Jaunākais izdevums

Nav vērts zvanīt biroja darbiniekam piektdienās pēc pulksten 15.00, jo viņš tur, visticamāk, jau vairs nav. Šāda jauna tendence sākusi gūt popularitāti visā pasaulē.

Ja zvans ir steidzams, tad, iespējams, biroja darbinieks ir meklējams kādā tuvākajā atpūtas vai izklaides vietā, kur viņš kopā ar kolēģiem paceļ kausu par labi nostrādātu darba nedēļu.

Šādu praksi biroja darbinieku vidū pieņemts dēvēt par «Īso piektdienu».

Lai arī Latvijā varbūt šāda prakse vēl nav tik populāra, Sidnejā uzņēmumu kopiena jau samierinājusies ar šādu tendenci, kad biroji visā pilsētā agrā pēcpusdienā jau ir beiguši darbu.

Piemēram, uzņēmuma S2i Communications dibinātājs Veins Tregaskis (Wayne Tegaskis) jau sen atbalsta «Īsās piektdienas» savā uzņēmumā. Viņš ar kolēģiem piektdienās beidz darbu agrā pēcpusdienā un dodas izklaidēties, lai atmaksātu saviem darbiniekiem par labi padarīto darbu un saliedētu savu komandu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl pagājušās nedēļas sākumā varēja runāt par finanšu tirgos valdošo neskaidrību un to, ka lielāku skaidrību viesīs Federālo rezervju sistēmas (FRS) sēdē, bet tagad varam uzskatīt, ka savu attieksmi pret ASV centrālās bankas pasākumu plānu attiecībā uz pasaules lielākās ekonomikas stimulēšanas pasākumiem ir pauduši.

Ceturtdienas tirdzniecības sesija ASV fondu tirgū sākās ar masveida akciju izpārdošanu, tirdzniecības gaitā panikai aizvien pieņemoties spēkā, kā rezultātā iespaidīgus cenu kritumus piedzīvoja arī izejvielas, tirdzniecības gaitā naftas cenai krītoties pat vairāk nekā par sešiem procentiem.

Interesanti, ka investori bija zaudējuši uzticību pat zeltam, kurš krīzes situācijās parasti kalpo kā glābšanas riņķis, taču ceturtdien tā vērtība kritās par 2,6%, bet brīdī, kad investoru panikas līkne bija zenītā, dzeltenais metāls salīdzinājumā ar iepriekšējo dienu bija zaudējis pat vairāk nekā četrus procentus savas vērtības. Šis notikums pierāda tikai vienu: proti, panika var izrādīties visaptveroša un definīcija par zeltu kā drošo patvērumu var zaudēt savu jēdzienu brīdī, kad tirgus dalībnieki racionālus lēmumus vairs pieņemt nespēj. Jāpiebilst, ka gan naftas, gan zelta cena turpināja samazināties arī piektdien, turklāt zelts nokritās zem 1700 dolāru atzīmes par Trojas unci, tādējādi kopš mēneša sākumā sasniegtajiem maksimumiem dzeltenā metāla cena piektdienas pēcpusdienā bija kritusies par vairāk nekā 12%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Jaguar «zaļknābis» rāda klasi

Aldis Zelmenis, 20.04.2018

Jau miera stāvoklī jaunais E-Pace iekārdinās ar savu atlētisko augumu. Būtiski, ka E-Pace arī paātrināsies un vadīsies, kā pienākas trenētam un visos fiziskajos parametros attīstītam atlētam.

Foto: netcarshow.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau pirmajā iznācienā Jaguar E-Pace demonstrē tik nobrieduša un pārliecināta krosovera sniegumu, lai to neminstinoties pievienotu klases labākajiem modeļiem.

Pašlaik mazākais Jaguar krosovers pievienojas BMW X1, Audi Q3 un Mercedes GLA klubiņam. Gandrīz 4,4 metrus garais E-Pace ir būvēts uz tās pašas platformas, kas ir arī «pižoniskajam» Land Rover Range Rover Evoque. Moderna daudzsviru piekare aizmugurē, 2681 milimetru gara riteņu bāze, četrcilindru motori ar jaudu līdz 300 ZS un vācu kompānijas ZF deviņpakāpju automāts ir tikai dažas svarīgākās lietas, ar ko Jaguar ir gatavs nobiedēt savus konkurentus.

Valdzinošs izskats. Īsas pārkares, atlētiska stāja un tehniskais arsenāls izceļ Jaguar E-Pace sportisko orientāciju. Kompaktā auto siluetā nav nekā lieka, tam ir dabas doti talanti, lai sagādātu patīkamas braukšanas emocijas. Arī salonā viss ir pienācīgā līmenī. Patīkami, ka jauno laiku skārienjutīgie ekrāni labi sadzīvo ar klasiskajām pogām un slēdžiem. Starp citu, pogas ir tādā izmērā, lai tās par ērtām atzītu piloti ne tikai ar smalkām rociņām. Par multifunkcionālo stūri var teikt to pašu. Brangas pogas ar skaidri saprotamu nozīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Mana ceļošanas pieredze: KPMG Latvijā vadošā partnere Armine Movsisjana

Lelde Petrāne, 26.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulei atgūstoties no Covid-19 šoka, reālāki atkal kļūst sapņi par ceļojumiem uz dažādām pasaules vietām.

Par savu līdzšinējo ceļošanas pieredzi - līdz Covid-19 uzliesmojumam - biznesa portālam db.lv stāsta "KPMG" Latvijā vadošā partnere Armine Movsisjana.

Jaunajā dzīves realitātē pirms jebkuru ceļošanas plānu īstenošanas gan nepieciešams ņemt vērā noteiktos ierobežojumus un Covid-19 statistiku.

Spilgtākais gadījums ceļošanas pieredzē, kas vienmēr paliks atmiņā?

Es ļoti rūpīgi esmu plānojusi ceļojumus, lai tie būtu spilgtiem iespaidiem bagāti. Mani trīs neaizmirstamākie ceļojumi ir bijuši uz Parīzi, Sicīliju un Islandi.

Ceļojumā uz Parīzi devos kopā ar draugiem un kursabiedriem, kur svinējām 2000. gada sagaidīšanu. Lēmums par braucienu tika pieņemts diezgan vēlu un viesnīcas par saprātīgu cenu atrast vairs nebija iespējams, tāpēc nolēmām nakšņot autobusā. Izrādījās, ka Jaungada naktī Parīzes centrs satiksmei bija slēgts un autobuss bija jāatstāj stāvvietā vienā no pilsētas mikrorajoniem. Jauno gadu mēs sagaidījām Eifeļa torņa pakājē ar neaizmirstamu salūtu. Pēc aptuveni trīs stundu svinēšanas sākās ceļš starp līksmojošiem francūžiem uz vienīgo atvērto metro pieturu – gar Elizejas laukiem, Parīzes Dievmātes katedrāli un tiltiem pār Sēnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Diena turpina rakstu sēriju Cita Baltkrievija, kurā atklāj, kā Baltkrievijas biznesa, kriminālā un politiskā vide mijiedarbojas un ietekmē ne vien norises kaimiņvalsts iekšienē, bet arī Latviju un citas Austrumeiropas un Centrāleiropas valstis.

Tēma tiek turpināta ar ieskatu kāda ietekmīga baltkrievu uzņēmēja darbībā.

Iepriekšējā publikācija šeit.

Baltkrievija ir necaurredzama valsts, kurā daudzu tās vadošo biznesmeņu biogrāfija ir miglā tīta. Šī vispārzināmā patiesība attiecināma arī uz vienu no šajā zemē visbagātākajiem cilvēkiem – Pāvelu Topuzidi. Ļoti daudz kas liecina, ka šī miljonāra panākumu galvenais noslēpums ir prasme ilgstoši uzturēt labas attiecības ar pašreizējo valsts vadītāju Aleksandru Lukašenko un varas eliti.

Topuzidis sen iekarojis un notur iespaidīgas pozīcijas uzreiz divās ekonomikas nozarēs – tabakas un mazumtirdzniecības sektorā. Turklāt pirmajā no tām galvenais Topuzidim līdzās esošais individuālais spēlētājs ir Aleksejs Oleksins, kuru šogad ES pakļāva sankcijām. Taču Topuzidim ir izdevies veikli izvairīties no sankcijām. Savukārt hipermārketu ķēžu sektora izaugsmes sākumposmā nozīmīga Topuzidim blakus esoša figūra bija neviens cits kā Jurijs Čižs, kuru ilgu laiku uzskatīja par Lukašenko visvairāk pietuvināto uzņēmēju – līdz 2012. gadā pret Čižu vērstajām ES sankcijām un krišanai nežēlastībā.

Komentāri

Pievienot komentāru