Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā karsto laiku, ne vienam vien Ņujorkas iedzīvotājam ienāk prātā doma, ka varētu izpeldēties tuvumā esošajās upēs, tomēr ūdens nav tik tīrs, lai tajās peldētos.

Tādēļ dizaineru grupa izveidojusi peldoša baseina modeli, kurā tiktu attīrīts ūdens, un būtu iespējams atveldzēties karstajās vasaras dienās, raksta kickstarter.com.

Projekta autori paredzējuši, ka baseins atradīsies upē, un tas izmantos upes ūdeni, to attīrīs no baktērijām, dienas laikā filtrējot pusmiljonu galonu ūdens. Baseinā paredzētas zonas dažādu līmeņu peldētājiem, sadalot to četrās daļās – Bērnu baseins, Sporta baseins, Peldēšanas baseins un Atpūtas baseins.

Projekts tika sākts 2011. gadā, kad vietnē kickstarter.com savāca 41,6 tūkstošus ASV dolāru. Tiesa gan, projekts pirms diviem gadiem netika īstenots, un patlaban projekta autori mēģina savākt 250 tūkstošus dolāru, lai izveidotu baseinu. Ja šī nauda līdz 12. jūlijam tiks savākta, projekta autori plāno augustā Bruklinas krastā izveidot pirmo peldošo celtni, kurā ikvienam būs iespēja redzēt, kā baseins attīra ūdeni. Jāpiebilst, ka patlaban savākti 155 tūkstoši dolāru.

Ņemot vērā, ka baseina izveidē jāiegulda liels darbs, paredzams, ka tas tiks atklāts 2016. gada vasarā, uz Olimpisko spēļu laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru