Pakalpojumi

Izveido mājdzīvnieku pieskatīšanas platformu

Zane Atlāce - Bistere, 28.03.2019

Jaunākais izdevums

Problēmas ar mājas mīluļa pieskatīšanu ceļojuma laikā pamudināja Lauru Auderi izveidot mājdzīvnieku pieskatīšanas platformu Whisker.lv.

Ideja par šāda pakalpojuma nepieciešamību radās personiskās pieredzes rezultātā. Proti, Laurai ir nu jau 11 gadu vecs suns vārdā Viskijs, bet bieži ceļojot, viņa saskārusies ar problēmu, ka nav, kas dzīvnieku tikmēr pieskata. Reizēm apgrūtinoši bijuši arī vēlie darbdienu vakari, kad pārgurušai atnākot mājās, prātā iešāvusies doma, ka labprāt kādam samaksātu, lai tikai izved suni pastaigā.

Tā pamazām radusies nojausma, ka, visticamāk, līdzīgas problēmas ir arī citiem četrkājaino mīluļu saimniekiem, līdz ar to vajadzētu piedāvāt risinājumu. «Pasaulē šādi servisi ir ļoti populāri un cilvēki tur strādā pastāvīgu darbu. Pie mums gan līdz šādam līmenim jāaug, tomēr ir, kur tiekties,» teic Laura.

Platformas nosaukums Whisker angļu valodā nozīmē dzīvnieku ūsas. «Un tā kā šī platforma radās pateicoties manam sunim Viskijam, kas ir ļoti līdzīgs vārdam Whisker , tad arī tika nolemts par labu šim nosaukumam,» atklāj Laura.

Viņas izveidotajā platformā tiek piedāvāta suņu un kaķu īstermiņa un ilgtermiņa pieskatīšana, uzraudzīšana tikai pa dienu, suņu pastaigas un mājas vizītes (parasti tas attiecas uz kaķiem, kur palīgs atnāk pabarot kaķi, iztīrīt kasti un samīļot). «Pieskatām dzīvniekus gan pie mūsu darbiniekiem jeb palīgiem, kā mēs tos saucam, gan klientiem mājās - viss atkarīgs no klienta vēlmēm. Vienmēr ievērojam klientu dotos norādījumus un nodrošinām dzīvniekam ierasto ritmu. Ar lielu rūpību un mīlestību pildām mums uzticētos pienākumus. Individuālu vajadzību gadījumā par visu var vienoties. Palīgi ir zinoši, kuri vajadzības gadījumā var mīlulim ievadīt nepieciešamos medikamentus,» stāsta Laura.

Šobrīd platformā pieejami 20 šādi palīgi, tostarp arī ar veterināra un kinologu zināšanām. Darbinieku atlasē tiek ņemta vērā iepriekšējā pieredze ar mājdzīvniekiem - gan personīgā, gan profesionālā. Lai pieteiktos par mīluļu pieskatīšanas palīgu, platformā jāaizpilda kinologa izveidota anketa. «Piemēram, divas iepriekšējās palīgu grupas mums apmācīja pieredzējušais kinologs Jevgeņijs Novikovs no «Suņu apmācības skolas»,» piebilst Laura. Jebkurš interesents platformā var atrast sev tuvumā esošu palīgu, aplūkot viņa profilu, izvērtēt pieejamību un sazināties ar izvēlēto kandidātu. Nākotnē palīgu skaitu plānots dubultot un pat trīskāršot, lai pakalpojumi būtu vēl vienkāršāk sasniedzami.

Platforma darbojas kopš 2018. gada augusta. «Atsaucība un interese no cilvēkiem ir, citi droši izmanto, citi ir nogaidošā pozīcijā. Pagaidām Rīgā ir vislielākais pieprasījums, ārpus Rīgas krietni mazāks, tomēr domājams, ka nākotnē arī citās pilsētās pakalpojums būs pieprasītāks. Lielākoties pakalpojumus izmanto latviešu tautības cilvēki. Vēl gan jāpaiet kādam laikam, lai cilvēki pierastu pie tā, ka var izmantot šādus pakalpojumus un ka patiesībā tas ir ērti un droši,» spriež idejas autore. Novērots, ka Whisker pakalpojumu izvēlas apmēram 80% sievietes, vecumā no 25-45 gadiem.

Jautāta par konkurenci, Laura teic, ka ir vairāki individuālie šādu pakalpojumu sniedzēji, bet viņi nevarot nodrošināt tik lielus apjomus - gan pastaigu ziņā, gan pieskatīšanā.

Rīgā cenas ir nedaudz augstākas nekā citās Latvijas pilsētās. Galvaspilsētā 30 minūšu pastaiga ar suni izmaksā aptuveni 5 eiro, stundas pastaiga par diviem eiro dārgāka. Diennakts pieskatīšana pie palīga maksā no 12-18 eiro. Whisker sadarbojas arī ar apdrošināšanas kompāniju BTA. Dzīvnieka apdrošināšana uz konkrētā pakalpojuma laiku ir iekļauta pakalpojuma cenā.

Biznesa izveidē investēti aptuveni pieci tūkstoši eiro. Pašlaik arī notiek sistēmas pārbūve, lai platforma būtu ērtāk lietojama un saprotama. Pārbūvi plānots pabeigt mēneša laikā.

Laura piebilst, ka Whisker biznesa ideja 2018. gadā piedalījās LIAA rīkotajā konkursā Ideju kauss, kur no 160 idejām iekļuva 12 finālistu pulkā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Mīļdzīvnieku pieskatīšanas bizness lēnām iekustas arī Latvijā

Anda Asere, 18.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā mīļdzīvnieku pieskatīšanas bizness vēl ir diezgan jauns un ne tik populārs kā ārzemēs, kur daudziem mīluļiem ir sava auklīte.

Kinoloģe un IK Dod man ķepu! vadītāja Kristīne Leja stāsta, ka 2006. gadā nodibināja pirmo individuālo mājdzīvnieku pieskatīšanas un suņu pastaigu pakalpojumu Baltijas valstīs. Viņa aizdomājās par to, kur cilvēki atstāj savus suņus, kad dodas komandējumos vai daudz strādā. Tolaik Latvijā bija pieejamas tikai suņu viesnīcas. K. Leja ievietoja sludinājumu, ka pieskata mājdzīvniekus individuāli un ved pastaigās suņus, un pakāpeniski radās pieprasījums. Šajā laikā viņa novērojusi, ka konkurence Rīgā ir pieaugusi, ir parādījušies arī citi pakalpojumu sniedzēji un cilvēki, kam tas ir hobijs. «Tas ir labi, jo konkurence dod sparu nestāvēt uz vietas, attīstīties. Konkurenti palīdz popularizēt pakalpojumu, līdz ar to pieprasījums aug visiem,» viņa norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru