Būvniecība un īpašums

Izsolīs Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmuma pašvaldības un valsts kapitāla daļas

Žanete Hāka, 26.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Privatizācijas aģentūra (PA) ir apstiprinājusi AS Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums pašvaldības un valsts kapitāla daļas pārdošanas noteikumus, informē PA.

Pašvaldības un valsts akcijas tiks pārdotas atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli vienotā akciju paketē, kopumā 152,76 tūkstošus akciju jeb 40,4% no pamatkapitāla.

Pārdodamo pašvaldības akciju skaits ir 140 712 akciju jeb 37,2% no pamatkapitāla, bet pārdodamo valsts akciju skaits – 12 054 akciju jeb 3,2% no pamatkapitāla. Vienas akcijas pārdošanas cena ir noteikta 5,65 eiro. Akciju paketes pārdošanas cena un vienlaikus izsoles sākumcena - 863 tūkstoši eiro. Dalībai izsolē pretendentiem ir jāiemaksā izsoles drošības nauda 172,625 tūkstoši eiro un izsoles dalības maksa 142 euro. Akciju paketes nomaksas termiņš ir noteikts 1 gads.

Vairāku pretendentu pieteikšanās gadījumā akciju paketes izsole notiks 15. maijā plkst.15.

Jau iepriekš ziņots, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) un PA ir vienojušās par sadarbību VSAA turējumā esošo valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto valsts kapitāla daļu pārdošanā. Valstij un Daugavpils pašvaldībai piederošās akciju sabiedrības Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums kapitāla daļas tiek pārdotas vienotā paketē saskaņā ar noslēgto sadarbības līgumu starp PA un Daugavpils pašvaldību.

Komentāri

Pievienot komentāru