess un «Revolut Bank» mātesuzņēmuma Lielbritānijā līdzdibinātājs un tehniskais direktors Vladislavs Jacenko.

«Revolut» paziņoja, ka tiek īstenoti pēdējie posmi, lai banka sāktu darboties atbilstoši Eiropas Savienības (ES) elektroniskās naudas iestādes un bankas darbības Lietuvā licencei. Tas ļaus sniegt pakalpojumus klientiem Lietuvā un nodrošināt pakalpojumu nepārtrauktību ES gadījumā, ja Lielbritānija no ES izstāsies bez vienošanās.

Komentāri

Pievienot komentāru